ЕЛ: Будућност спрема освету Химкију!

У оквиру 22. кола кошаркашке Евролиге, екипа подгоричке Будућности дочекаће руски Химки у четвртак од 19 часова у хали Морача.

Кошарка 07.02.2019 | 14:45
ЕЛ: Будућност спрема освету Химкију!
Екипа Будућности је доживела благи напредак променом тренера, па Јасмин Репеша има низ од три победе на домаћем паркету у најквалитетнијем европском такмичењу.

Што се тиче Химкија и они долазе у Подгорицу на крилима победе над Жалгирисом у прошлом колу, а такође јуре победу у гостима још од почетка јануара.

Будућност ће се ослањати на Нориса Кола, који игра феноменално од самог доласка у црногорску престоницу и просечно бележи 18,7 поена и 4,3 асистенције, као и Гогу Битадзеа који је такође у много чему допринео доброј игри подгоричана. 

Заустављање Џордана Микија биће једна од главних ставки за играче Будућности. Изузетно је покретљив за своју позицију и фантастично решава 1 на 1 ситуације.

Одлично се сналази на обручу, а такође уме да погоди и са полу дистанце, а некада и за три. Очекује се да Ерл Кларк преузме одговорност у одбрани када се ради о чувању Микија, јер се генерално најбоље сналази у чувању мобилних центара.

Будућност дозвољава 83,8 поена по мечу, али што је врло интересантно, у претходне три победе дозволили су тек 68 поена просечно.

У победи над Жалгирисом, Химки је играо фантастичну одбрану, отежавајући сваки шут. Коти Кларк и Едвин Џексон су увек спремни да припале, па ће морати тренер гостију, Римас Куртинаитис, да додатно обрати пажњу

Подсећамо, Химки је у новембру савладао Будућност резултатом 85:69. Тада је Швед убацио 22 поена, а Мики 18 уз 7 скокова, а Ерл Кларк је додао 19, а у четвртак од 19 часова, у Морачи ће одмерити снаге по други пут.

Евролига, 22. коло:

18.30 Ефес – Гран Канарија
19.00 Будућност – Химки
20.05 Макаби – Олимпијакос
21.00 Барселона – Жалгирис

Петак:

18.00 ЦСКА – Реал
18.45 Фенербахче – Панатинаикос
20.30 Басконија – Бајерн
20.45 Армани – Дарушафака

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар