Пробиотски јогурт за убрзање метаболизма

О његовим бенефитима сведоче бројни стручњаци који истичу пробиотски јогурт као нутритивно најбогатији, са функционалношћу која се одражава у бројним сегментима нашег здравља од најранијег доба до касне старости.

Здравље 12.02.2019 | 11:30
Пробиотски јогурт за убрзање метаболизма
Јогурт је један од млечних производа који се конзумира од најранијег детињства. О његовим бенефитима сведоче бројни стручњаци који истичу пробиотски јогурт као нутритивно најбогатији, са функционалношћу која се одражава у бројним сегментима нашег здравља од најранијег доба до касне старости.

Ово су неки од најзначајнијих бенефита које обезбеђује редовна конзумација јогурта богатог пробиотском културом.

1.Одржавање здравља дигестивног система

Због високог садржаја млечних киселина и бактерија, пробиотски јогурт се показао као најефективнији функционални производ који регулише непријатне симптоме надутости, проблеме са варењем и познати синдром нервозних црева.

2. Богат протеинима

У само 250г пробиотског јогурта може се наћи до 8г протеина који дају снагу вашем организму и пружају осећај ситости што спречава прекомеран унос хране.

3.Превенција дијабетеса

Редовна конзумација пробиотског јогурта умањује могућност обољевања од дијабетеса типа 2 јер поспешује абсорпцију неопходних нутријената у дигестивном тракту што је значајно и за одржавање крвног притиска.

4.Заштита од настанка кардиоваскуларних болести

Конзумација јогурта на дневном нивоу синижава могућност за оболењем од срчаних болести за 18% те га треба укључити у избалансирану исхрану богату влакнастим воћем, поврћем и житарицама које се препоручују у превенцији срчаних болести.

Новости
фото:интерент

Коментари / 0

Оставите коментар