EL: Budućnost sprema osvetu Himkiju!

U okviru 22. kola košarkaške Evrolige, ekipa podgoričke Budućnosti dočekaće ruski Himki u četvrtak od 19 časova u hali Morača.

Košarka 07.02.2019 | 14:45
EL: Budućnost sprema osvetu Himkiju!
Ekipa Budućnosti je doživela blagi napredak promenom trenera, pa Jasmin Repeša ima niz od tri pobede na domaćem parketu u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Što se tiče Himkija i oni dolaze u Podgoricu na krilima pobede nad Žalgirisom u prošlom kolu, a takođe jure pobedu u gostima još od početka januara.

Budućnost će se oslanjati na Norisa Kola, koji igra fenomenalno od samog dolaska u crnogorsku prestonicu i prosečno beleži 18,7 poena i 4,3 asistencije, kao i Gogu Bitadzea koji je takođe u mnogo čemu doprineo dobroj igri podgoričana. 

Zaustavljanje Džordana Mikija biće jedna od glavnih stavki za igrače Budućnosti. Izuzetno je pokretljiv za svoju poziciju i fantastično rešava 1 na 1 situacije.

Odlično se snalazi na obruču, a takođe ume da pogodi i sa polu distance, a nekada i za tri. Očekuje se da Erl Klark preuzme odgovornost u odbrani kada se radi o čuvanju Mikija, jer se generalno najbolje snalazi u čuvanju mobilnih centara.

Budućnost dozvoljava 83,8 poena po meču, ali što je vrlo interesantno, u prethodne tri pobede dozvolili su tek 68 poena prosečno.

U pobedi nad Žalgirisom, Himki je igrao fantastičnu odbranu, otežavajući svaki šut. Koti Klark i Edvin Džekson su uvek spremni da pripale, pa će morati trener gostiju, Rimas Kurtinaitis, da dodatno obrati pažnju

Podsećamo, Himki je u novembru savladao Budućnost rezultatom 85:69. Tada je Šved ubacio 22 poena, a Miki 18 uz 7 skokova, a Erl Klark je dodao 19, a u četvrtak od 19 časova, u Morači će odmeriti snage po drugi put.

Evroliga, 22. kolo:

18.30 Efes – Gran Kanarija
19.00 Budućnost – Himki
20.05 Makabi – Olimpijakos
21.00 Barselona – Žalgiris

Petak:

18.00 CSKA – Real
18.45 Fenerbahče – Panatinaikos
20.30 Baskonija – Bajern
20.45 Armani – Darušafaka

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar