Звезда платила Риверса 40.000 долара!

Информација стиже из Италије.  Звездаши га чекају – Риверс се опростио од Ређане.  Кеј Си Риверс, амерички кошаркаш, опростио се од свог досадашњем тима, италијанске Ређо Емилије.

Кошарка 11.02.2019 | 08:30
Звезда платила Риверса 40.000 долара!
Како је раније најављено, Риверс је завршио своју сарадњу са Ређо Емилијом утакмицом против Кантуа и партијом од 30 поена у поразу своје кеипе.

Риверсов следећи корак је прелазак у Црвену звезду, ако је веровати писању Спортанда, а његово опроштајно "писмо" на Инстаграму потврђује поменуту информацију.

"Драга Ређо Емилија, хвала за гостопримство. Мој период овде био је за памћење. Било је неких добрих и неких лоших момената. Међутим, то је живот и сваки тренутак је био лекција. Искрено ценим клуб због свега што што сте урадили за мене. Молим вас, имајте веру у екипу. Све ће бити у реду", написао је Риверс. 

Амерички кошаркаш би требало да потпише уговор до краја сезоне са Звездом, којој би помогао у Кошаркашкој лиги Србије и регионалном првенству. 

Риверс има веома богату историју, а пре популарне "Ређане" наступао је за реномиране тимове као што су Локомотива Кубањ, Химки, Реал Мадрид, Бајерн Минхен и Панатинаикос. Са Мадриђанима је постао првак Европе. 

Тридесетједногодишњи кошаркаш покрива позиције два и три, односно бека шутира и ниског крила.

Склапају се последње коцкице за трансфер Кеј Си Риверса у Црвену звезду. Амерички бек је допутовао у Београд, где ће бити подвргнут лекарским прегледима, а потом би требало да потпише уговор са српским шампионом до краја године.

Јесте Риверс био уздружан на сурчинском аеродрому, али последње информације из Италије говоре да је посао завршен. Према наводима тамошњих новинара Црвена звезда је уплатила 40.000 долара на рачун досадашњег клуба Кеј Си Риверса Ређо Емилије, како би Американац добио папире.

Тај новац Ређо Емилија ће искористити за довођење Мајкла Диксона из Израела.

Још јуче Кеј Си Риверс се опростио од досадашњег клуба.

Риверс је играч  који може да игра на позицији три на два. У каријери је наступао за тимове као што су Панатинаикос и Реал Мадрид тако да је то довољан доказ његовог квалитета. Риверс има 31 годину, а био је и шампион Евролиге 2015. године. Два пута је био шампион Шпаније, два пута је освјао Куп Краља, а исти број пута је био и шампион Грчке.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар