Тука први, Пезер трећи, на митингу у Чешкој!

Туки прија Чешка - Славље у Острави! Четврти најбољи дворански резултат ове сезоне у Европи.  Пезер трећи на митингу у Острави.  Босанскохерцеговачки бацач кугле, Месуд Пезер, освојио је треће мјесто на атлетском митингу "Цзецх Индоор Гала" у Острави.

Остали спортови 13.02.2019 | 13:15
Тука први, Пезер трећи, на митингу у Чешкој!
Најбољи бх. атлетичар Амел Тука тријумфовао је у трци на 800 метара на митингу "Цзецх Индоор Гала који" је одржан данас у Острави.

Тука је славио с временом 1:46.75, што је нови рекорд митинга. Стари рекорд држао је Рус Степан Поистогов, а поставио га је 2014. године.

Друго мјесто данас је припало домаћем атлетичару Филипу Шнејдеру (1:46:99), док је трећи кроз циљ прошао Аустралац Петер Бол (1:47.70).

Тука је изјавио да је трка била одлична и јако брза, што се види по резултату.

Нагласио је да му је била потребна једна таква трка како би провјерио у каквој је форми, те да је врло задовољан резултатом.

"Осјетим да могу још боље јер сам тек почео да се такмичим послије јаких припрема и када добијем још 'свјежине' мислим да ћу моћи добро да се припремим за предстојеће Европско првенство", рекао је Тука.

Пезер трећи на митингу у Острави. Босанскохерцеговачки бацач кугле, Месуд Пезер, освојио је треће мјесто на атлетском митингу "Цзецх Индоор Гала" у Острави.

Побједник у овој дисциплини је атлетичар из Луксембурга, Боб Бертемес, с дужином од 20,50 м, друго мјесто је заузео Канађанин, Тим Недоу, са 20,43, док је Пезер остварио резултат од је 20,16 м.

"Нисам задовољан данашњом дужином на коју сам бацио куглу. До наступа на Балканијади у Истанбулу имам неколико дана да се припремим и концентришем како би остварио пуно бољи резултат од овог данашњег", изјавио је Пезер.

Наредни наступ најбољи бх. бацач кугле имаће у суботу на Балканијади у Истанбулу, док ће дан касније у истом граду учествовати на Међународном атлетском митингу.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар