Регионална пљачка Републике Српске

Након маратонског процеса и правног пораза Стевановић – Павловић, у битку за преузимање Алумине укључило се неколико екипа, али са "најбољом понудом", како се тврди, за Републику Српску, као и за њене лидере појавила се фирма "Батагон", која треба да преузме ту компанију.

Република Српска 06.02.2019 | 15:51
Регионална пљачка Републике Српске
Наши извори, блиски Бриселу који прате сумњиве трансакције у региону, упозоравају да се ради о операцији ''Литванија ИИ'', или можда још гори сценарио – преузимање Алумине њеним сопственим финансијским средствима на штету запослених радника, регије и Републике Српске у цјелини.

"Батагон", фирма без историје и поријекла новца купује потраживања Владе Републике Српске према Алумини и преузима ту компанију за 43 милиона евра.

хттпс://www.батагон.цом

Будући купац се обавезује да убаци у финансијски систем Републике Српске око 300 милиона евра. Преговори треба да се окончају до половине фебруара. Услови Владе за преузимање комапније на линку:

хттпс://лат.ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=319984

Према нашем извору, на челу техничког дијела операције је бивши вицегувернер Народне банке Србије Дејан Симић, који је хапшен у афери "кофер" у Србији. Он иначе за одређене функционере СПС-а, како тврди наш извор, обавља такве операције и пласира њихов новац.

Такође, како се тврди, пласира и новац из криминалних токова и учествује у прању новца, користећи државне функције његових пријатеља да се оне реализују. Ради се оперативцу који не посједује финансијска средства којима,наводно располаже.

Као наводни титулар стотина милиона евра, појављује се Далибор Матић са супругом Слађаном из швајцарског Цуга, градића са око 40.000 становника, познатог по томе што се тамо не контролише поријекло новца, баш као и у оффсхоре зонама.

Према нашем сазнању, Далибор Матић је иначе особа која је послије пада Шарићеве групе и бјекства Радомира Радуловића, познатијег као Миша Банана, глумио момка Радуловићеве дјевојке Ане Николић.

Тако је она, према том извору, могла легално да користи новац и аутомобиле које јој је преко Матића слао Радуловић послије бјекства о чему су раније писали бројни медији.

хттпс://www.блиц.рс/забава/ана-николиц-признала-миса-банана-је-љубав-мог-зивота/звлп0е3

Накнадно је и Далибор Матић признао да је наводно био истовремено у браку и у вези са Аном Николић

<а хреф="хттпс://глоссy.еспресо.рс/познати/интервју/10568/ексклузивно-далибор-матиц-доводи-супругу-у-београд-на-родендан-а">хттпс://глоссy.еспресо.рс/познати/интервју/10568/ексклузивно-далибор-матиц-доводи-супругу-у-београд-на-родендан-а

Матић власник "Батагона" био је и у затвору у Швајцарској због финансијских малверзација о чему су такође раније писали медији.

<а хреф="хттпс://www.свет.рс/вести/естрада/далибор-матиц-у-затвору-због-ане-николиц">хттпс://www.свет.рс/вести/естрада/далибор-матиц-у-затвору-због-ане-николиц

Све ово иде у прилог чињеници да Далибор Матић нема никакву пословну историју и да иза себе нема финансијске резултате, па се поставља оправдано питање како је стекао милионе које стално помиње и на основу чега је постао један од главних купаца предузећа у Републици Српској.

Један од идеолога преузимања Алумине, према нашем извору блиском Бриселу,а који је укључен у све ово је Миле Матић, члан Управног одбора ове компаније, који је, како се тврди, пословао са Мишом Бананом у периоду прије његовог бјекства из Србије.

Матић је иначе један од кључних актера који се бори против екипе Стевановић -Павловић, заинтересованих за Алумину.

Идеја "Батагон екипе", према нашем сазнању, је да се на чело Алумине постави Миле Матић, што би се на крају завршило пљачком по сценарију Литванске Укио Банке.

Значајну улогу у овом има и један тајкун с подручја Источног Сарајева, који је у контакту са Симићем и Матићем а има и добре везе са врхом Републике Српске, који су већ дали сагласност да спорна компанија "Битагон" постане власник више фирми у Српској.

Такође, тај тајкун је задужен и да обезбиједи медијску подршку у Републици Српској како би се лакше извршио процес преузимања Алумине и других компанија.

Постоје и незваничне иформације да је Милорад Додик разговарао са Милом Матићем, иза леђа директора Алумине Милорада Мотике, који му је потврдио да предложена концепција
преузимања Алумине може да се реализује.

Матић је постао власник Фабрике акомулатора Сомбор о чему су писали српски медији.

<а хреф="хттпс://www.политика.рс/ср/цланак/395751/Власник-из-Цуга-купио-ФАС">хттпс://www.политика.рс/ср/цланак/395751/Власник-из-Цуга-купио-ФАС 

Пословна историја ФАС употребљена је за креирање историје "Батагона", које иначе нема јер је то само шкољка за прање пара.

Погледајте неке од линкова у вези поменуте компаније:

<а хреф="хттпс://www.ицббг.рс/енг/вести.пхп?ИД=25678">хттпс://www.ицббг.рс/енг/вести.пхп?ИД=25678

<а хреф="хттпс://www.новости.рс/вести/насловна/економија/актуелно.239.хтмл:676848-Актер-афере-кофер-је-укљуцен-у-куповину-ФАС">хттпс://www.новости.рс/вести/насловна/економија/актуелно.239.хтмл:676848-Актер-афере-кофер-је-укљуцен-у-куповину-ФАС

<а хреф="хттпс://воице.орг.рс/богицевицеви-људи-опет-на-водецим-функцијама-у-фабрици-акумулатора/">хттпс://воице.орг.рс/богицевицеви-људи-опет-на-водецим-функцијама-у-фабрици-акумулатора/

"Батагон" фирма купила је хотел Бистрица на Јахорини, а Агенција за банкарство Републике Српске дала им је рок од годину дана и за преузимање Павловић банке.

Све ове финансијске трансакције, које се одвијају у Републици Српској уз благослов овдашњих највиших званичника,биће занимљиве за истражне органе,а како сазнајемо из наших извора блиских Бриселу, то се одвија под будним оком и међународних организација задужених за праћење прања и токова новца.

Посла ће бити и за  ФБИ!

(БН)

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

СНСД+ДНС+Баја Патак

06.02.2019 14:54

Папцине свих земаља ујединимо се. Послије уједињења имамо колективну неодговорност, корумпирано тузиластво и полицију. Не мозе нам нико ниста, јаци смо од судбине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срп.оба.слузба

06.02.2019 16:00

Кренемо редом. Далибор Матиц је момак који је родјен у Осмацима.Село надомак Зворника.Увјек налозен на криминал и тако се понасао док је исао и у сколу тј. ТСЦ Каракај. Момак који је био гилиптер и када су се тек мобилни телефони појавили он је набавио ,,циглу" убацио картицу мобилног оператера 063 и тако ходао по сколском двористу ,,као" да је у разговору.И ако сви знају да мобилна мреза није имала покрице од Каракаја/Козлук... А о њему и његовим пословима у Цугу могу да вам у следецем коментару написем...

Name

Све У3ПМ

06.02.2019 16:17

У РС не мозе ни да се пописас без да зна и одобри Лаки. Замислите да се то уради са првим гигантом РС. Ајте, бре. Питање : ко је стварни власник Батагон-а. Ја бих мозда и знао али нецу да казем. “Да се Власи не досјете”.

Name

срп.оба.слузба

06.02.2019 16:35

Е сада...Прица иде бас далеко.Од веза Радуловица и Сарица о њиховом сакривању од Зеневе,Зирих и Зуга до фамозног Матица.Инаце лик је ниста и нико.Арапи би за њега рекли ,,мула" којој це све на нос да изадје у датом моменту.Наравно за то це да буде адекватно наградјен од пара насе дијеце.Али он не мари за тим.Спрега је јака од дрзаве до криминала.Мислим да це главе да падају актерима процеса а сигурни нису ни новинари који се баве истразивацким новинарством.Посто је недавно бас Миле Матиц (цлан управног одбора) у сред бијела дана добио по носу.Велике су паре у игри тј велико прање пара се спрема...А не би ме цудило ни да руководство Србије није умјесано у све ово.Посто они све знају и многе процесе директно аминују !!!

Name

Осмаци

06.02.2019 16:45

И онај Смиљаниц сто је радио у Павловиц баци је из Осмака,која слуцајност!

Name

Раде

06.02.2019 16:47

А гдје су моји Српчани Далибор и Горан Рачић који су уништили фирму Стирокарт, остали 2 милиона марака дужни Поредкој управи РС, опљачкали неколико милиона марака кредита, растјерала раднике без исплаћених плата?

Name

Прљава игра

06.02.2019 19:05

Матиц је пијун у игри. Неко пере паре . Мислим да је са насих простора.Посто Нико непита одакле су паре овако је прилика да се све то опере а Матиц заради неку кинту али ако забрља мозе да остане и без свега сто има

Name

075

06.02.2019 19:22

Милораде, хвала ти што одрађујеш и више од зацртаног у "бољем" ентитету, "шефови" су задовољни са тобом!

Name

ГрГа

06.02.2019 21:47

Лијепо покренете судски поступак и од свајцараца тразите скидање банкарске тајне и утврдите поријекло новца. У свајцарском Цугу фирме и рацуне имају сви бивски удбаси еxYу, која се касније преобратила у мафију. Лаки Дрекавац је ту ситна риба. Изврсилац.. Потрцко. У питању је бивса ДеБе. Разни Перовици, Спиљци, доланци, Мисковици, Генексици, Крајгерцици, итд. Овај Супак је некоме само позајмио име

Name

Кемисх

06.02.2019 21:50

Гдје се помиње Миле Матиц, цита се Рајко Дукиц. Несто познато звуци. А наивни и даље Мисле да би Бајиц некоме препустио једино преостало парце торте

Name

Цапарде

06.02.2019 21:57

Кад би усвојили закон о испитивању имовине, а сигурно неце, тај Папциц из Осмака би морао доказати како додје до толиких пара. Ових дана смо видјели које је црногорском владити позајмљивао име за рацуне у Свајцарској. Вјероватно се и овај сељациц из Осмака за некога потурио.

Name

Све се види

06.02.2019 21:59

Ако одете на свајцарски сајт www.зефиx.цх и укуцате фирму видите видите ко су потписници.

Name

Родјаци по бабине линије

06.02.2019 22:02

Ако се не варам из Осмака је и један бивси удбас и министар у влади рс веома близак са Матицима. Јели му овај матиц неки род или помоз бог

Name

Сколски

07.02.2019 11:08

Да казем и ја несто овим сто располазу овим информацијама-дезинформацијама.Мој сколски друг, и није истина да је исао у Каракај у сколу,у економску сколу је исао,лако провјерити.Као друго,није истина да је из Осмака,отац и мајка су му из Осмака,он је родјен и зивио у Зворнику.Све остало,како је досао до новца,дал је његово,ста и како мислим да ми не требамо о томе да размисљамо.Да је радио тако мутне радње у Свајцарској,Србији итд не верујем да би био гдје је сада,био би тамо гдје су ови сто га спајате са њима.ТРЕБА ДА БУДЕМО ПОНОСНИ СТО ЈЕ НАС СУГРАДЈАНИН УСПИО У ЗИВОТУ И СТО ЦЕ ДА УЛАЗЕ У ТУ ИСТУ АЛУМИНУ.А сви цете код њег трком да тразите да вас запосли.ЕТО ТОЛИКО,МОРАО САМ ДА КАЗЕМ ОНО СТО ЗНАМ! БРАВО МАТИЦУ,СВАКА ТИ ЦАСТ!

Name

кикирики

07.02.2019 19:40

ре.сколски Мислим ста да ти казем на све ово.Он да је цастан и постен ја мислим да би он из темеља направио себи фабрику или фирму а не би куповао успјесно предузеце.Мада га он и не купује.Слазем се са коментарима да је он само дао своје име и презиме.Зарадице на прању пара.Сто није купио нпр. неку другу пропалу фирму у Зворнику.Или када је вец из Осмака,сто није својим родјацима отворио горе фирму да се људи не цимају...А сто се тице овога ,,трком да се запослите" па није му то оцевина!

Name

Милојко

06.02.2019 14:57

Све се овдје зна, само нема ко да ствари доведе у ред..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осмацанин

06.02.2019 16:29

Ре срп оба све је тацно сто посто сто си навео само сто му не помену и оца а вјерујем да знас цим се и он бави сто би реко нас народ ивер не пада далеко од кладе

Name

Перо

06.02.2019 14:59

Еxстра

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

06.02.2019 15:04

Криминалци свих земаља уједините се .Ма нека се једном заврси давно запоцета пљацка еx YУГЕ,а сам Бог је казнио народе сто се нису знали постовати и цијенити ,па им је послао криминалце свих народности да видимо ста знаци слога у пљацки и церецењу ове скоро оглодане лесине. Тако нам и треба ,давно прије избора сам писао Подрињцима остацете без Бираца и свих других "Бираца" али Ви сте бирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

06.02.2019 15:04

А ко је тајкун из Истоцног Сарајева???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ист.Сарајево

06.02.2019 15:19

Недељко Елек.....предсједник упр одбора Олимп центра Јахорина,власник Недомеxа Александрије и ко зна цега јос....

Name

Баба Стана

06.02.2019 22:34

ЕЛЕК битанга СНСДовска окренуо леда Милану Радовицу који га је измислио

Name

Кум

06.02.2019 15:28

Миле Матиц и остали из Алумине су покрали или омогуцили другима да покраду таман толико да могу преузети Бирац. Све је то од како су литванци отисли. Треба добро провјерити токове новца и уговоре у задњих 3-4 године иако су то Миле Матиц и Мотика уз помоц бајног адвоката Милосевица, добро замаскирали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

06.02.2019 15:48

Само да рата небуде.

Name

Ре

06.02.2019 15:55

Нецемо у Нато!! Самостална Република Српска! Референдум! У ствари је у питању пљачка Републике Српске, тако дезертери и сверцери воде Дрзаву.

Name

тито

06.02.2019 15:51

Ма само крадите и пљачкајте, народ је ионако дигао руке од ове државе, одлазе комплетне породице.... све ће "пусто остати" у сваком случају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

06.02.2019 16:36

Искрено се надам, да ће се ова стока побити између себе, кад отјера све нормалне људе из ове болесне земље

Name

СНСД заувијек

06.02.2019 15:52

То су све из политицког сарајева спаковали насем вођи Милету и Зељки, само напријед Предсједнице до независне Републике Српске, народу прашина у оћи а вама наравно €ури , што је сигурно сигурно је само ако је у рукама Прдсједника Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срп.оба.слузба

06.02.2019 16:02

И само да похвалим текст !!! Јасно и децидно + линкови ... Криминална операција је у току ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.02.2019 21:57

Народ то мозе спријецити.Као и сваку наредну пљацку,било коју.

Name

срп.оба.слузба

07.02.2019 19:42

Неце спрецити радници.Посто 50% запослених цине подобни а не способни.А цуо сам и да им фирму напустају људи.Одлазе у иностранство и то ови способни!!!

Name

Дјоко

06.02.2019 16:07

Мозда је то била најбоља понуда за владу али сигурно не и за фабрику. А ко це јос и о фабрици мислит? А ста ако се у истрагу укљуци и амрицки фби због игнорисања понуде американца? Неко це овдје дебело настрадат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

06.02.2019 16:35

Литванци бр 2 !!! Па све бец бидјено то је тактика уходана !!све по старом настављају и јос зесце !!Док високи и сви редом су само забринути !! Из медјународне заједнице !! Им ли ико нормалан у овој назови дрзави да стане овом бахацењу на крај дно дна ааа народеее

Name

Младен Добој

06.02.2019 16:16

АЛ НИКАКО НЕМОГУ СХАТИТИ ЗАШТО УОПШТЕ СВЕ ТЕ РЕСУРСЕ ПРОДАЈЕМО? ШТА НАКОН ТОГА? КАКО ДРУГИ МОЗЕ РАДИТИ А МИ НЕМОЖЕМО КАКВА СМО МИ ДРЗАВА БЕЗ РЕСУРСА, ПРАЗНА ЉУШТУРА, А ОВИ ШТО СЕ У ЊУ КУНУ СВЕ УПРОПАСТИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

06.02.2019 18:24

Далибор Матиц је обицна фукара од цовјека.Нема он пребијене кинте он само пере Бурлетове паре које је покрао од Рс!

Name

Милан

06.02.2019 16:20

Све похвале за Далибора Матица !

ОДГОВОРИТЕ
Name

срп.оба.слузба

06.02.2019 16:44

Да ти нзн мозда одкуда њему паре? Да није мозда док је радио у подруму пица,носајуци гајбе или док је скупљао месингане цауре по Осмацима...

Name

Тихи

07.02.2019 11:21

БРАВО ДАЛИБОРЕ,СВАКА ЦАСТ! ОВИ СТО ПЉУЈУ ВИДЈЕЦЕ ЗА КРАТКО ВРИЈЕМЕ КО СИ ,СТА СИ И СТА СИ СВЕ СТВОРИО!

Name

ЈА

06.02.2019 16:29

Ово је невидјени криминал власти и њихових тајкуна. У овој дрзави не функционисе ни једна институција. Гдје су овде истразитељи и судство да све ово открију и јавно народу казу и презентују, ко их краде и унистава им зивоте и њима и њиховој дјеци. Докле це овај глупи народ да цути и трпи висе терор ове мафијаске власти!!!. У опстинама су исти људи нацелници по пет мандата, опљацкали су и приватизовали комплетне опстине и постали господари зивота и смрти јадном и бједном народу. Све сте покрали и присвојили и то "легално" по васим законима. Питам вас, цији су ови трговински ланци, у које нико од васих инспектора не смије да удје, док гусите казњавате и затварате ове мале ситне и бједне занатлије и радњице да би накупили јос у васу касу. И јос, јос много много тога....!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

06.02.2019 18:09

Тек кад схватите да је РС ентитет, а не држава, ствари ће кренути на боље. До тада уживајте у богаћењу заштитника српства.

Name

Ре

06.02.2019 20:47

Ста је цудно?? Фрајер има лову, дрзава несто продаје а он легитимно купује. Питање треба поставити дрзави како једна најпрофитабилнија фабрика у дрзави је 5 година у стецају?! Цовјек схватио да је перспективно и одлуцио да откупи од банана дрзаве несто сто политицари који продају не знају ни гдје је а камоли ста је и колико вриједи. Свака цаст на добром пословном "њуху" и надати се да цовјек има намјеру да фабрика ради и позитивно послује. А о порјеклу његове финансијске потентности неко други треба да се бави.

Name

Ненад

06.02.2019 16:34

Бн телевизија хвала богу сто постојите да јавно писете о Мафији која данас влада. Миле Ронхил лазни Србин и лазни патриота је веци мафијас од земунскога клана.Хвала медјународној заједници сто нас је издала и оставила у руке ратним злоцинцима и ратним Криминалцима који 20 година после рата остварују своје пљацкаске циљеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.02.2019 17:23

Док РС немозе да прикупи висе од 70 милијона км да повеца борацки додатак талкуни се разбацују са 300 милијона и нико их и не пита откуд им толики новац

Name

Као да је битно

06.02.2019 16:53

Језиво. Гамад лоповска, пре свега дрзава па назови ови купци. Нема се ста даље прицати кад власт која је уплетена у све ово дозвољава. Лесинари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

06.02.2019 16:54

Код нас само криминалци долазе да инвестирају.. Није ни цудо засто нас многи страни инвеститори заобилазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лео

06.02.2019 17:36

инвестирали би и прави привредници него се не уклапају у семе ових насих постањацина!!!!

Name

Радован

06.02.2019 16:54

Мафија.Ужас један, спрега власти и мафије, и то на једном већем нивоу.Постаје опасно,Бојим се да ће страдалих као Давид Драгичевић бити више због противљења овом пљачкању.Дрзава мора да застити народ од мафије и од лосе власти.Ако је држава потонула зовите медјународне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

харе

07.02.2019 00:39

Не мозе дрзава заститити то кад ту дрзаву воде криминалци и нацијоналисти.Само народ то мозе али вецина народа то не види јер је не довољно образована.Онај који види ста се десава он одлази и највјероватније никад се неце вратити сем на одмор пар седмица. Опозиција је резервни тим криминалаца, ако додју исто се писе само це то одрадити са другом екипом. Знаци нема спаса сем револуције и то не било какве треба цистка сто би рекли од главе до пете. Поставити нове људе и дати им до знања ста и мозе цекати ако подју стпама предходника. Кратко и јасно….

Name

Милан

06.02.2019 17:07

Босњаци како тако одрзавају своју привреду и стварају нове брендове док Срби све своје су продали и уноистили ,,реце један Дједо недавно ово се ради да се ми сами раселимо у Србију у свијет ,јер у РС нема висе зивота будимо реални

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

06.02.2019 17:29

Тај Далибор је неки преварант, као и онај који хоце да му прода Алумину па да и то "гурне" у Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синдикалац

06.02.2019 17:31

Сви знају да је креатор овог сценарија Миле Матиц уз асистенцију Валимира Милосевица док их Мотика плаца! Обецано је 10% фабрике за проводјење радњи па се ваља мало и зртвовати. Није ми јасно ста радници цекају или их је Матиц преко својих сателита и послусника уцуткао као спасилац фабрике!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

06.02.2019 19:58

Запослене у Алумини цека судбина радника бијељинске сецеране, ако се ова отимацина реализује.Мирисе ми на то!!!

Name

правник

06.02.2019 17:32

Ако ово упали, онда Република Српска заслужује да нестане. Све је ово Додиково масло. Од Павгорда, до Станковића, Елека и других, немам ријечи. Погледајте која намјештаљка, па Павгорд је први покушао преузети Глиницу за Мила, па није успио, али има потраживања, сад ће као овај Матић из Осмака преузети државни дио, па ће укупно бити већински власник Глинице, ма немој, даМиле да некоме са осам разреда школе најјачу фирму у БиХ. Па сви знају да је Игор Додик власник Бистрице на Јахорини, да се Павловић банка продаје Игору да би ојачала због пребацивања државих рачуна у њу, тако да може дати гаранцију за преузимање Глинице. Није ово никакав мајсторлук, овдје се само ради о насиљу Мила и њефггове банде и кукавичлуку тужилаштва, поштених људи у влади и полицији. Има ту чистог материјала за суда за два милиона година робије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре правник

06.02.2019 18:57

Нема никаквог "нестајања"! Сада, кад треба врацати толике кредите - врацајте их ви који овим мрцинама дадосте гласове!

Name

Отцјепљење хахаха

06.02.2019 23:30

Ајмо сада, Срби, враћајте кредите које вам је натоварила ваша властита власт на леђа. Нема мрдања, до задњег цента вратити све...

Name

Зворник

06.02.2019 17:34

Свим клановима који су се намерацили на дрзавну имовину зелим да се поубијају измедју себе, олоси једни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кључ

09.02.2019 10:59

То је јад.Што се олош политички и криминални намерачио на нешто што треба да храни подриње.Уместо да запосле још 1000 радника (пре рата радило око 3500 људи)..они ће правити добити од 100 милиона и паре у зимати себи.Ту је кључни проблем.

Name

Друг

06.02.2019 17:53

Прича је уствари прилично једноставна... Владајућа мафија је покрала што је могла, ово наведено су задње ствари које краду. Већи проблем је задржати све покрадено. Ех, ту се у причу убацује најједноставније рјешење - могући рат. Овдје рат испровоцирати = једна од лакших ствари. Али, нема рата ако БиХ уђе у НАТО. Ех, сад покушајте сабрати 1 и 1, не би требало бити тешко. Закухати, испровоцирати рат, гурнути опет најсиромашније у прве редове, филујући им ионако испране мозгове српством, хрватством и бошњаштвом.. а сиротиња се за час упали, к’о кутњак. Док ће додици, цовици, изетбwговици и остали јарани то гледати издалека и напуцавати и “навијати”.... Је ли вам сад јасно зашто се потенцира прича неуласка у НАТО? Зашто је полиција приватизирана? Зашто се купују дуге цијеви? Па да буранију отјерају у ровове!!! Њихова дјеца ће да уживају у европским метрополама, док ће ваша да гину за некакве “идеале” који су уствари покриће за њихове крађе и гарант за уживање њихове дјеце. Пробудите се, док још имате времена! Док су вам дјеца још жива и здрава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Поповиц

06.02.2019 18:06

Далибор Матиц чојвек који је још у средњој сколи о којој пишете возио најновијег Аудија у то вријеме а професори те школе средње возили Стојадина и Фићу ,толико о том човјеку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

06.02.2019 19:11

Свака цаст "ДРУГ". Све потврдјујем од а до с. Али ста да радимо, народ у бједи, сакрио се у мисију рупу и цути. Мафија политицари, муп, судство све институције су само један цовјек. Цитали ко ове коментаре?неце проци они како су замислили. Људска похлепа је највеца казна.

Name

007

06.02.2019 19:26

Сигурно му тата зарадио на фангли и мистрији ,а то сто је возио аудија у средњој сколи незнаци да је интелигентан мозда је траву продавао посто је то код вас у осмацима актуелно!Осмаци имају један засеок звано "Врело"о коме прицају као Седам куца а Осам лопова па ови Осмацани "много неки фини људи" у сваком затвору имају по једног становника!Политицари су такодје на јаким позицијама у Додиковом кабинету у фонду здравства директори болница јос само да се у цркву убаце и права Сицилија-Коза Ностра!!Које велики ДОН вријеме це показати дали зет или пунац видјецемо!!

Name

Ре

06.02.2019 20:55

Није ту крив Далибор него друство и систем који су ти исти професори градили...неко је други мислио за њих а они само долазили на посао по плату и кобајаги уцили дијецу...сто га нису науцили и заинтересовали за сколу...

Name

Ме

07.02.2019 11:24

Па није нам Далибор крив сто смо све продали и сто влада беспарица,сто пљујете цовјека

Name

Богоје

06.02.2019 18:18

Велики поздрав за Далибора из Осмака чија је сва родбина била у рову за одбрану РС и нека је прода ако треба на отпад мачку у Калесију бит ће оправдано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрија

06.02.2019 18:30

БОЖЕ САЧУВАЈ ШТА ОВА ВЛАСТ КАКО СЕ ИГРА СА НАРОДОМ САМО ДА ДОЂУ ДО ПЛИЈЕНА СВАКИ МЈЕСЕЦ НЕКА ПЉАЧКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

06.02.2019 18:42

БИСЕРКА ДОКЛЕ МИСЛИТЕ ИЋИ ТИ И РУДОЊА ДОКЛЕ НАРОД ПЉАЧКАТИ И ЗАДУЖИВАТИ ДОКЛЕ ИДЕ ВАШ КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА У СПРЕЗИ СА ВАШИМ ТАЈКУНИМА И ЈАТАЦИМА ЗАР МИСЛИТЕ ДА НЕЋЕТЕ СЕ НАЋИ НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ СУДИЋЕ ВАМ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

камиони магле

06.02.2019 19:13

цим сам цуо све ово од како је кренуло око матица,купио оно,купио ово ,купио глиницу ,знам да це на крају да се све заврси на стету не опстине зворник ко је са тих крајева добро зна ста је творница глинице била и ста је сад,колико је пљацкају и колико новца прави дневно.Него за цјели подриње да не казем за бих,Матиц је ту само фигура то ми је такодје познато јер га познајем и није у стању да састави простопросирену реценицу,ал нисам нити хоцу да га понизавам,он ј успјео да направи неко име ал ЗНам да це у наредном периоду дал мјесец или година клупко кренути да се одмотава а онда це свима бити јасно све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спајдер мен

06.02.2019 21:46

људи пропасцемо скроз а и треба .Кад ово дозволимо да цовек 1978 г далибор матиц купи највеци гигант у РС , а да нико и не пита одакле му паре, еј људи знате ли ви колико коста фабрика глиница. Нек пропаднемо као народ и заслузили смо ста реци висе. ПРОДАЛИ СМО ВЕРУ ЗА ВЕЦЕРУ СВИ РЕДОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

06.02.2019 22:59

и шта каже Инцко.. неа разлога за кориштење Бонских овлаштења хаххахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

07.02.2019 11:29

По којој логици продају за 43 мил.а Алумина мјесецно има промет од 50 мил.? Ово има само код нас у криминалној дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

космос

07.02.2019 18:40

Тог Матица сам цвокама био на одмору у ТСЦ оо јбт крух ко це д аспаси Бирац .Па да ли сте ви људи нормални доле ???? оов сто је написао горе момак о њему је зива истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гето

09.02.2019 10:56

Испаде Миле Матић прави профи кримос, повезан са кремом финансијске малверзације...и то све легално на жалост, у каквом ми гету живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЦКО

09.02.2019 14:26

А ЈЕСУ ЛИ ОВО АЛБАНЦИ ? Посто нама главна опасност прјети од ХРВАТА , БОСЊАКА, ЕНГЛЕЗА, АМЕРА, РУСА ? Ако су опет АЛБАНЦИ ОНДА СМО ГОТОВИ ?????

ОДГОВОРИТЕ