Zvezda platila Riversa 40.000 dolara!

Informacija stiže iz Italije.  Zvezdaši ga čekaju – Rivers se oprostio od Ređane.  Kej Si Rivers, američki košarkaš, oprostio se od svog dosadašnjem tima, italijanske Ređo Emilije.

Košarka 11.02.2019 | 08:30
Zvezda platila Riversa 40.000 dolara!
Kako je ranije najavljeno, Rivers je završio svoju saradnju sa Ređo Emilijom utakmicom protiv Kantua i partijom od 30 poena u porazu svoje keipe.

Riversov sledeći korak je prelazak u Crvenu zvezdu, ako je verovati pisanju Sportanda, a njegovo oproštajno "pismo" na Instagramu potvrđuje pomenutu informaciju.

"Draga Ređo Emilija, hvala za gostoprimstvo. Moj period ovde bio je za pamćenje. Bilo je nekih dobrih i nekih loših momenata. Međutim, to je život i svaki trenutak je bio lekcija. Iskreno cenim klub zbog svega što što ste uradili za mene. Molim vas, imajte veru u ekipu. Sve će biti u redu", napisao je Rivers. 

Američki košarkaš bi trebalo da potpiše ugovor do kraja sezone sa Zvezdom, kojoj bi pomogao u Košarkaškoj ligi Srbije i regionalnom prvenstvu. 

Rivers ima veoma bogatu istoriju, a pre popularne "Ređane" nastupao je za renomirane timove kao što su Lokomotiva Kubanj, Himki, Real Madrid, Bajern Minhen i Panatinaikos. Sa Madriđanima je postao prvak Evrope. 

Tridesetjednogodišnji košarkaš pokriva pozicije dva i tri, odnosno beka šutira i niskog krila.

Sklapaju se poslednje kockice za transfer Kej Si Riversa u Crvenu zvezdu. Američki bek je doputovao u Beograd, gde će biti podvrgnut lekarskim pregledima, a potom bi trebalo da potpiše ugovor sa srpskim šampionom do kraja godine.

Jeste Rivers bio uzdružan na surčinskom aerodromu, ali poslednje informacije iz Italije govore da je posao završen. Prema navodima tamošnjih novinara Crvena zvezda je uplatila 40.000 dolara na račun dosadašnjeg kluba Kej Si Riversa Ređo Emilije, kako bi Amerikanac dobio papire.

Taj novac Ređo Emilija će iskoristiti za dovođenje Majkla Diksona iz Izraela.

Još juče Kej Si Rivers se oprostio od dosadašnjeg kluba.

Rivers je igrač  koji može da igra na poziciji tri na dva. U karijeri je nastupao za timove kao što su Panatinaikos i Real Madrid tako da je to dovoljan dokaz njegovog kvaliteta. Rivers ima 31 godinu, a bio je i šampion Evrolige 2015. godine. Dva puta je bio šampion Španije, dva puta je osvjao Kup Kralja, a isti broj puta je bio i šampion Grčke.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar