Партизан чека шампиона: Ништа без срца и карактера!

Црно-бели се "оштре" за меч против Будућности, надају се пред пуним трибинама "Пионира".

Кошарка 09.02.2019 | 21:50
Партизан чека шампиона: Ништа без срца и карактера!
Екипа Партизана једном ногом се налази у плеј-офу АБА лиге, а од исхода наредне две утакмице највише зависи да ли ће у доигравање ући са најслабије, четврте позиције - што би 99,9 одсто значило полуфинале против Црвене звезде - или са трећег, или чак другог места.

Предност домаћег терена у овом тренутку делује релативно далеко, али се за њу вреди борити.

Нарочито што ће две кључне утакмице у тој борби Партизан и одиграти на свом паркету! У недељу од 19 часова дочекаће Будућност, а након паузе 3. марта биће номинални гост "вечитом" ривалу.

Подгоричани (скор 13-5) су под вођством Јасмина Репеше стабилизовали форму у АБА лиги и за разлику од периода када је на клупи седео Александар Џикић, нису дозволили ниједно непријатно изненађење.

Ипак, мотивисани црно-бели (12-6) биће им можда и најтежи ривал у регионалном такмичењу откако су 6. јануара против Игокее почели серију од пет победа...

Андреа Тринкијери, који је јесенас први пораз у АБА лиги доживео управо од Будућности у "Морачи" (75:71), пред недељни меч говори о противнику са великим респектом.

"Очекује нас утакмица против евролигаша, веома квалитетне екипе, која има амбицију да и следеће године игра најјаче европско такмичење. Знамо да ће нам бити тешко, знамо да морамо да се боримо за сваку лопту и да ћемо сваки поен морати крваво да зарадимо", рекао је италијански стратег.

"Одбрана, напад, детаљи, врхунска концентрација... Све ће бити од огромне важности, али ништа од тога без срца и карактера", нагласио је он.

Остаје да се види да ли ће Партизан заиграти у најјачем саставу, након што су гостовање Алби, на опроштају од Еврокупа, пропустили Раде Загорац и Ђорђе Гагић, док је Маркус Пејџ путовао у Берлин, али је на лицу места због болести отпао из конкуренције за меч.

Објективно, једини прави "знак питања" је Загорац, кога други пут ове сезоне мучи повреда задње ложе.

Као и увек, Вања Маринковић је играч од кога се много очекује. Он је против Албе са две узастопне тројке у трећој четвртини био покретач преокрета, који се на крају ипак није догодио...

"Будућност је тим који чине веома талентовани и искусни појединци. Променили су доста тога од почетка сезоне и како утакмице пролазе, они играју све боље. У нашој игри не сме да буде 'празног хода', јер ће сваки такав тренутак Будућност умети да казни", јасан је Маринковић.

Рецепт за победу је једноставан, максимално током свих 40 минута.

Ретке су ове сезоне биле утакмице у којима су црно-бели заиста тако одиграли, али ко зна... Тринкијери је много пута обећао да ће екипа бити "сваким даном бити мало боља", па онда и такву партију треба очекивати у једном тренутку. Можда баш у недељу, када то буде најпотребније.

Из клуба су саопштили да за дерби 19. кола АБА лиге влада велико интересовање, па се "очекује да трибине буду испуњене до последњег расположивог места".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар