ТУР - Куп: Галатасарај се мучио против друголигаша!

Уз играча више, морао и судија да „помаже“! Голман режирао луд црвени картон! Хатај поражен, али је показао да се не плаши фаворизованог ривала!

Фудбал 06.02.2019 | 22:00
ТУР - Куп: Галатасарај се мучио против друголигаша!
Фудбалери Галатасараја дошли су на праг пласмана у полуфинале државног Купа пошто су на свом терену у првој утакмици надиграли друголигаша Хатај са 2:0 (1:0), али може се рећи да ће се о овој утакмици дуго причати.

Упркос позитивном резултату, Галатасарај је морао да се ослања на сумњиве одлуке арбитра Мустафе Оретменолуа. Хатај је током 90 минута трпео жесток притисак домаћина, али је успео да извуче, условно речено, повољан резултат, иако је Галатасарај и даље велики фаворит за пролаз даље. Ређале су се шансе са свих страна, али је одбрамбена линија успела да издржи готово до финиша, када је пао и други гол, упркос великом дефициту кроз више од једног полувремена игре.

Голман Хатаја Омер Алиџи морао је да напусти терен у 40. минуту утакмице пошто је на непрописни начин зауставио ударац талентованог тинејџера Јунуса Акгуна после одличне контре домаћина по десном боку и његовог лукавог истрчавања иза леђа комплетне одбране. Алиџи је изашао из свог шеснаестерца, Акгун је пробао да га лобује и у томе би успео да чувар мреже није поставио руке и тако зауставио лет лопте. Судија није имао дилему и одмах му је показао пут у свлачионицу.

То, међутим, није било све што се тиче Мустафе Оретменолуа. Он се прво нашао у центру пажње у последњим минутима првог полувремена, када је стрелац првог поготка на утакици Кристијан Лујиндама Некадио изгубио посед лопте у опасној зони и препустио је противничком офанзивцу Дмитру Коркишку. Момак из ДР Конго је инстиктивно обгрлио Коркишка и бацио га на земљу готово у рвачком маниру, после чега судија није желео да реагује у првом моменту. Уместо картона за штопера Галатасараја, он је показао опомену Сонмезу због приговора, после чега је јасно показао да ће погледати снимак путем ВАР система. Иако је јасно као дан да је контакта и те како било и да би Хатај вероватно постигао гол да није било фаула, арбитар је показао да се игра настави, а Лујиндама Некадио је прошао и без опомене! Недуго затим догодио се моменат када је Алиџи морао да оде на туширање пре времена...

Галатасарај је вероватно питање пролаза у наредну фазу решио у другом минуту надокнаде када јеСофијан Фегули затресао мрежу после потпуно луде акције која је, чинило се, трајала пет минута. Тада је обезбедио свом тиму велику предност уочи реванша.

ТУРСКИ КУП – ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Први мечеви

Малатија – Гецтепе 1:0 (1:0)
/Алиџи 44/

Галатасарај – Хатај 2:0 (1:0)
/Лијиндама 7, Фегули 90+2/

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар