TUR - Kup: Galatasaraj se mučio protiv drugoligaša!

Uz igrača više, morao i sudija da „pomaže“! Golman režirao lud crveni karton! Hataj poražen, ali je pokazao da se ne plaši favorizovanog rivala!

Fudbal 06.02.2019 | 22:00
TUR - Kup: Galatasaraj se mučio protiv drugoligaša!
Fudbaleri Galatasaraja došli su na prag plasmana u polufinale državnog Kupa pošto su na svom terenu u prvoj utakmici nadigrali drugoligaša Hataj sa 2:0 (1:0), ali može se reći da će se o ovoj utakmici dugo pričati.

Uprkos pozitivnom rezultatu, Galatasaraj je morao da se oslanja na sumnjive odluke arbitra Mustafe Oretmenolua. Hataj je tokom 90 minuta trpeo žestok pritisak domaćina, ali je uspeo da izvuče, uslovno rečeno, povoljan rezultat, iako je Galatasaraj i dalje veliki favorit za prolaz dalje. Ređale su se šanse sa svih strana, ali je odbrambena linija uspela da izdrži gotovo do finiša, kada je pao i drugi gol, uprkos velikom deficitu kroz više od jednog poluvremena igre.

Golman Hataja Omer Alidži morao je da napusti teren u 40. minutu utakmice pošto je na nepropisni način zaustavio udarac talentovanog tinejdžera Junusa Akguna posle odlične kontre domaćina po desnom boku i njegovog lukavog istrčavanja iza leđa kompletne odbrane. Alidži je izašao iz svog šesnaesterca, Akgun je probao da ga lobuje i u tome bi uspeo da čuvar mreže nije postavio ruke i tako zaustavio let lopte. Sudija nije imao dilemu i odmah mu je pokazao put u svlačionicu.

To, međutim, nije bilo sve što se tiče Mustafe Oretmenolua. On se prvo našao u centru pažnje u poslednjim minutima prvog poluvremena, kada je strelac prvog pogotka na utakici Kristijan Lujindama Nekadio izgubio posed lopte u opasnoj zoni i prepustio je protivničkom ofanzivcu Dmitru Korkišku. Momak iz DR Kongo je instiktivno obgrlio Korkiška i bacio ga na zemlju gotovo u rvačkom maniru, posle čega sudija nije želeo da reaguje u prvom momentu. Umesto kartona za štopera Galatasaraja, on je pokazao opomenu Sonmezu zbog prigovora, posle čega je jasno pokazao da će pogledati snimak putem VAR sistema. Iako je jasno kao dan da je kontakta i te kako bilo i da bi Hataj verovatno postigao gol da nije bilo faula, arbitar je pokazao da se igra nastavi, a Lujindama Nekadio je prošao i bez opomene! Nedugo zatim dogodio se momenat kada je Alidži morao da ode na tuširanje pre vremena...

Galatasaraj je verovatno pitanje prolaza u narednu fazu rešio u drugom minutu nadoknade kada jeSofijan Feguli zatresao mrežu posle potpuno lude akcije koja je, činilo se, trajala pet minuta. Tada je obezbedio svom timu veliku prednost uoči revanša.

TURSKI KUP – ČETVRTFINALE

Prvi mečevi

Malatija – Gectepe 1:0 (1:0)
/Alidži 44/

Galatasaraj – Hataj 2:0 (1:0)
/Lijindama 7, Feguli 90+2/

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar