TUR: Bašakšehir propustio šansu da ode na +11!

Erzurum odneo bod. . .  Burak gladan golova, Bešiktaš izbio na treće mesto! Crno-beli iz Istanbula bolji s 2:0 od Burse.

Fudbal 09.02.2019 | 21:30
TUR: Bašakšehir propustio šansu da ode na +11!
Petu sezonu Istanbul Bašakšehir pod tim imenom igra u turskoj eliti. I pet godina čezne za titulom. Dva puta četvrti, jednom treći, jednom drugi... Sad ili nikad, čini se. Četa Abdulaha Avčija, ove zime silno pojačana zvezdama poput Robinja i Dembe Ba, te proverenim veteranima kao što su Serdar Taski ili Fjodor Kudrjašov, ipak nije upisala novu, četvrtu ligašku pobedu u nizu u ovoj 2019, čime je propustila sjajnu šansu da ode na ogromnih plus 11 u odnosu na prvog pratioca Galatasaraj. 

Bašakšehir se dobrano namučio danas sa Erzurumom, jedinim timom u ligi koji i dalje nema pobedu na strani. Nisu je ostvarili ni danas, ali i ovaj bod za Ozdilekovu ekipu ima ogroman značaj u borbi za opstanak. Domaći sasvim sigurno ne mogu da budu zadovoljni podelom plena...  

Avčijev tim imao je više loptu u nogama, ali nikako nije uspevao da uspostavi kontrolu i dominaciju. Vodeći gol Bašakšehira zapravo je autogol gostiju. Kristijan Opset traljavo je reagovao posle jednog centaršuta i glavom pogodio sopstvenu mrežu.

Domaći kao da su se zadovoljili tom prednošću. Nisu bili dovoljno agilni, nisu je duplirali i kazna je stigla 16 minuta pre kraja. Ponovo prekid, dobar centaršut, pa vrhunska realizacija Korkzmaza za konačnih 1:1.  

Bašakšehir sada ima devet bodova više od Galate, ali šampion svoj susret 21. runde tek treba da odigra u nedelju. 

Burak gladan golova, Bešiktaš izbio na treće mesto! Crno-beli iz Istanbula bolji s 2:0 od Burse.

Kiksnuo je danas Istanbul Bašakšehir, a sada će pritisak na taj tim postati još jači jer se ka vrhu tabele šunja i probija - Bešiktaš. Crno-beli iz Istanbula su predvođeni Burakom Jilmazom uspeli da dođu od trijumfa od 2:0 (1:0).

Zaista je Jilmaz bio veoma nadahnut na ovoj utakmici pa nije ni čudo što je dao dva komada.

Prvi je stigao u smiraj prvog poluvremena. Lens ga je pronašao lepim dodavanjem, a Jilmaz je sve posle toga odradio fudbalski. Primio je loptu na grudi, šutnuo levom nogom i pogodio suprotan ugao po zemlji. Vrlo lep gol.

Kod drugog je sve sam uradio, nije bilo ni potrebe da mu neko asistira. Ukrao je loptu defanzivcima Burse, potom istrčao odlično ga golu gostiju.

Pre gola je fantastično sebi napravio šansu lepim driblingom u desno, a onda je usledio rutinski završetak akcije. Individualne, ali uspešne. Osetio je da je u dobrom naletu i nije želeo da propusti šansu da dođe do još jednog pogotka. Vidi se da je gladan golova.

Iskusan je igrač, ima 33 godine, ali i veliku želju da se dokaže pred navijačima Bešiktaša. 

Sa ova tri boda Bešiktaš je stigao do svog 36. boda sa čime drži treću poziciju. Galatasaraj isto ima 36 bodova, ali i utakmicu manje. Istanbul Bašakšehir je na 45 osvojenih bodova i tako drži prvu poziciju.

TURSKA 1 - 21. KOLO

Petak

Kajzeri - Fenerbahče 1:0 (0:0)
/Kravets 87/

Subota

Rize - Antalija 1:1 (1:0)
/Murići 6 - Erdinč 68/

Bašakšehir - Erzurum 1:1 (1:0)
/Opset 11ag - Korkmaz 74/

Bešiktaš - Bursa 2:0 (1:0)
/Jilmaz 41, 62/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar