SP: Oproštaj Lindzi Von sa stilom!

Veličanstvena Lindzi Von vozila je svoju poslednju skijašku trku u karijeri. Od skijanja se oprostila bronzanom medaljom na Svetskom prvenstvu u Oreu.  Medalja za kraj VELIKE karijere! Amerikanka Lindzi Von bronzom na Svetskom prvenstvu oprostila se od skijanja i otišla u legendu!

Ostali sportovi 10.02.2019 | 19:30
SP: Oproštaj Lindzi Von sa stilom!
Najtrofejnija skijašica u istoriji Svetskog kupa otišla je u "penziju" sa stilom.

Amerikanka je osvojila bronzanu medalju u spustu na Svetskom prvenstvu u Areu. 

Do zlata nije mogla. Slovenka Ilka Štuhec ponovo je bila briljantna i obranila je zlato sa 23 stotinke ispred Korine Zuter iz Švajcarske, a 49 stotinke ispred Von.

"Bio je savršen dan za spust. Dala sam baš sve od sebe, to je sve što sam želela danas. Moram da priznam da sam bila nervozna, verovatno kao nikada do sada u životu. Želela sam da imam upečatljivu trku, ali bilo mi je teško da kontrolišem živce, a sa njima nikada nisam imala problema. Srećna sam što sam stigla do cilja", rekla je Amerikanka posle svoje poslednje trke u fenomenalnoj karijeri.

Lindzi Von je na ovom Svetskom prvenstvu vozila prethodno i disciplinu superveleslalom (Super G), ali je pala na samom početku trke.



Lindzi Von izvezla je svoju poslednju trku u karijeri.

Sjajna američka skijašica označila je kraj trkom u spustu na Svetskom prvenstvu u Oreu, koju je završila osvajanjem bronzane medalje.

Tridesetčetvorogodišnja Von otišla je u legendu novim rekordom - postala je jedina skijašica koja je osvajala odličja na šest svetskih prvenstava.

"Ovo je sve što sam želela. Moram da priznam da sam bila verovatno najnervoznija u životu. Želela sam samo još jednom da se spustim i da čujem kako gomila huči oko mene, a da ne padnem. Uvek sam skijala na granici snage, na ivici, a plašila sam se da ću ovog puta ‚izgoreti‘, da ću preterati i da ću se srušiti. To je bila moja najveća noćna mora. A završila sam karijeru baš kako sam i želela", rekla je Von posle trke.

Ona je treće mesto osvojila iza Korin Suter iz Švajcarske i Slovenke Ilke Štuhec, koja je odbranila titulu svetske šampionke u spustu.

Plašila se poslednjeg nastupa u karijeri zbog pada koji je doživela na SP u Oreu pet dana ranije u trci superveleslaloma.

Legendarna Amerikanka je upravo u Oreu pre 12 godina osvojila svoje prve dve medalje - srebra u spustu i superveleslalomu.

Ona je karijeru završila sa dva svetska zlata, i po tri srebra i bronze, dok sa Olimpijskih igara ima zlato i dve bronzane medalje.

Bronzano odličje sa ZOI u Pjongčangu prošle godine učinilo ju je najstarijom skijašicom koja se popela na pobedničko postolje svih vremena.

Fantastičnu karijeru koja je počela pre dve decenije, okončala je sa 82 medalje, najviše u istoriji ženskog skijaškog sporta.

Ona nije uspela da pobije rekord svih vremena Ingemara Stenmarka, koji je osvojio 86 odličja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar