Probiotski jogurt za ubrzanje metabolizma

O njegovim benefitima svedoče brojni stručnjaci koji ističu probiotski jogurt kao nutritivno najbogatiji, sa funkcionalnošću koja se odražava u brojnim segmentima našeg zdravlja od najranijeg doba do kasne starosti.

Zdravlje 12.02.2019 | 11:30
Probiotski jogurt za ubrzanje metabolizma
Jogurt je jedan od mlečnih proizvoda koji se konzumira od najranijeg detinjstva. O njegovim benefitima svedoče brojni stručnjaci koji ističu probiotski jogurt kao nutritivno najbogatiji, sa funkcionalnošću koja se odražava u brojnim segmentima našeg zdravlja od najranijeg doba do kasne starosti.

Ovo su neki od najznačajnijih benefita koje obezbeđuje redovna konzumacija jogurta bogatog probiotskom kulturom.

1.Održavanje zdravlja digestivnog sistema

Zbog visokog sadržaja mlečnih kiselina i bakterija, probiotski jogurt se pokazao kao najefektivniji funkcionalni proizvod koji reguliše neprijatne simptome nadutosti, probleme sa varenjem i poznati sindrom nervoznih creva.

2. Bogat proteinima

U samo 250g probiotskog jogurta može se naći do 8g proteina koji daju snagu vašem organizmu i pružaju osećaj sitosti što sprečava prekomeran unos hrane.

3.Prevencija dijabetesa

Redovna konzumacija probiotskog jogurta umanjuje mogućnost oboljevanja od dijabetesa tipa 2 jer pospešuje absorpciju neophodnih nutrijenata u digestivnom traktu što je značajno i za održavanje krvnog pritiska.

4.Zaštita od nastanka kardiovaskularnih bolesti

Konzumacija jogurta na dnevnom nivou sinižava mogućnost za obolenjem od srčanih bolesti za 18% te ga treba uključiti u izbalansiranu ishranu bogatu vlaknastim voćem, povrćem i žitaricama koje se preporučuju u prevenciji srčanih bolesti.

Novosti
foto:interent

Komentari / 0

Ostavite komentar