Tuka prvi, Pezer treći, na mitingu u Češkoj!

Tuki prija Češka - Slavlje u Ostravi! Četvrti najbolji dvoranski rezultat ove sezone u Evropi.  Pezer treći na mitingu u Ostravi.  Bosanskohercegovački bacač kugle, Mesud Pezer, osvojio je treće mjesto na atletskom mitingu "Czech Indoor Gala" u Ostravi.

Ostali sportovi 13.02.2019 | 13:15
Tuka prvi, Pezer treći, na mitingu u Češkoj!
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka trijumfovao je u trci na 800 metara na mitingu "Czech Indoor Gala koji" je održan danas u Ostravi.

Tuka je slavio s vremenom 1:46.75, što je novi rekord mitinga. Stari rekord držao je Rus Stepan Poistogov, a postavio ga je 2014. godine.

Drugo mjesto danas je pripalo domaćem atletičaru Filipu Šnejderu (1:46:99), dok je treći kroz cilj prošao Australac Peter Bol (1:47.70).

Tuka je izjavio da je trka bila odlična i jako brza, što se vidi po rezultatu.

Naglasio je da mu je bila potrebna jedna takva trka kako bi provjerio u kakvoj je formi, te da je vrlo zadovoljan rezultatom.

"Osjetim da mogu još bolje jer sam tek počeo da se takmičim poslije jakih priprema i kada dobijem još 'svježine' mislim da ću moći dobro da se pripremim za predstojeće Evropsko prvenstvo", rekao je Tuka.

Pezer treći na mitingu u Ostravi. Bosanskohercegovački bacač kugle, Mesud Pezer, osvojio je treće mjesto na atletskom mitingu "Czech Indoor Gala" u Ostravi.

Pobjednik u ovoj disciplini je atletičar iz Luksemburga, Bob Bertemes, s dužinom od 20,50 m, drugo mjesto je zauzeo Kanađanin, Tim Nedou, sa 20,43, dok je Pezer ostvario rezultat od je 20,16 m.

"Nisam zadovoljan današnjom dužinom na koju sam bacio kuglu. Do nastupa na Balkanijadi u Istanbulu imam nekoliko dana da se pripremim i koncentrišem kako bi ostvario puno bolji rezultat od ovog današnjeg", izjavio je Pezer.

Naredni nastup najbolji bh. bacač kugle imaće u subotu na Balkanijadi u Istanbulu, dok će dan kasnije u istom gradu učestvovati na Međunarodnom atletskom mitingu.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar