Od prženih jela strada srce

Istraživanja su pokazala da kod pripadnica nežnijeg pola, koje u velikoj meri jedu prženu hranu, postoji veći rizik od prerane smrti i srčanih oboljenja nego što je to slučaj sa muškarcima.

  • Magazin
  • Zdravlje


UBRZAN tempo života, nažalost, podrazumeva i sve češće konzumiranje brze i masne hrane. Stručnjaci upozoravaju da bi to naročito trebalo da izbegavaju žene! Istraživanja su pokazala da kod pripadnica nežnijeg pola, koje u velikoj meri jedu prženu hranu, postoji veći rizik od prerane smrti i srčanih oboljenja nego što je to slučaj sa muškarcima. Žene koje jednom dnevno konzumiraju takav obrok imaju osam odsto veći rizik da im se to dogodi.

Prema rezultatima istraživanja, koji su objavljeni u časopisu British medical journal, riba i piletina su najčešće pržene namirnice. Žene koje dnevno pojedu jednu ili više porcija pržene piletine imaju 13 odsto veći rizik od prerane smrti ali statistika nije na njihovoj strani ni kada je opasnost od srčanih oboljenja u pitanju (12 odsto), u odnosu na osobe koje ne praktikuju takav način ishrane.
 
Novosti
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.