Predsjednik VSS-a nakon napada u Splitu: Kako dalje?!

Viktor Jelenić posle napada u Splitu na vaterpoliste Zvezde najavio sastanak sa svim klubovima Regionalne lige na kojem će se dogovoriti koji će koraci biti preduzeti.

Ostali sportovi 10.02.2019 | 19:30
Predsjednik VSS-a nakon napada u Splitu: Kako dalje?!
Nakon napada huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, predsednik predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić najavio je da se mora hitno reagovati. On je rekao da će održati sastanak sa svim klubovima učesnicima Regionalne vaterpolo lige i da će na tom sastanku biti doneta odluka o daljim koracima i nastupima.

Jelenić je za RTS istakao da u prvoj regionalnoj vaterpolo ligi učestvuju tri kluba iz Srbije a u drugoj četiri, a dodao je i da je pitanje da li će Zvezda pristati da igra u Splitu.

Ranije je najavio da će tražiti dodatno obezbeđenje za srpske klubove u Hrvatskoj. Jelenić je dodao da mora da se razmišlja o bezbednosti svih sportista.

"Velika je sramota što se ovo desilo, a to nije prvi takav incident. Pre nekoliko godina napadnuti su i mladi vaterpolisti Partizana u Hrvatskoj i mora hitno da se reaguje kako se takve stvari više ne bi ponavljale", ukazao je Jelenić.

On je dodao da su ga zvali prijatelji iz Hrvatske i da su se svi koji su dobronamerni izvinili, ali kaže da to nije njihova stvar, uz ocenu da se u Srbiji tako nešto nikada nije dogodilo nijednom hrvatskom sportisti.

"Pričam o huliganima i divljacima koji nemaju nikakvu meru", kazao je Jelenić i dodao da oni ne gledaju na to da li je reč o sportisti ili običnim ljudima, pitajući se šta srpski turisti koji tamo budu išli na letovanje mogu da očekuju nakon ovog incidenta.

Jelenić je dodao da su ga zvali i predstavnici regionalne lige i da su u VSS stigle osude i izvinjenja zbog napada u Splitu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar