Предсједник ВСС-а након напада у Сплиту: Како даље?!

Виктор Јеленић после напада у Сплиту на ватерполисте Звезде најавио састанак са свим клубовима Регионалне лиге на којем ће се договорити који ће кораци бити предузети.

Остали спортови 10.02.2019 | 19:30
Предсједник ВСС-а након напада у Сплиту: Како даље?!
Након напада хулигана на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту, председник председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић најавио је да се мора хитно реаговати. Он је рекао да ће одржати састанак са свим клубовима учесницима Регионалне ватерполо лиге и да ће на том састанку бити донета одлука о даљим корацима и наступима.

Јеленић је за РТС истакао да у првој регионалној ватерполо лиги учествују три клуба из Србије а у другој четири, а додао је и да је питање да ли ће Звезда пристати да игра у Сплиту.

Раније је најавио да ће тражити додатно обезбеђење за српске клубове у Хрватској. Јеленић је додао да мора да се размишља о безбедности свих спортиста.

"Велика је срамота што се ово десило, а то није први такав инцидент. Пре неколико година нападнути су и млади ватерполисти Партизана у Хрватској и мора хитно да се реагује како се такве ствари више не би понављале", указао је Јеленић.

Он је додао да су га звали пријатељи из Хрватске и да су се сви који су добронамерни извинили, али каже да то није њихова ствар, уз оцену да се у Србији тако нешто никада није догодило ниједном хрватском спортисти.

"Причам о хулиганима и дивљацима који немају никакву меру", казао је Јеленић и додао да они не гледају на то да ли је реч о спортисти или обичним људима, питајући се шта српски туристи који тамо буду ишли на летовање могу да очекују након овог инцидента.

Јеленић је додао да су га звали и представници регионалне лиге и да су у ВСС стигле осуде и извињења због напада у Сплиту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар