Клопу пријети суспензија!

Дисциплинска комисија ФА Енглеске покренула је поступак против менаџера Ливерпула, Јиргена Клопа, због коментарисања суђења на мечу са Вест Хемом.

Фудбал 14.02.2019 | 16:15
Клопу пријети суспензија!
Сусрет у Лондону је завршен нерешеним резултатом (1:1), а Клоп је прокоментарисао да је судија Кевин Френд био наклоњен "чекићарима" у другом полувремену.

У образложењу покретања поступка, ФА Енглеске је навео следеће: 

"Против Јиргена Клопа је покренут поступак због кршења правила Е3 у нашем правилнику. Утврђено је да су коментари које је дао по завршетку утакмице са Вест Хемом кршење по члану Е3 став 1, јер је тиме довео у питање интегритет судије", стоји у саопштењу. 

Клоп је после меча на "Олимпијском стадиону" у Лондону алудирао да је Френд помогао противнику како би се искупио за пропуст из првог дела, када није поништио гол Ливерпула због офсајда. 

"Чуо сам да за наш гол кажу да је постигнут из офсајда и сигуран сам да је судија то имао на уму у другом полувремену. У ситуацијама 50-50 или 60-40 увек је дусуђивао фаул за противнички тим, што је било тешко прихватити", рекао је немачки стручњак. 

Менаџер Ливерпула има рок да се о свему изјасни до понедељка, 18. фебруара до 18 часова. Уколико комисија процени да је Клоп прешао своја овлашћења, могао би се суочити са казном суспензије од највероватније једне утакмице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар