Poskupila voda u Banjaluci

Odbornici u banjalučkog skupštini izglasali su danas odluku o poskupljenju vode. Opozicija je bila protiv poskupljenja vode.  Građani nezadovoljni tom odlukom, a nije urodila plodom ni peticija sa oko tri hiljade potpisa koje je sakupila opozicija.

Republika Srpska 06.02.2019 | 16:49
Poskupila voda u Banjaluci
Kako je prethodno najavljeno, sada je i zvanično. Banjalučani će od danas skuplje plaćati vodu. Prijedlog je prihvaćen, a potom i izglasan od strane odbornika u Skupštini grada. Opozicija je  bila je protiv ove odluke. 

Odbornik SDS-a Aleksandar Petković kaže da niko nije sagledao situaciju kolike su plate članovima u nadzornim odborima, direktorima, kao i rukovodstvu “Vodovoda” . 

"Treba da se revidiraju te plate, da se smanje o da dođe do smanjenja drugih troškova. To niko nije uradio, nego su ponovo zavukli ruke u džep građana i da na taj način nadomire sve probleme koje su stvorili svih ovih godina", kazao je Petković.

Nezavisni odbornik Mira Banjac navodi da joj je neshvatljivo da bilo ko ko živi u ovom gradu ne saosjeća sa građanima, sa vrlo lošom kupovnom moći i da nije svjestan činjenice da bilo kakav udar na budžet građane je zaista veliki problem za Banjaluku i Banjalučane.

"Nisam ni sumnjala da će oni to da usvoje s obziorom na to da se dešavaju vrlo često odluke koje ne idu u korist građana ili budu neopravdane, one budu izglasane. Mi ćemo sada da razmišljamo o daljim koracima koje ćemo preduzeti", kazala je ona.

Poskupljenje vode nije spriječila ni peticija oko tri hiljade potpisa građana koji su na taj način iskazali protivljenje najavljenom poskupljenju vode u gradu.

I nakon donesene odluke, građani jedinstveni u mišljenju da poskupljenje neće donijeti ništa dobro jer je to novi udar na mala primanja najvećeg broja građana.

Svoj stav o poskupljenju vode, ali i o samoj peticiji ranije danas iznio je prvi čovjek grada Igor Radojičić koji poskupljenje vode pravda činjenicom da nije bilo povećanja dugi niz godina. S druge strane, peticiju građana nazvao je fijaskom, a njene predlagače nekredibilnim.

"Logično je da opozicija ima temu na kojoj će biti protiv, logično je da građani ne vole da plaćaju više, iako je to pokazatelj snage opozicije i to da su u silnu kampanju i organizovanje za nedjelju dana na deset mjesta, uglavnom bez dozvole, uspjeli sakupiti, navodno samo tri hiljade potpisa i to je pitanje da li ih ima toliko. To govori o tome kakav je to fijasko bio inicijative koja nije vođena u skladu sa zakonom", kazao je Radojičić.

Banjalučani su do sada vodu i vodni doprinos plaćali 1,18 KM. Odlukom o poskupljenju, cijena biće veća za 11 feninga. Uz to plaćaće se i naknada za mjerno mjesto, koja bi trebala da iznosi 1,5 marku. To znači da će ukupno poskupljenje iznositi skoro 3 KM po kubiku vode.



BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Realista

06.02.2019 16:02

SNSD ova vlast samo zna da povecava cijena, narod sve po njihovom moze da podnese , a oni za narod ne odrade ništa.

ODGOVORITE
Name

Re:,

06.02.2019 17:31

A sta glupa seljacka bagra zna nego da pljacka gradjane iz mjeseca u mjesec...

Name

kole

06.02.2019 17:53

E sad ovcice polako vracajte onih 100 markica sto ste ih dobili za izbore,samo sto ih vracate sa debelom kamatom.

Name

Nećete dugo!

06.02.2019 16:06

Moraju se fašisti, botovi, mafijaši i druge ljudske nakaze finansirati.

ODGOVORITE
Name

Poznavalac prilika

06.02.2019 16:09

To Igore šampionu!

ODGOVORITE
Name

Re

06.02.2019 16:27

Nikad goreg.

Name

Evo

06.02.2019 17:55

Trazili ste, gledajte.

Name

Bijeljina

06.02.2019 16:11

Vidjeli od naseg gradonacelnika Mice trecine...gledajte Banjalucani sad kako se uvecava imanje vaseg gradonacelnika sa vasih ledja .nas Mico n sta nema..mi i pitku vodu placamo ko i kubik g. ...a..

ODGOVORITE
Name

Nebi Ono

06.02.2019 16:24

Ali na Hong-Konskoj i Singapurskoj berzi je doslo do naglog skoka cijene vode. Logicno, to se odrazava i na nas.

ODGOVORITE
Name

Sreća naša...

06.02.2019 17:15

pa nam je zima pri kraju,a Vrbanja i Vrbas blizu,još koji bunarić i čatrnju da sebi napravimo i Bog nas vidio,a uskoro će se i pratljače ponovo na pijaci prodavati,da mlade mogu da peru na potocima i uz obalu da kleče i po koji potočić,ma milina da nema dalje,zdrav život,pitam se samo,gdje su do sada se krili ti kvarovi i zašto sada se prikazuju a do sada tišina,nije to samo poskupljenje u Banjaluci,budaletine koje su bile na vlasti u vrijeme SFRJ su uzvodno od Vrbasa sa druge strane planine polagali cijevi i izgrađivali vodovod za Čelinac,i tamo će cijene da skoče, u Čelincu izvora i vode,može da se koristi i za dio Banjalučkih naselja,ali hajde,sjaši Kurta da uzjaše Murta,tako nam je kako nam je...

ODGOVORITE
Name

TNT

06.02.2019 19:06

Pa, u Bijeljini je preko 3 KM. Plaćamo i porez na našu dodatnu vrijednost kanalizaciji!

Name

Direkt

06.02.2019 17:27

Sve se svodi na 3 stvari: novac dijaspore, povecanje komunalija i kredite MMF-a. RS je postala protocni bojler za prijem i potrosnju novca. Ovakvo stanje nije dobro ni za penzionere, a kamoli za iole perspektivnije ljude.

ODGOVORITE
Name

Jovo savić

06.02.2019 17:35

Ma ovi su prtjerali! Bijeljina je primjer-veći račun za vodu nego za struju,. bravo Mićo!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

06.02.2019 18:21

Treba plate dati bagri koja nista neradi

ODGOVORITE