Бицикли са знаком за скретање

Ако често возите бицикл у урбаном окружењу, знате да је један од најуобичајенијих проблема давање знака за скретање.

Занимљивости 07.02.2019 | 07:34
Бицикли са знаком за скретање
Тачно је да је устаљена норма показивање руком у жељеном правцу, али мора се обратити пажња да то не поремети равнотежу током вожње.

Њемачка компанија "Заратхустра" дала је приједлог како да се побољша цјелокупно искуство вожње бицикла. Они су, инспирисани свјетлима аудија А8, осмислили посебна свјетла која се стављају на ивице ручки бицикала. Оба наставка имају прстен састављен од 20 ЛЕД лампица које могу да свијетле или трепере, зависно од потребе.

У питању су алуминијумски додаци, потпуно водоотпорни, који се једноставно могу било кад ставити или скинути са ручки бицикла. То значи да нема опасности да их неко украде уколико се склоне након сваке вожње. То уједно може да се искористи као прилика за пуњење батерије, чије стање се иначе прати преко једноставне мобилне апликације.

Оба показивача имају дугме за палчеве којима се активира њихово треперење када желите да скренете, а поред тога могу бити стално укључене и служити као свјетла у нешто лошијој видљивости. Оне имају и сензоре који показују када је употријебљена кочница, тако да се оба свјетла тада промијене у црвену боју, баш попут стоп свјетала на аутомобилима.

Овај производ је тренутно у кампањи за финансирање, па остаје да се види да ли ће га довољно људи подржати. Планирана малопродајна цијена је 200 долара, а ово би могао да буде занимљив безбједносни додатак многим бициклима.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар