СП: Опроштај Линдзи Вон са стилом!

Величанствена Линдзи Вон возила је своју последњу скијашку трку у каријери. Од скијања се опростила бронзаном медаљом на Светском првенству у Ореу.  Медаља за крај ВЕЛИКЕ каријере! Американка Линдзи Вон бронзом на Светском првенству опростила се од скијања и отишла у легенду!

Остали спортови 10.02.2019 | 19:30
СП: Опроштај Линдзи Вон са стилом!
Најтрофејнија скијашица у историји Светског купа отишла је у "пензију" са стилом.

Американка је освојила бронзану медаљу у спусту на Светском првенству у Ареу. 

До злата није могла. Словенка Илка Штухец поново је била бриљантна и обранила је злато са 23 стотинке испред Корине Зутер из Швајцарске, а 49 стотинке испред Вон.

"Био је савршен дан за спуст. Дала сам баш све од себе, то је све што сам желела данас. Морам да признам да сам била нервозна, вероватно као никада до сада у животу. Желела сам да имам упечатљиву трку, али било ми је тешко да контролишем живце, а са њима никада нисам имала проблема. Срећна сам што сам стигла до циља", рекла је Американка после своје последње трке у феноменалној каријери.

Линдзи Вон је на овом Светском првенству возила претходно и дисциплину супервелеслалом (Супер Г), али је пала на самом почетку трке.



Линдзи Вон извезла је своју последњу трку у каријери.

Сјајна америчка скијашица означила је крај трком у спусту на Светском првенству у Ореу, коју је завршила освајањем бронзане медаље.

Тридесетчетворогодишња Вон отишла је у легенду новим рекордом - постала је једина скијашица која је освајала одличја на шест светских првенстава.

"Ово је све што сам желела. Морам да признам да сам била вероватно најнервознија у животу. Желела сам само још једном да се спустим и да чујем како гомила хучи око мене, а да не паднем. Увек сам скијала на граници снаге, на ивици, а плашила сам се да ћу овог пута ‚изгорети‘, да ћу претерати и да ћу се срушити. То је била моја највећа ноћна мора. А завршила сам каријеру баш како сам и желела", рекла је Вон после трке.

Она је треће место освојила иза Корин Сутер из Швајцарске и Словенке Илке Штухец, која је одбранила титулу светске шампионке у спусту.

Плашила се последњег наступа у каријери због пада који је доживела на СП у Ореу пет дана раније у трци супервелеслалома.

Легендарна Американка је управо у Ореу пре 12 година освојила своје прве две медаље - сребра у спусту и супервелеслалому.

Она је каријеру завршила са два светска злата, и по три сребра и бронзе, док са Олимпијских игара има злато и две бронзане медаље.

Бронзано одличје са ЗОИ у Пјонгчангу прошле године учинило ју је најстаријом скијашицом која се попела на победничко постоље свих времена.

Фантастичну каријеру која је почела пре две деценије, окончала је са 82 медаље, највише у историји женског скијашког спорта.

Она није успела да побије рекорд свих времена Ингемара Стенмарка, који је освојио 86 одличја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар