ТУР: Башакшехир пропустио шансу да оде на +11!

Ерзурум однео бод. . .  Бурак гладан голова, Бешикташ избио на треће место! Црно-бели из Истанбула бољи с 2:0 од Бурсе.

Фудбал 09.02.2019 | 21:30
ТУР: Башакшехир пропустио шансу да оде на +11!
Пету сезону Истанбул Башакшехир под тим именом игра у турској елити. И пет година чезне за титулом. Два пута четврти, једном трећи, једном други... Сад или никад, чини се. Чета Абдулаха Авчија, ове зиме силно појачана звездама попут Робиња и Дембе Ба, те провереним ветеранима као што су Сердар Таски или Фјодор Кудрјашов, ипак није уписала нову, четврту лигашку победу у низу у овој 2019, чиме је пропустила сјајну шансу да оде на огромних плус 11 у односу на првог пратиоца Галатасарај. 

Башакшехир се добрано намучио данас са Ерзурумом, јединим тимом у лиги који и даље нема победу на страни. Нису је остварили ни данас, али и овај бод за Оздилекову екипу има огроман значај у борби за опстанак. Домаћи сасвим сигурно не могу да буду задовољни поделом плена...  

Авчијев тим имао је више лопту у ногама, али никако није успевао да успостави контролу и доминацију. Водећи гол Башакшехира заправо је аутогол гостију. Кристијан Опсет траљаво је реаговао после једног центаршута и главом погодио сопствену мрежу.

Домаћи као да су се задовољили том предношћу. Нису били довољно агилни, нису је дуплирали и казна је стигла 16 минута пре краја. Поново прекид, добар центаршут, па врхунска реализација Коркзмаза за коначних 1:1.  

Башакшехир сада има девет бодова више од Галате, али шампион свој сусрет 21. рунде тек треба да одигра у недељу. 

Бурак гладан голова, Бешикташ избио на треће место! Црно-бели из Истанбула бољи с 2:0 од Бурсе.

Кикснуо је данас Истанбул Башакшехир, а сада ће притисак на тај тим постати још јачи јер се ка врху табеле шуња и пробија - Бешикташ. Црно-бели из Истанбула су предвођени Бураком Јилмазом успели да дођу од тријумфа од 2:0 (1:0).

Заиста је Јилмаз био веома надахнут на овој утакмици па није ни чудо што је дао два комада.

Први је стигао у смирај првог полувремена. Ленс га је пронашао лепим додавањем, а Јилмаз је све после тога одрадио фудбалски. Примио је лопту на груди, шутнуо левом ногом и погодио супротан угао по земљи. Врло леп гол.

Код другог је све сам урадио, није било ни потребе да му неко асистира. Украо је лопту дефанзивцима Бурсе, потом истрчао одлично га голу гостију.

Пре гола је фантастично себи направио шансу лепим дриблингом у десно, а онда је уследио рутински завршетак акције. Индивидуалне, али успешне. Осетио је да је у добром налету и није желео да пропусти шансу да дође до још једног поготка. Види се да је гладан голова.

Искусан је играч, има 33 године, али и велику жељу да се докаже пред навијачима Бешикташа. 

Са ова три бода Бешикташ је стигао до свог 36. бода са чиме држи трећу позицију. Галатасарај исто има 36 бодова, али и утакмицу мање. Истанбул Башакшехир је на 45 освојених бодова и тако држи прву позицију.

ТУРСКА 1 - 21. КОЛО

Петак

Кајзери - Фенербахче 1:0 (0:0)
/Краветс 87/

Субота

Ризе - Анталија 1:1 (1:0)
/Мурићи 6 - Ердинч 68/

Башакшехир - Ерзурум 1:1 (1:0)
/Опсет 11аг - Коркмаз 74/

Бешикташ - Бурса 2:0 (1:0)
/Јилмаз 41, 62/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар