Burno u Grčkoj: Gdje je Olimpijakos, još ga tražimo!

Prekinuti derbi Grčke izazvao je veliki potres. Ne samo zbog skandaloznog ponašanja vlasnika Panatinaikosa.

Košarka 14.02.2019 | 15:15
Burno u Grčkoj: Gdje je Olimpijakos, još ga tražimo!
Nakon što su na pauzi gubili 40:25, košarkaši Olimpijakosa vratili su se na parket Panatinaikosa, ali ne zadugo.

Derbi u polufinalu Kupa Grčke nedugo potom je prekinut, jer su crveno-beli iz Pireja napustili teren kada su im dosuđene tri lične greške u prvih 28 sekunda nastavka. 

Epilog je već dobro poznat - ekipa Dejvida Blata se nije vratila na teren, PAO je dobio utakmicu službenim rezultatom 20:0 i plasirao se u finale, a vlasnik "zelenik" Dimitris Janakopulos je posle prekida izašao na teren i ostavio deo ženskog donjeg veša (gaćice) na klupu najvećeg rivala.

Prvi operativac Olimpijakosa, Hristos Savropulos, rekao je u TV prenosu da je zgrožen onim što se dogodilo i da njegov tim ne želi da učestvuje u farsi. "Ne možemo ovo više da podnesemo, nadležni u sportu moraju nešto da urade", rekao je on.

Sa druge strane, Janakopulos je rekao da smatra da su Pirejci samo uradili planirano. "Čini se da ne mogu da plaćaju svoje igrače. 'Bacaju peškir' i sada govore da nisu zadovoljni suđenjem. Možda Agelopulos porodica (vlasnici kluba) želi da napusti Olimpijakos i da za to okrivi nas i sudije. To je neprihvatljivo. Izgubiš ili pobediš, ali ostaneš na terenu", rekao je kontroverzni vlasnik Panate.

Prvi čovek Panatinikosa Rik Pitino rekao je da ništa nije video ništa slično.

"Razočaran sam, ne želim da vidim da se događa ništa slično ovome. Išli smo u Olimpijakosovu halu i razbili su nas. Veoma sam razočaran zato što ova utakmica nije završena. Shvatam rivalstvo sa Olimpijakosom, ali ova utakmica je veća od toga. Imam veliko poštovanje za njihove igrače i trenera. Razočaran sam kao trener koji radi ovaj posao 43 godine", izjavio je Amerikanac.

Nakon što je Janakopulos ostavio gaće na klupi, Panatinaikos se oglasio i na klupskom Twitter nalogu, porukom:

"Nestanak: Možete li da pomognete? Traži se osoba plačljivih očiju i laka kao pero. Na dan nestanka nosili su crveno-belo. Poslednji put viđeni su u hali OAKA, kad su gubili rezultatom 40:25 i 20:0. Još ih tražimo!". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar