ШПА: Дупло голо на Местаљи и у Баскији, гдје стаде Барса!

Руљи спречио радост Слепих мишева! Разочаравајући реми (0:0) за пулене Марселина Торала.  Без победника на мечу Валенсије и Реал Сосиједада.  Фудбалери Валенсије и Реал Сосиједада одиграли су без голова у 23. колу Ла Лиге.  Барселона разочарала, Билбао помогао Реалу и Атлетику.  Фудбалери Барселоне одиграли су и трећу узастопну утакмицу нерешено у свим такмичењима. Првак Шпаније је играо 0:0 на "Сан Мамесу" у Билбаоу.  Барса кризира, Тер Штеген је живу извукао из Баскије! Каталонци да славе реми без голова. . .

Фудбал 11.02.2019 | 09:00
ШПА: Дупло голо на Местаљи и у Баскији, гдје стаде Барса!
Оба састава налазе се у добрим формама па тако и не чуди што је дуел на крају завршен без победника.

Гости из Баскије немају пораз у 2019. години, док је Валенсија последњи пут доживела неуспех петог јануара.

Домаћи фудбалери били су доста конкретнији од противника, упутили су десет шутева ка голу, од чега је четири ишло у оквир, док су гости имали већи посед лопте (59:41), али и мање прилика. 

Валенсија је осма на табели са 31 бодом, а исто толико има и Сосиједад који је девети. 

У наредном колу Валенсија чека Виљареал, док ће Сосиједад угостити Леганес.

Није имала среће Валенсија да упише нову првенствену победу пред својом публиком у мечу у којем је доминирала против Реал Сосиједада и остала кратких рукава (0:0).

Додуше, испречио јој се вечерас и сјајни голман гостију Херонимо Руљи који је отворено изиритирао домаће навијаче бравурама на голу.

Последња, уједно и најважнија одбрана уследила је у трећем минуту надокнаде, након сјајног ударца домаћег бека Пичинија са ивице шеснаестерца, али је колумбијски голман био маестралан. Као и током сви 90 минута.

Поред те ситуације, домаћи су имали још две сјајне шансе да дођу до гола, прву је пропустио Кондогбија у 17. минуту када му је сјајно одбранио Руљи, а другу Родриго на пас Черишева средином другог дела када је лопта отишла тик поред гола. 

Реал Сосиједад је на другој страни ретко претио ка голу домаћина, они су имали план да издрже и не приме гол који су на крају спровели у дело, па су задовољни напустили Местаљу. Обе екипе налазе се на деоби осмог места са по 31 бодом.

Севиљи боље иде са десеторицом! Успели су да извуку бод са играчем мање, али ће заправо жалити због разочаравајуће партије до последњих пет минута...

Севиља је током ове сезоне три пута држала лидерску позицију, али због све лошијих резултата - и освојених само 14 бодова у последњих десет мечева - "дрма" им се и Лига шампиона.

Четврти пораз у 2019. години у Ла Лиги замало им је нанео Еибар који је на њиховом "Санчез Писхуану" имао вођство до 88. минута, чак и играча више на терену, али су Андалужани изгледа боље функционисали под притиском.

Уз помоћ Висама Бен-Једера и Пабла Сарабије успели су да дођу до бода који се због начина на који се меч чини великим, а заправо је разочаравајући... Четвртопласираној Севиљи (37) сада "на врата" куца Хетафе који има свега два бода мање, Бетиси Алавес су на четири корака далеко, а нису далеко ни Валенсија, Сосиједад и Еибар.

До краја сезоне остало је 15 кола и може много тога да се деси...

СЕВИЉА - ЕИБАР 2:2 (0:1)

Баскијском клубу је ово тек пета сезона у највишем рангу шпанског фудбала и евидентан је њихов напредак из године у годину (18, 14, 10. и 9. место), а у актуелној 2018/19 могли би да направе искорак и да заиграју у Европи.

Головима Фабијана Орељане из 22. и Чарлса из 63. минута су "оборили" Севиљу на леђа, али су се Андалужани ишчупали - можда и захваљујући опуштању ривала.

Ипак, ни бод није много за Севиљу из ове утакмице тако да се опасно "коцкају" са местом у Лиги шампиона које је у једном тренутку деловало као загарантовано, тако да би и овога пута могли да "склизну" у њихово омиљено - Лигу Европе.

То је Севиља! До бода с играчем мање за само четири минута. Чудесан преокрет у Андалузији и велики малер за Еибар.

Катастрофалан пораз од Барселоне у Купу краља пре недељу и по дана (6:1) оставио је очигледно психичке последице на играче Севиље.

Преживели су вечерас и успели да ишпчупају бод у 92. минуту утакмице са Еибаром у Андалузији (2:2), али шеф стручног штаба Пабло Марчин мора под хитно да тргне екипу из летаргије како четврто место у Примери не би било угрожено до краја сезоне.

Чудесно су играчи са Рамон Санчез Писхуана оживели вечерас. Изгледало је да је све готово након што су Орељана у првом и Чарлс после главомета у другом полувремену погодили мрежу домаћег тима за великих 2:0 у корист Еибара. 

Најгоре од свега је што Севиља ништа нарочито није играла, била јако неповезана и тек у 84. покренула праву лавину.

Покренула ју је на несвакидашњи начин, након што јој је искључен везиста Евер Банега, а тај детаљ као да је изазвао инат у домаћим фудбалерима. Висам Бен Једер је сјајно успео да умакне гостујућим дефанзивцима у 88. минуту и врати наду у чудо домаћој публици, а Еибар није имао одговор на велику офанзиву домаћина која је уследила после тог гола.

Након неколико ураганских напада Пабло Сарабија је у другом минуту надокнаде поравнао на 2:2 након што му је асистирао Квинси Промес, а можда је и голман гостију могао боље да интервенише и спречи изједначење. Чак шест минута надокнаде играло се на овом мечу, а Севиља је умало стигла и до победе да није у четвртом изблокиран добар покушај Сарабије.

Ипак, ако се зна да су у финиш домаћи ушли са два гола заостатка и играчем мање, бод им је после свега сигурно као премија. Еибар ће жалити због овога...

Барселона разочарала, Билбао помогао Реалу и Атлетику! Фудбалери Барселоне одиграли су и трећу узастопну утакмицу нерешено у свим такмичењима. Првак Шпаније је играо 0:0 на "Сан Мамесу" у Билбаоу.

После Ремија са Валенсијом (2:2) и Реалом (1:1) у првенству и у Купу краља, Меси и другови су још једном испустили прилику да славе, али овог пута морају бити задовољни.

Била је то једна од слабијих партија "блаугране" од почетка сезоне, а Атлетик је имао боље шансе и само захваљујући расположеном Марк-Андреу тер Штегену остало је 0:0.

Атлетик Билбао је у првом полувремену имао боље прилике. Јури Берчиче је у 12. минуту покушао да угрози Тер Штегена ударцем са ивице казненог простора, али је за мало био непрецизан. 

Пет минута касније и Маркел Сусаета је био у изгледној прилици, шутирао је под пречку, али је голман Барселоне фантастично реаговао и спречио најгоре. 

Дани Гарсија у 25. је изашао пред голмана Барселоне, али је он лако зауставио његов ударац, да би потом једину праву прилику за госте у 37. минуту пропустио Лионел Меси. 

Била је то соло акција Аргентинца, који је потом упутио ударац са ивице казненог простора, шутирао је у доњи десни угао, али се Јаго Ерерин истакао одличном одбраном. 

Меси је и у 54. минуту из слободног ударца покушао да постигне гол, али је лопта после његовог ударца завршила неколико центиметара изнад пречке. 

У самом финишу, у 82. минуту, можда најбоља шанса за Атлетико, Икер Муниаин је прошао по десној страни и проиграо Ињакија Вилијамса који је шутирао са седам метара, али је Тер Штеген чудесно одбранио. 

Ињаки је четири минута касније опет био у доброј позицији, али је слабо шутирао, па је и последња прилика пропала.

Тер Штеген "чупао" Барселону: Реал није далеко! Шампион Шпаније остао несавладан у Билбау искључиво захваљујући сјајном Нијемцу.

Трећи реми Барселоне у низу!

Екипа Ернеста Валвердеа прошлог викенда је одиграла неријешено против Валенсије (2:2), потом се вратила из минуса против Реала у Купу (1:1), а ове недјеље је имала среће да освоји бод!

Тачније, имала је срећу и феноменалног Марк Андре Тер Штегена пред стативама, да сјајним реакцијама спречи пораз и да "скида" шутеве Баскијаца. Прије свега, Ињакија Вилијамса!

Атлетик Билбао - Барселона 0:0

Тачно годину дана и 62 утакмице од своје посљедње "нуле" (Барса - Хетафе 0:0 11. фебруар), Каталонци нису нашли начин да преузму иницијативу на Сан Мамесу и да нађу рупу у одбрани дисциплинованог ривала.

Лионел Меси је играо од почетка до краја, али са саиграчима није имао рјешење, па је Барса након овог кола и даље прва, али са смањеном предношћу у односу на Реал. Сада, након суботњег мадридског дербија, та разлика сада износи шест бодова.

Да Тер Штеген није био у сјајном ритму, Мадриђани би послије вечерашњег Барселониног меча пришли на "минус 5", али је Нијемац увијек био на мјесту да зауставља ударце. Посебно се истакао у 83. минуту, када је рукометном одбраном зауставио одличан Вилијамсов покушај.

Чистим рефлексом!

Била је ово најбоља партија Билбаа ове сезоне и у том погледу њима значајнија од освојеног бода, који ће их изједначити са Левантеом на 13. позицији табеле.

Барселона је дефинитивно у малој кризи резултата у Примери пошто је и другу утакмицу у низу остала без победе. Наравно, Каталонцима никада није лако када гостују на чувеном Сан Мамесу против Атлетика из Билбаоа, а колико су имали среће у првом полувремену, право је чудо како су избегли да изгубе овај меч.

Реми без голова сигурно одговара и једнима и другима, мада ће домаћини жалити за пропуштеним шансама у првих пола сата. Питање је где би Барслеона стигла да није вчерас имала на голу расположеног Марка Андреа Тер Штегена који је са неколико маестралних интервенција спречио Билбао да дође до предности.

Просто је прегазио Барсу ураган са Сан Мамеса у уводном делу меча, а после доброг покушаја Јурија Берчичеа са дистанце у 12. минуту немачки голман се истакао сјајном парадом после ударца Маркела Сусаете када је први пут на мечу демонстрирао класу у 17. Пробали су у уводних пола сата да Барсоног голмана матирају и Дани Гарсија и Јерај Алварез, али се чувар мреже гостију није дао. 

Барселона је први пут на овом мечу запретила тек у 37. минуту, али је добар покушај Месија из слободног ударца голман Билбаоа Ереран скренуо у корнер. До одласка на одмор и Раул Гарсија је на другој страни покушао да матира Тер Штегена, али узалуд, Немац је одбијао лопте као зид, а публика уздисала због пропуштених прилика.

Није Барселона вечерас била на препознатљивом нивоу. Можда су се и уморили мало пошто су средином недеље играли и класико у Купу са Реалом, али је евидентно да у игри није било свежине нити инспирације код главног аса Лионела Месија. Борио се Аргентинац, покушавао у другом полувремену, али осим Луиса Суареза, осталима у гостујућем тиму као да се није играло вечерас.

Само још један покушај из "слободњака" у 54. било је све што смо видели од ровитог чаробњака који није имао снаге вечерас да опет погура Барсу ка новој победи. Када зауставите Месија, фактички сте одрадили читав посао и то су баскијски фудбалери вечерас беспрекорно одрадили.

Посебно се истакла последња линија Атлетика која је одиграла фантастичан меч, а жалиће Баски због великих промашаја Ињакија Вилијамса у самој завршници. Чак три пута је покушао тамнопути нападач из одличних позиција од 80. до 86. минута и сваки пут га је маестрални Тер Штеген осујетио када је овај гађао у гол.

Ни искусни Раул Гарсија није имао среће да донесе тријумф свом тиму који је опасно навалио на гол Барселоне у самом финишу, па Билбао мора да се задовољи бодом, иако је одиграо можда и најбољу утакмицу ове сезоне.

Задовољиће се и Барса, иако јој је после два везана ремија велики ривал Реал из Мадрида пришао на шест бодова заостатка. То ће учинити занимљивом и шампионску трку у Примери у завршних 15 кола што нам обећава неизвестан финиш првенства.

То смо и прижељкивали, зар не? 

РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА ПРИМЕРЕ:

Леганес - Бетис 3:0 (2:0)
/Ен Несири 22, 36, 66/

Валенсија - Сосиједад 0:0

Севиља - Еибар 2:2 (0:1)
/Бен Једер 88, Сарабија 90+2 - Орељана 22, Чарлс 63/

Билбао - Барселона 0:0

одиграно у суботу

Хетафе - Селта 3:1 (1:1)
/Мата 39п, 81, Молина 62 - Араухо 2/

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:3 (1:2)
/Гризман 25 - Каземиро 16, Рамос 42п, Бејл 74/

Еспањол - Рајо Ваљекано 2:1 (0:1)
/Иглесијас 71п, Дардер 90+5 - Ба 33/

Ђирона - Уеска 0:2 (0:2)
/Авила 35, 40/

у понедељак

Алавес - Леванте (21.00)

одиграно у петак:

Ваљадолид - Виљареал 0:0

ТАБЕЛА: Барселона 51, Реал 45, Атлетико Мадрид 44, Севиља 37, Хетафе 35, Алавес (-1) 32, Бетис 32, Валенсија 31, Сосиједад 31, Еибар 30, Леганес 29, Еспањол 28, Леванте (-1) 27, Атлетик Б. 27, Ваљадолид 26, Селта 24, Ђирона 24, Рајо Ваљекано 24, Виљареал 20, Уеска 18.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар