Klopu prijeti suspenzija!

Disciplinska komisija FA Engleske pokrenula je postupak protiv menadžera Liverpula, Jirgena Klopa, zbog komentarisanja suđenja na meču sa Vest Hemom.

Fudbal 14.02.2019 | 16:15
Klopu prijeti suspenzija!
Susret u Londonu je završen nerešenim rezultatom (1:1), a Klop je prokomentarisao da je sudija Kevin Frend bio naklonjen "čekićarima" u drugom poluvremenu.

U obrazloženju pokretanja postupka, FA Engleske je naveo sledeće: 

"Protiv Jirgena Klopa je pokrenut postupak zbog kršenja pravila E3 u našem pravilniku. Utvrđeno je da su komentari koje je dao po završetku utakmice sa Vest Hemom kršenje po članu E3 stav 1, jer je time doveo u pitanje integritet sudije", stoji u saopštenju. 

Klop je posle meča na "Olimpijskom stadionu" u Londonu aludirao da je Frend pomogao protivniku kako bi se iskupio za propust iz prvog dela, kada nije poništio gol Liverpula zbog ofsajda. 

"Čuo sam da za naš gol kažu da je postignut iz ofsajda i siguran sam da je sudija to imao na umu u drugom poluvremenu. U situacijama 50-50 ili 60-40 uvek je dusuđivao faul za protivnički tim, što je bilo teško prihvatiti", rekao je nemački stručnjak. 

Menadžer Liverpula ima rok da se o svemu izjasni do ponedeljka, 18. februara do 18 časova. Ukoliko komisija proceni da je Klop prešao svoja ovlašćenja, mogao bi se suočiti sa kaznom suspenzije od najverovatnije jedne utakmice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar