Поскупила вода у Бањалуци

Одборници у бањалучког скупштини изгласали су данас одлуку о поскупљењу воде. Опозиција је била против поскупљења воде.  Грађани незадовољни том одлуком, а није уродила плодом ни петиција са око три хиљаде потписа које је сакупила опозиција.

Република Српска 06.02.2019 | 16:49
Поскупила вода у Бањалуци
Како је претходно најављено, сада је и званично. Бањалучани ће од данас скупље плаћати воду. Приједлог је прихваћен, а потом и изгласан од стране одборника у Скупштини града. Опозиција је  била је против ове одлуке. 

Одборник СДС-а Александар Петковић каже да нико није сагледао ситуацију колике су плате члановима у надзорним одборима, директорима, као и руководству “Водовода” . 

"Треба да се ревидирају те плате, да се смање о да дође до смањења других трошкова. То нико није урадио, него су поново завукли руке у џеп грађана и да на тај начин надомире све проблеме које су створили свих ових година", казао је Петковић.

Независни одборник Мира Бањац наводи да јој је несхватљиво да било ко ко живи у овом граду не саосјећа са грађанима, са врло лошом куповном моћи и да није свјестан чињенице да било какав удар на буџет грађане је заиста велики проблем за Бањалуку и Бањалучане.

"Нисам ни сумњала да ће они то да усвоје с обзиором на то да се дешавају врло често одлуке које не иду у корист грађана или буду неоправдане, оне буду изгласане. Ми ћемо сада да размишљамо о даљим корацима које ћемо предузети", казала је она.

Поскупљење воде није спријечила ни петиција око три хиљаде потписа грађана који су на тај начин исказали противљење најављеном поскупљењу воде у граду.

И након донесене одлуке, грађани јединствени у мишљењу да поскупљење неће донијети ништа добро јер је то нови удар на мала примања највећег броја грађана.

Свој став о поскупљењу воде, али и о самој петицији раније данас изнио је први човјек града Игор Радојичић који поскупљење воде правда чињеницом да није било повећања дуги низ година. С друге стране, петицију грађана назвао је фијаском, а њене предлагаче некредибилним.

"Логично је да опозиција има тему на којој ће бити против, логично је да грађани не воле да плаћају више, иако је то показатељ снаге опозиције и то да су у силну кампању и организовање за недјељу дана на десет мјеста, углавном без дозволе, успјели сакупити, наводно само три хиљаде потписа и то је питање да ли их има толико. То говори о томе какав је то фијаско био иницијативе која није вођена у складу са законом", казао је Радојичић.

Бањалучани су до сада воду и водни допринос плаћали 1,18 КМ. Одлуком о поскупљењу, цијена биће већа за 11 фенинга. Уз то плаћаће се и накнада за мјерно мјесто, која би требала да износи 1,5 марку. То значи да ће укупно поскупљење износити скоро 3 КМ по кубику воде.



БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Реалиста

06.02.2019 16:02

СНСД ова власт само зна да повецава цијена, народ све по њиховом мозе да поднесе , а они за народ не одраде ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:,

06.02.2019 17:31

А ста глупа сељацка багра зна него да пљацка градјане из мјесеца у мјесец...

Name

коле

06.02.2019 17:53

Е сад овцице полако врацајте оних 100 маркица сто сте их добили за изборе,само сто их врацате са дебелом каматом.

Name

Нећете дуго!

06.02.2019 16:06

Морају се фашисти, ботови, мафијаши и друге људске наказе финансирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

06.02.2019 16:09

То Игоре шампиону!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.02.2019 16:27

Никад горег.

Name

Ево

06.02.2019 17:55

Тразили сте, гледајте.

Name

Бијељина

06.02.2019 16:11

Видјели од насег градонацелника Мице трецине...гледајте Бањалуцани сад како се увецава имање васег градонацелника са васих ледја .нас Мицо н ста нема..ми и питку воду плацамо ко и кубик г. ...а..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неби Оно

06.02.2019 16:24

Али на Хонг-Конској и Сингапурској берзи је досло до наглог скока цијене воде. Логицно, то се одразава и на нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећа наша...

06.02.2019 17:15

па нам је зима при крају,а Врбања и Врбас близу,још који бунарић и чатрњу да себи направимо и Бог нас видио,а ускоро ће се и пратљаче поново на пијаци продавати,да младе могу да перу на потоцима и уз обалу да клече и по који поточић,ма милина да нема даље,здрав живот,питам се само,гдје су до сада се крили ти кварови и зашто сада се приказују а до сада тишина,није то само поскупљење у Бањалуци,будалетине које су биле на власти у вријеме СФРЈ су узводно од Врбаса са друге стране планине полагали цијеви и изграђивали водовод за Челинац,и тамо ће цијене да скоче, у Челинцу извора и воде,може да се користи и за дио Бањалучких насеља,али хајде,сјаши Курта да узјаше Мурта,тако нам је како нам је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТНТ

06.02.2019 19:06

Па, у Бијељини је преко 3 КМ. Плаћамо и порез на нашу додатну вриједност канализацији!

Name

Директ

06.02.2019 17:27

Све се своди на 3 ствари: новац дијаспоре, повецање комуналија и кредите ММФ-а. РС је постала протоцни бојлер за пријем и потросњу новца. Овакво стање није добро ни за пензионере, а камоли за иоле перспективније људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово савић

06.02.2019 17:35

Ма ови су пртјерали! Бијељина је примјер-већи рачун за воду него за струју,. браво Мићо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

06.02.2019 18:21

Треба плате дати багри која ниста неради

ОДГОВОРИТЕ