Од пржених јела страда срце

Истраживања су показала да код припадница нежнијег пола, које у великој мери једу пржену храну, постоји већи ризик од преране смрти и срчаних обољења него што је то случај са мушкарцима.

Здравље 09.02.2019 | 12:30
Од пржених јела страда срце
УБРЗАН темпо живота, нажалост, подразумева и све чешће конзумирање брзе и масне хране. Стручњаци упозоравају да би то нарочито требало да избегавају жене! Истраживања су показала да код припадница нежнијег пола, које у великој мери једу пржену храну, постоји већи ризик од преране смрти и срчаних обољења него што је то случај са мушкарцима. Жене које једном дневно конзумирају такав оброк имају осам одсто већи ризик да им се то догоди.

Према резултатима истраживања, који су објављени у часопису Бритисх медицал јоурнал, риба и пилетина су најчешће пржене намирнице. Жене које дневно поједу једну или више порција пржене пилетине имају 13 одсто већи ризик од преране смрти али статистика није на њиховој страни ни када је опасност од срчаних обољења у питању (12 одсто), у односу на особе које не практикују такав начин исхране.
 
Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар