Данас: Челси - велики изазов за шампионске амбиције Ситија!

Очекује нас спектакл од 17 часова на Етихаду.

Фудбал 10.02.2019 | 15:30
Данас: Челси - велики изазов за шампионске амбиције Ситија!
Манчестер Сити наставља борбу за шампионску титулу, а у таквој ситуацији чак ни овако квалитетна екипа као што је Челси нема баш много разлога за оптимизам У овај дерби домаћи улазе с три бода мање од Ливерпула, који је везао два неочекивана ремија, чиме је дао крила ионако изузетно јаком такмацу у трци за трофеј. Зато би овај дуел Ситија и Челсија (17х) могао да представља прекретницу сезоне.

Клуб из Лондона ту трку гледа са пристојне удаљености јер бодовни заостатак који има у овом тренутку делује толико велики да би могао да гаји неку наду. Но, то не значи да ће момци Мауриција Сарија доћи на Етихад са белом заставом. Напротив, гости ће бити изузетно инспирисани да понове децембарски тријумф над овим противником (2:0).

Фудбалери са Стамфорд Бриџа брзо су се опоравили од срамоте коју су доживели на свом последњем гостовању (0:4 на Виталити стадиону у Борнмуту) и испрашили су Хадерсфилд са 5:0. Иако тај прошлонедељни ривал заиста није репрезентативан репер, ова победа била је изузетно значајна што због враћања самопоуздања, што због чињенице да је своје прве голове у дресу Челсија (и то два комада) постигао новајлија Аргентинац Гонзало Игуаин од којег се пуно очекује.

Сити је истог викенда играо дерби са другим великаном из британске престонице Арсеналом и савладао га с резултатом 3:1. Ни једни ни други немају превише проблема с повредама. На Ситијевом списку одсутних су голман Клаудио Браво и штопер Венсан Компани, док је последњих дана под знаком питања био и Бенжамен Менди. С друге стране, Челси је у ову седмицу ушао без озбиљнијих недаћа тог типа.

Менаџер домаћих Ђозеп Гвардиола џентлменски је изјавио да противник и даље може до титуле:

“Уколико Челси буде успео да веже добре резултате, умешаће се међу кандидате за прво место. Остало је још много да се игра, па онај ко сада заостаје десетак бодова и даље може да тријумфује на крају”.

Ливерпул је јуче најавио да се враћа у праву форму, разбио је Борнмут и послао јасну поруку Ситију да не очекује киксеве Редса. Зато ни Грађани не смеју да остану без победе у наредним утакмицама. Укључујући и Челси који је имао много више времена за припрему утакмице.

Да ли ће Челси направити збрку Ситију у трци за титулу?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар