Партизан вечерас против Евролигаша!

Тражи се победа од пет или више поена разлике! "Ништа без срца и карактера", поручује тренер црно-белих Андреа Тринкијери пред утакмицу са екипом Будућности (19х).  Кол пред дерби са Партизаном: Будућност ће освојити АБА! Кошаршаки Будућности се након пораза од Химкија окрећу регионалном такмичењу и дуелу са Партизаном у Београду.

Кошарка 10.02.2019 | 16:15
Партизан вечерас против Евролигаша!
Велики дерби 19. кола АБА лиге играће се у београдској хали "Александар Николић" а до краја лиге остало је још четири утакмице и сваки меч ће бити од велике важности за борбу за доигравања, а касније и за титулу.

Тренутно се на деоби другог места налазе Цибона и Будућност, а након сутрашње утакмице ствари ће бити много јасније. Ипак, кошаркаши Будућности пред сваки меч говоре како предност домаћег терена не сме бити пресудна у борби за титулу, као што није била ни прошле године.

"Утакмица са Химкијем нам је много значила, како би научили нову лекцију на путу ка остварењу примарног циља у сезони, а то је освајање АБА лиге и поновни пласман клуба у елитно такмичење. Имали смо прилику да стигнемо до нове победе у Евролиги, али смо дозволили ривалу да погоди много тројки, да постигне много поена после офанзивних скокова и наших грешака. И поред свега наведеног питање победника је решила једна лопта. Одмах после дуела са Химкијем мисли су усмерене ка дуелу који нас очекује против Партизана у Београду“ рекао је Норис Кол у разговору за СпортКлуб.

Кол је поново истакао да је Подгоричанима главни циљ освајање регионалног првенства.

"Понављам још једном, наш примарни циљ је освајање АБА лиге и на том циљу ћемо настојати да победимо све ривале који нам се нађу на путу. Партизан има одличну екипу, знамо да нас очекује паклена атмосфера , али наш циљ је победа и наравно да верујем да можемо да победимо у Београду. На основу свега виђеног до сада, сматрам да предност домаћег паркета неће бити пресудни фактор у брби за титулу и пласман у Евролигу. Сви тимови који буду у полуфиналу, показали су да јако добро могу да играју како на свом паркету, тако и пред гостујућим навијачима. Ко буде физички и психички најспремнији, ко буде имао најбољу енергију и ко буде у стању да се најбоље избори са притиском и императивом побеђивања у кратком временском року, освојиће АБА лигу. Верујем да ће то бити Будућност", додао је Кол.

Норис Кол је као члан Мајами Хита освојио две шампионске титуле, у дресу Макабија има освојену титулу и куп, а његов некадашњи универзитет, Кливленд Стејт, повукао је дрес са бројем 30 управо у његову част.

Партизан има јасан циљ против Будућности - да победи с пет или више поена предности и тако се изједначи с Плавима на табели АБА лиге, али уз бољи међусобни скор који би црно-белима омогућио предност у односу на екипу Јасмина Репеше. Евролигаш стиже у Пионир вечерас од 19 часова.

Будућност је први овосезонски дуел добила с 75:71 тако да ће то бити резултат који ће црно-бели пробати да надиграју. Окршај у престоничком храму кошарке ће потенцијално отклонити бројне дилеме, јер би у случају евентуалног пораза црно-бели готово сигурно са четврте позиције приступили полуфиналу.

Партизан ће на овој утакмици моћи да рачуна на Ђорђа Гагића и Маркуса Пејџа који су пропустили меч против Албе због проблема са вирусом и прехладом, а РадеЗагорац ће бити под знаком питања за овај дуел и ближи је томе да не заигра због нове повреде коју је задобио против Ритаса у Пиониру.

Тренер црно-белих Андреа Тринкијери поручио је пред овај дуел да његови играчи не могу да ураде ништа без срца и карактера.

"Очекује нас утакмица против евролигаша, веома квалитетне екипе која има амбицију да и следеће године игра у најјачем европском такмичењу. Знамо да ће нам бити тешко, знамо да се морамо борити за сваку лопту и знамо да ћемо сваки поен морати крваво да зарадимо. Одбрана, напад, детаљи, врхунска концентрација... Све ће бити од огромне важности, али ништа од тога без срца и карактера", истакао је Тринкијери.

Заменик капитена црно-белих, Вања Маринковић, каже да у игри црно-белих на овом сусрету не би смело да буде "празног хода".

"Будућност је тим који чини велики број веома, веома, талентованих и искусних појединаца. Променили су доста тога од почетка сезоне и како утакмце пролазе, они играју све боље. У нашој игри не сме да буде празног хода, јер ће сваки тај тренутак Будућност умети да казни. Само ако будемо на нашем максимуму, можемо да се надамо победи", истакао је Маринковић.

Будућност стиже у Пионир после пораза у Евролиги од Химкија, а о томе је управо причао и тренер Плавих Јасмин Репеша.

„Играмо против једне екипе која је у добром стању. Играћемо у атмосфери која ће бити наглашено домаћинска и то после пораза који нисмо желели. Требаће нам много више концентрације него у претходном мечу против Химкија. Треба нам добра утакмица, морамо дати све од себе како би смо добили у овој утакмици“, рекао је Репеша пред долазак његовог тима у Пионир.

Будућност тражи победу како би остала у трци за 2. место, мада стоји у глави Плавих да не смеју да изгубе пет или више поена разлике. Улазимо у сам финиш трке у АБА лиги, а већ смо писали о могућим калкулацијама црно-белих. 

Очекује се пуна дворана, па је и сам клуб обавестио навијаче да карата у продаји више нема. Дакле, чека нас прави јадрански дерби у атмосфери какву заслужује ова утакмица. Вечерашњи дуел ће нам дати многе одговоре када су позиције два, три и четири у питању.

Сада почиње да се ломи сезона. Партизан вечерас мора да буде онај прави ако жели нешто више од четвте позиције пред плеј-оф.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар