Danas: Čelsi - veliki izazov za šampionske ambicije Sitija!

Očekuje nas spektakl od 17 časova na Etihadu.

Fudbal 10.02.2019 | 15:30
Danas: Čelsi - veliki izazov za šampionske ambicije Sitija!
Mančester Siti nastavlja borbu za šampionsku titulu, a u takvoj situaciji čak ni ovako kvalitetna ekipa kao što je Čelsi nema baš mnogo razloga za optimizam U ovaj derbi domaći ulaze s tri boda manje od Liverpula, koji je vezao dva neočekivana remija, čime je dao krila ionako izuzetno jakom takmacu u trci za trofej. Zato bi ovaj duel Sitija i Čelsija (17h) mogao da predstavlja prekretnicu sezone.

Klub iz Londona tu trku gleda sa pristojne udaljenosti jer bodovni zaostatak koji ima u ovom trenutku deluje toliko veliki da bi mogao da gaji neku nadu. No, to ne znači da će momci Mauricija Sarija doći na Etihad sa belom zastavom. Naprotiv, gosti će biti izuzetno inspirisani da ponove decembarski trijumf nad ovim protivnikom (2:0).

Fudbaleri sa Stamford Bridža brzo su se oporavili od sramote koju su doživeli na svom poslednjem gostovanju (0:4 na Vitaliti stadionu u Bornmutu) i isprašili su Hadersfild sa 5:0. Iako taj prošlonedeljni rival zaista nije reprezentativan reper, ova pobeda bila je izuzetno značajna što zbog vraćanja samopouzdanja, što zbog činjenice da je svoje prve golove u dresu Čelsija (i to dva komada) postigao novajlija Argentinac Gonzalo Iguain od kojeg se puno očekuje.

Siti je istog vikenda igrao derbi sa drugim velikanom iz britanske prestonice Arsenalom i savladao ga s rezultatom 3:1. Ni jedni ni drugi nemaju previše problema s povredama. Na Sitijevom spisku odsutnih su golman Klaudio Bravo i štoper Vensan Kompani, dok je poslednjih dana pod znakom pitanja bio i Benžamen Mendi. S druge strane, Čelsi je u ovu sedmicu ušao bez ozbiljnijih nedaća tog tipa.

Menadžer domaćih Đozep Gvardiola džentlmenski je izjavio da protivnik i dalje može do titule:

“Ukoliko Čelsi bude uspeo da veže dobre rezultate, umešaće se među kandidate za prvo mesto. Ostalo je još mnogo da se igra, pa onaj ko sada zaostaje desetak bodova i dalje može da trijumfuje na kraju”.

Liverpul je juče najavio da se vraća u pravu formu, razbio je Bornmut i poslao jasnu poruku Sitiju da ne očekuje kikseve Redsa. Zato ni Građani ne smeju da ostanu bez pobede u narednim utakmicama. Uključujući i Čelsi koji je imao mnogo više vremena za pripremu utakmice.

Da li će Čelsi napraviti zbrku Sitiju u trci za titulu?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar