Бурно у Грчкој: Гдје је Олимпијакос, још га тражимо!

Прекинути дерби Грчке изазвао је велики потрес. Не само због скандалозног понашања власника Панатинаикоса.

Кошарка 14.02.2019 | 15:15
Бурно у Грчкој: Гдје је Олимпијакос, још га тражимо!
Након што су на паузи губили 40:25, кошаркаши Олимпијакоса вратили су се на паркет Панатинаикоса, али не задуго.

Дерби у полуфиналу Купа Грчке недуго потом је прекинут, јер су црвено-бели из Пиреја напустили терен када су им досуђене три личне грешке у првих 28 секунда наставка. 

Епилог је већ добро познат - екипа Дејвида Блата се није вратила на терен, ПАО је добио утакмицу службеним резултатом 20:0 и пласирао се у финале, а власник "зеленик" Димитрис Јанакопулос је после прекида изашао на терен и оставио део женског доњег веша (гаћице) на клупу највећег ривала.

Први оперативац Олимпијакоса, Христос Савропулос, рекао је у ТВ преносу да је згрожен оним што се догодило и да његов тим не жели да учествује у фарси. "Не можемо ово више да поднесемо, надлежни у спорту морају нешто да ураде", рекао је он.

Са друге стране, Јанакопулос је рекао да сматра да су Пирејци само урадили планирано. "Чини се да не могу да плаћају своје играче. 'Бацају пешкир' и сада говоре да нису задовољни суђењем. Можда Агелопулос породица (власници клуба) жели да напусти Олимпијакос и да за то окриви нас и судије. То је неприхватљиво. Изгубиш или победиш, али останеш на терену", рекао је контроверзни власник Панате.

Први човек Панатиникоса Рик Питино рекао је да ништа није видео ништа слично.

"Разочаран сам, не желим да видим да се догађа ништа слично овоме. Ишли смо у Олимпијакосову халу и разбили су нас. Веома сам разочаран зато што ова утакмица није завршена. Схватам ривалство са Олимпијакосом, али ова утакмица је већа од тога. Имам велико поштовање за њихове играче и тренера. Разочаран сам као тренер који ради овај посао 43 године", изјавио је Американац.

Након што је Јанакопулос оставио гаће на клупи, Панатинаикос се огласио и на клупском Тwиттер налогу, поруком:

"Нестанак: Можете ли да помогнете? Тражи се особа плачљивих очију и лака као перо. На дан нестанка носили су црвено-бело. Последњи пут виђени су у хали ОАКА, кад су губили резултатом 40:25 и 20:0. Још их тражимо!". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар