Bicikli sa znakom za skretanje

Ako često vozite bicikl u urbanom okruženju, znate da je jedan od najuobičajenijih problema davanje znaka za skretanje.

Zanimljivosti 07.02.2019 | 07:34
Bicikli sa znakom za skretanje
Tačno je da je ustaljena norma pokazivanje rukom u željenom pravcu, ali mora se obratiti pažnja da to ne poremeti ravnotežu tokom vožnje.

Njemačka kompanija "Zarathustra" dala je prijedlog kako da se poboljša cjelokupno iskustvo vožnje bicikla. Oni su, inspirisani svjetlima audija A8, osmislili posebna svjetla koja se stavljaju na ivice ručki bicikala. Oba nastavka imaju prsten sastavljen od 20 LED lampica koje mogu da svijetle ili trepere, zavisno od potrebe.

U pitanju su aluminijumski dodaci, potpuno vodootporni, koji se jednostavno mogu bilo kad staviti ili skinuti sa ručki bicikla. To znači da nema opasnosti da ih neko ukrade ukoliko se sklone nakon svake vožnje. To ujedno može da se iskoristi kao prilika za punjenje baterije, čije stanje se inače prati preko jednostavne mobilne aplikacije.

Oba pokazivača imaju dugme za palčeve kojima se aktivira njihovo treperenje kada želite da skrenete, a pored toga mogu biti stalno uključene i služiti kao svjetla u nešto lošijoj vidljivosti. One imaju i senzore koji pokazuju kada je upotrijebljena kočnica, tako da se oba svjetla tada promijene u crvenu boju, baš poput stop svjetala na automobilima.

Ovaj proizvod je trenutno u kampanji za finansiranje, pa ostaje da se vidi da li će ga dovoljno ljudi podržati. Planirana maloprodajna cijena je 200 dolara, a ovo bi mogao da bude zanimljiv bezbjednosni dodatak mnogim biciklima.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar