Hamšik i definitivno u Dalijenu!

Slovački fudbaler, Marek Hamšik, posle 12 i po godina napustio je Napoli i prešao u kineski Dalijan Jifang, potvrdio je predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis.  Zvanično: Ode Marek Hamšik da zaradi 27. 000. 000 evra! Napoliju sleduje 20. 000. 000!

Fudbal 14.02.2019 | 17:00
Hamšik i definitivno u Dalijenu!
Kinezi su se obavezali da će Italijanima na ime obeštećenja uplatiti 20 miliona evra i to u dve rate, pet miliona odmah i 15 u roku od godinu dana.

Kada je reč o Hamšiku, on će za tri godine zaraditi 27 miliona evra.

Napoli je dugo odbijao da pusti Hamšika u Kinu baš zbog rokova isplate, ali je na kraju posustao kako bi ispunio želju 31-godišnjem fudbaleru.

Hamšik je sa 520 utakmica rekorder Napolija, ali i isto tako najbolji strelac u klupskoj istoriji sa 121 golom.

Iz Napulja je stigla potvrda da je dosadašnji kapiten Marek Hamšik danas zvanično postao član kineskog Dalijan Jifanga, koji će na ime obeštećenja italijanskom klubu uplatiti 20 miliona evra.

Sa "San Paola" su se zahvalili sjajnom Slovaku, koji je 12 godina proveo pod Vezuvom, i sa520 nastupa, na kojima je postigao 121 gol i upisao 111 asistencija, postao apsolutni rekorder kluba.

"Želimo da zahvalimo Mareku Hamšiku na 12 predivnih godina, koje su bile obeležene velikom posvećenošću i dubokim osećajem pripadnosti dresu Napolija", saopšteno je iz Napolija.

Iskusni, 31-godišnji vezista u Napoli je stigao 2007. godine iz Breše, a sedam godina kasnije na mestu kapitena nasledio je Paola Kanavara.

Hamšik je obeležio jednu eru tokom predsedničkog mandata Aurelija De Laurentisa, i po broju golovaprestigao i Dijega Maradonu, koji je do dolaska Slovaka bio najbolji strelac u istoriji kluba sa 115 pogodaka.

Dokom boravka na Apeninima, osvojio je dva Kupa Italije, postigavši i gol u finalu protiv Juventusa 2012. godine, dok se dve godine kasnije okitio i trofejom u italijanskom Superkupu.

Ostaje žal što Hamšik nikada nije osvojio titulu u Seriji A sa Napolijem. Ove sezone su u trci, trenutno su drugi na tabeli sa 11 bodova manje od vodećeg Juventusa, ali je Marek odlučio da ovog puta ne učestvuje u tom izazovu.

"Marek je davao dosta klubu u ljudskom i sportskom smislu. Kapiten, primer i čovek kojeg će Napoli zauvek voleti, koji će ostati upisan u istoriju kluba", stoji u saopštenju Napolija.

"Marek je spreman da počne novu avanturu u Kini. Klub mu želi sve najbolje u nastavku karijere", poručili su sa "San Paola".

Ciao, capitano!

Došao je i taj dan – ode Marek Hamšik iz Napolija. Kao što je najavljeno, slovački reprezentativac je i zvanično napustio jug Italije i karijeru nastavlja u Kinu, pošto je potpisao ugovor sa Dalijan Jifangom, čiji su članovi, između ostalih, Janik Fereira Karasko i Niko Gaitan.

Poput mnogih asova svetskog fudbala, centralni vezni nije mogao da odoli šuštećoj moneti iz najmnogoljudnije države sveta, te je u jesen karijere (u julu slavi 32. rođendan) potpisao ugovor na tri godine sa Azijatima. Po sezoni će zarađivati 9.000.000 evra, što je skoro triput više nego što mu je bilo garantovano na stadionu San Paolo (3.500.000).

U celoj priči sjajno je prošao i Napoli, na ime obeštećenja dobiće 20.000.000 evra, što je odličan novac za fudbalera koji je zašao u četvrtu deceniju života, a pritom ne pripada svetskom vrhu.

„Navijači, izvinite. Želeo sam, nadao se i sanjao da ću se od vas oprostiti trčeći počasni krug na stadionu, da će me nositi aplauz sa trbina, jer ste me sve vreme podržavali i bezuslovno voleli, bilo u lepim, bilo u teškim trenucima, na čemu ću vam uvek biti zahvalan. Istetovirao sam Napolijev grb na svojoj koži, da me podseća kako smo protiv Juventusa osvojili Kup Italije posle 25 godina. Nemoguće je zaboraviti taj trenutak, niti onaj kad sam svrgnuo Brsukolotija sa vrha liste igrača sa najviše utakmica sa Napoli ili kad sam oborio Maradonin rekord po broju golova. Na te činjenice sam ponosan. U Napulju mi si se rodilo svo troje dece, Napolitanci u svakom smislu. Nadam se da ću, čim bude moguće, doći još jednom na San Paolo, da istrčim taj počasni krug i da se od vas oprostim na način na koji zaslužujete. Hvala svima, hvala i mojim saigračima, uz samo jednu poruku do kraja sezone – osvojite Ligu Evrope“, poželo je, u oproštajnom pismu, Marek Hamšik.

Nekadašnji prvotimac Breše (kupljen 2007. za 5.500.000 evra) je tokom 12 godina odigrao 520 utakmica, postigao 121 gol i dodao 111. asistencija, a kapitenskom trakom, odnosnom i ponašanjem izrastao u jednog od zaštitnih znakova kluba.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar