Хамшик и дефинитивно у Далијену!

Словачки фудбалер, Марек Хамшик, после 12 и по година напустио је Наполи и прешао у кинески Далијан Јифанг, потврдио је председник Наполија, Аурелио Де Лаурентис.  Званично: Оде Марек Хамшик да заради 27. 000. 000 евра! Наполију следује 20. 000. 000!

Фудбал 14.02.2019 | 17:00
Хамшик и дефинитивно у Далијену!
Кинези су се обавезали да ће Италијанима на име обештећења уплатити 20 милиона евра и то у две рате, пет милиона одмах и 15 у року од годину дана.

Када је реч о Хамшику, он ће за три године зарадити 27 милиона евра.

Наполи је дуго одбијао да пусти Хамшика у Кину баш због рокова исплате, али је на крају посустао како би испунио жељу 31-годишњем фудбалеру.

Хамшик је са 520 утакмица рекордер Наполија, али и исто тако најбољи стрелац у клупској историји са 121 голом.

Из Напуља је стигла потврда да је досадашњи капитен Марек Хамшик данас званично постао члан кинеског Далијан Јифанга, који ће на име обештећења италијанском клубу уплатити 20 милиона евра.

Са "Сан Паола" су се захвалили сјајном Словаку, који је 12 година провео под Везувом, и са520 наступа, на којима је постигао 121 гол и уписао 111 асистенција, постао апсолутни рекордер клуба.

"Желимо да захвалимо Мареку Хамшику на 12 предивних година, које су биле обележене великом посвећеношћу и дубоким осећајем припадности дресу Наполија", саопштено је из Наполија.

Искусни, 31-годишњи везиста у Наполи је стигао 2007. године из Бреше, а седам година касније на месту капитена наследио је Паола Канавара.

Хамшик је обележио једну еру током председничког мандата Аурелија Де Лаурентиса, и по броју головапрестигао и Дијега Марадону, који је до доласка Словака био најбољи стрелац у историји клуба са 115 погодака.

Доком боравка на Апенинима, освојио је два Купа Италије, постигавши и гол у финалу против Јувентуса 2012. године, док се две године касније окитио и трофејом у италијанском Суперкупу.

Остаје жал што Хамшик никада није освојио титулу у Серији А са Наполијем. Ове сезоне су у трци, тренутно су други на табели са 11 бодова мање од водећег Јувентуса, али је Марек одлучио да овог пута не учествује у том изазову.

"Марек је давао доста клубу у људском и спортском смислу. Капитен, пример и човек којег ће Наполи заувек волети, који ће остати уписан у историју клуба", стоји у саопштењу Наполија.

"Марек је спреман да почне нову авантуру у Кини. Клуб му жели све најбоље у наставку каријере", поручили су са "Сан Паола".

Циао, цапитано!

Дошао је и тај дан – оде Марек Хамшик из Наполија. Као што је најављено, словачки репрезентативац је и званично напустио југ Италије и каријеру наставља у Кину, пошто је потписао уговор са Далијан Јифангом, чији су чланови, између осталих, Јаник Фереира Караско и Нико Гаитан.

Попут многих асова светског фудбала, централни везни није могао да одоли шуштећој монети из најмногољудније државе света, те је у јесен каријере (у јулу слави 32. рођендан) потписао уговор на три године са Азијатима. По сезони ће зарађивати 9.000.000 евра, што је скоро трипут више него што му је било гарантовано на стадиону Сан Паоло (3.500.000).

У целој причи сјајно је прошао и Наполи, на име обештећења добиће 20.000.000 евра, што је одличан новац за фудбалера који је зашао у четврту деценију живота, а притом не припада светском врху.

„Навијачи, извините. Желео сам, надао се и сањао да ћу се од вас опростити трчећи почасни круг на стадиону, да ће ме носити аплауз са трбина, јер сте ме све време подржавали и безусловно волели, било у лепим, било у тешким тренуцима, на чему ћу вам увек бити захвалан. Истетовирао сам Наполијев грб на својој кожи, да ме подсећа како смо против Јувентуса освојили Куп Италије после 25 година. Немогуће је заборавити тај тренутак, нити онај кад сам свргнуо Брсуколотија са врха листе играча са највише утакмица са Наполи или кад сам оборио Марадонин рекорд по броју голова. На те чињенице сам поносан. У Напуљу ми си се родило сво троје деце, Наполитанци у сваком смислу. Надам се да ћу, чим буде могуће, доћи још једном на Сан Паоло, да истрчим тај почасни круг и да се од вас опростим на начин на који заслужујете. Хвала свима, хвала и мојим саиграчима, уз само једну поруку до краја сезоне – освојите Лигу Европе“, пожело је, у опроштајном писму, Марек Хамшик.

Некадашњи првотимац Бреше (купљен 2007. за 5.500.000 евра) је током 12 година одиграо 520 утакмица, постигао 121 гол и додао 111. асистенција, а капитенском траком, односном и понашањем израстао у једног од заштитних знакова клуба.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар