Partizan večeras protiv Evroligaša!

Traži se pobeda od pet ili više poena razlike! "Ništa bez srca i karaktera", poručuje trener crno-belih Andrea Trinkijeri pred utakmicu sa ekipom Budućnosti (19h).  Kol pred derbi sa Partizanom: Budućnost će osvojiti ABA! Košaršaki Budućnosti se nakon poraza od Himkija okreću regionalnom takmičenju i duelu sa Partizanom u Beogradu.

Košarka 10.02.2019 | 16:15
Partizan večeras protiv Evroligaša!
Veliki derbi 19. kola ABA lige igraće se u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" a do kraja lige ostalo je još četiri utakmice i svaki meč će biti od velike važnosti za borbu za doigravanja, a kasnije i za titulu.

Trenutno se na deobi drugog mesta nalaze Cibona i Budućnost, a nakon sutrašnje utakmice stvari će biti mnogo jasnije. Ipak, košarkaši Budućnosti pred svaki meč govore kako prednost domaćeg terena ne sme biti presudna u borbi za titulu, kao što nije bila ni prošle godine.

"Utakmica sa Himkijem nam je mnogo značila, kako bi naučili novu lekciju na putu ka ostvarenju primarnog cilja u sezoni, a to je osvajanje ABA lige i ponovni plasman kluba u elitno takmičenje. Imali smo priliku da stignemo do nove pobede u Evroligi, ali smo dozvolili rivalu da pogodi mnogo trojki, da postigne mnogo poena posle ofanzivnih skokova i naših grešaka. I pored svega navedenog pitanje pobednika je rešila jedna lopta. Odmah posle duela sa Himkijem misli su usmerene ka duelu koji nas očekuje protiv Partizana u Beogradu“ rekao je Noris Kol u razgovoru za SportKlub.

Kol je ponovo istakao da je Podgoričanima glavni cilj osvajanje regionalnog prvenstva.

"Ponavljam još jednom, naš primarni cilj je osvajanje ABA lige i na tom cilju ćemo nastojati da pobedimo sve rivale koji nam se nađu na putu. Partizan ima odličnu ekipu, znamo da nas očekuje paklena atmosfera , ali naš cilj je pobeda i naravno da verujem da možemo da pobedimo u Beogradu. Na osnovu svega viđenog do sada, smatram da prednost domaćeg parketa neće biti presudni faktor u brbi za titulu i plasman u Evroligu. Svi timovi koji budu u polufinalu, pokazali su da jako dobro mogu da igraju kako na svom parketu, tako i pred gostujućim navijačima. Ko bude fizički i psihički najspremniji, ko bude imao najbolju energiju i ko bude u stanju da se najbolje izbori sa pritiskom i imperativom pobeđivanja u kratkom vremenskom roku, osvojiće ABA ligu. Verujem da će to biti Budućnost", dodao je Kol.

Noris Kol je kao član Majami Hita osvojio dve šampionske titule, u dresu Makabija ima osvojenu titulu i kup, a njegov nekadašnji univerzitet, Klivlend Stejt, povukao je dres sa brojem 30 upravo u njegovu čast.

Partizan ima jasan cilj protiv Budućnosti - da pobedi s pet ili više poena prednosti i tako se izjednači s Plavima na tabeli ABA lige, ali uz bolji međusobni skor koji bi crno-belima omogućio prednost u odnosu na ekipu Jasmina Repeše. Evroligaš stiže u Pionir večeras od 19 časova.

Budućnost je prvi ovosezonski duel dobila s 75:71 tako da će to biti rezultat koji će crno-beli probati da nadigraju. Okršaj u prestoničkom hramu košarke će potencijalno otkloniti brojne dileme, jer bi u slučaju eventualnog poraza crno-beli gotovo sigurno sa četvrte pozicije pristupili polufinalu.

Partizan će na ovoj utakmici moći da računa na Đorđa Gagića i Markusa Pejdža koji su propustili meč protiv Albe zbog problema sa virusom i prehladom, a RadeZagorac će biti pod znakom pitanja za ovaj duel i bliži je tome da ne zaigra zbog nove povrede koju je zadobio protiv Ritasa u Pioniru.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri poručio je pred ovaj duel da njegovi igrači ne mogu da urade ništa bez srca i karaktera.

"Očekuje nas utakmica protiv evroligaša, veoma kvalitetne ekipe koja ima ambiciju da i sledeće godine igra u najjačem evropskom takmičenju. Znamo da će nam biti teško, znamo da se moramo boriti za svaku loptu i znamo da ćemo svaki poen morati krvavo da zaradimo. Odbrana, napad, detalji, vrhunska koncentracija... Sve će biti od ogromne važnosti, ali ništa od toga bez srca i karaktera", istakao je Trinkijeri.

Zamenik kapitena crno-belih, Vanja Marinković, kaže da u igri crno-belih na ovom susretu ne bi smelo da bude "praznog hoda".

"Budućnost je tim koji čini veliki broj veoma, veoma, talentovanih i iskusnih pojedinaca. Promenili su dosta toga od početka sezone i kako utakmce prolaze, oni igraju sve bolje. U našoj igri ne sme da bude praznog hoda, jer će svaki taj trenutak Budućnost umeti da kazni. Samo ako budemo na našem maksimumu, možemo da se nadamo pobedi", istakao je Marinković.

Budućnost stiže u Pionir posle poraza u Evroligi od Himkija, a o tome je upravo pričao i trener Plavih Jasmin Repeša.

„Igramo protiv jedne ekipe koja je u dobrom stanju. Igraćemo u atmosferi koja će biti naglašeno domaćinska i to posle poraza koji nismo želeli. Trebaće nam mnogo više koncentracije nego u prethodnom meču protiv Himkija. Treba nam dobra utakmica, moramo dati sve od sebe kako bi smo dobili u ovoj utakmici“, rekao je Repeša pred dolazak njegovog tima u Pionir.

Budućnost traži pobedu kako bi ostala u trci za 2. mesto, mada stoji u glavi Plavih da ne smeju da izgube pet ili više poena razlike. Ulazimo u sam finiš trke u ABA ligi, a već smo pisali o mogućim kalkulacijama crno-belih. 

Očekuje se puna dvorana, pa je i sam klub obavestio navijače da karata u prodaji više nema. Dakle, čeka nas pravi jadranski derbi u atmosferi kakvu zaslužuje ova utakmica. Večerašnji duel će nam dati mnoge odgovore kada su pozicije dva, tri i četiri u pitanju.

Sada počinje da se lomi sezona. Partizan večeras mora da bude onaj pravi ako želi nešto više od četvte pozicije pred plej-of.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar