Partizan čeka šampiona: Ništa bez srca i karaktera!

Crno-beli se "oštre" za meč protiv Budućnosti, nadaju se pred punim tribinama "Pionira".

Košarka 09.02.2019 | 21:50
Partizan čeka šampiona: Ništa bez srca i karaktera!
Ekipa Partizana jednom nogom se nalazi u plej-ofu ABA lige, a od ishoda naredne dve utakmice najviše zavisi da li će u doigravanje ući sa najslabije, četvrte pozicije - što bi 99,9 odsto značilo polufinale protiv Crvene zvezde - ili sa trećeg, ili čak drugog mesta.

Prednost domaćeg terena u ovom trenutku deluje relativno daleko, ali se za nju vredi boriti.

Naročito što će dve ključne utakmice u toj borbi Partizan i odigrati na svom parketu! U nedelju od 19 časova dočekaće Budućnost, a nakon pauze 3. marta biće nominalni gost "večitom" rivalu.

Podgoričani (skor 13-5) su pod vođstvom Jasmina Repeše stabilizovali formu u ABA ligi i za razliku od perioda kada je na klupi sedeo Aleksandar Džikić, nisu dozvolili nijedno neprijatno iznenađenje.

Ipak, motivisani crno-beli (12-6) biće im možda i najteži rival u regionalnom takmičenju otkako su 6. januara protiv Igokee počeli seriju od pet pobeda...

Andrea Trinkijeri, koji je jesenas prvi poraz u ABA ligi doživeo upravo od Budućnosti u "Morači" (75:71), pred nedeljni meč govori o protivniku sa velikim respektom.

"Očekuje nas utakmica protiv evroligaša, veoma kvalitetne ekipe, koja ima ambiciju da i sledeće godine igra najjače evropsko takmičenje. Znamo da će nam biti teško, znamo da moramo da se borimo za svaku loptu i da ćemo svaki poen morati krvavo da zaradimo", rekao je italijanski strateg.

"Odbrana, napad, detalji, vrhunska koncentracija... Sve će biti od ogromne važnosti, ali ništa od toga bez srca i karaktera", naglasio je on.

Ostaje da se vidi da li će Partizan zaigrati u najjačem sastavu, nakon što su gostovanje Albi, na oproštaju od Evrokupa, propustili Rade Zagorac i Đorđe Gagić, dok je Markus Pejdž putovao u Berlin, ali je na licu mesta zbog bolesti otpao iz konkurencije za meč.

Objektivno, jedini pravi "znak pitanja" je Zagorac, koga drugi put ove sezone muči povreda zadnje lože.

Kao i uvek, Vanja Marinković je igrač od koga se mnogo očekuje. On je protiv Albe sa dve uzastopne trojke u trećoj četvrtini bio pokretač preokreta, koji se na kraju ipak nije dogodio...

"Budućnost je tim koji čine veoma talentovani i iskusni pojedinci. Promenili su dosta toga od početka sezone i kako utakmice prolaze, oni igraju sve bolje. U našoj igri ne sme da bude 'praznog hoda', jer će svaki takav trenutak Budućnost umeti da kazni", jasan je Marinković.

Recept za pobedu je jednostavan, maksimalno tokom svih 40 minuta.

Retke su ove sezone bile utakmice u kojima su crno-beli zaista tako odigrali, ali ko zna... Trinkijeri je mnogo puta obećao da će ekipa biti "svakim danom biti malo bolja", pa onda i takvu partiju treba očekivati u jednom trenutku. Možda baš u nedelju, kada to bude najpotrebnije.

Iz kluba su saopštili da za derbi 19. kola ABA lige vlada veliko interesovanje, pa se "očekuje da tribine budu ispunjene do poslednjeg raspoloživog mesta".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar