Трка у бојама Нектар пива

Бањалучка пивара и омиљени пивски бренд „Нектар“ пиво настављају дугогодишњу сарадњу са Бицикилистичком трком „Београд – Бањалука“, а најбољи спринтер 13. издања ове спортске манифестације носиће црвену мајицу у духу боја најпознатијег бренда Бањалучке пиваре.

Република Српска 08.02.2019 | 13:37
Трка у бојама Нектар пива
У знак захвалности за досадашњу сарадњу, директор трке Владимир Куваља уручио је жуту мајицу директору компаније, Николасу Пенију. Потврда квалитета ове спортске манифестације огледа се и у томе што је овогодишње издање квалификационо за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

„Као изузетна потврда квалитета трке Београд – Бањалука је чињеница да ове године долази 25 екипа са возачима из 30 земаља свијета. Биће ово најквалитетнија трка до сада, са жестоком конкуренцијом свјетских тимова, али и такмичење у којем ће наши бициклисти покушати да остваре добар резултат и умијешају се у борбу за висок пласман. Поносни смо на историју коју стварају Бањалучка пивара и организатори трке, те тако представљају амбасадоре локалне заједнице и уписују Бањалуку на мапу свјетских спортских манифестација“, истакао је директор трке, Владимир Куваља.



13. трка Београд - Бањалука возиће се од 18. до 21. априла, а од ове године налази се у првој категорији Свјетске бициклистичке федерације и умјесто досадашње двије, имаће чак четири етапе. Бањалучка пивара и њен најпознатији бренд „Нектар” пиво биће партнери градова кроз које трка пролази - Шабац, Бијељину, Зворник, Угљевик, Лопаре, Добој, Шамац, Модричу, Дервенту, Србац и Лакташе.

„И ове године, Бањалучка пивара у оквиру активности којима подржава развој спорта и промоцију здравог начина живота, одлучила је да буде један од покровитеља манифестације која окупља спортисте из цијелог свијета. Радује нас чињеница да је у посљедње вријеме све већи број догађаја који промовишу здраве животне навике и сигурни смо да ће Бициклистичкој трци Београд – Бањалука и овај пут бити додијељене највише оцјене од стране свих учесника и професионалних спортиста“, изјавила је ПР менаџер Бањалучке пиваре, Милка Станивуковић.



Као друштвено одговорна компанија која подржава већину спортских догађаја у граду Бањалука, Републици Српској и Србији, Бањалучка пивара по трећи пут је спонзор и трке „Кроз Србију“, којима се производи промовишу у региону.

Поред трке Београд – Бањалука која је манифестација од посебног значаја за Републику Српску, у марту нас очекује и ГрандПриx Бањалука МТБ трка која ове године траје пет дана. За трку која се налази у календару Свјетске бициклистицке федерације, већ је пријављено 30 такмичара из 15 земаља свијета. Четири етапе возиће се на бањалучкој тврђави Кастел, а једна на Бањ брду.

(БН)