Regionalna pljačka Republike Srpske

Nakon maratonskog procesa i pravnog poraza Stevanović – Pavlović, u bitku za preuzimanje Alumine uključilo se nekoliko ekipa, ali sa "najboljom ponudom", kako se tvrdi, za Republiku Srpsku, kao i za njene lidere pojavila se firma "Batagon", koja treba da preuzme tu kompaniju.

Republika Srpska 06.02.2019 | 15:51
Regionalna pljačka Republike Srpske
Naši izvori, bliski Briselu koji prate sumnjive transakcije u regionu, upozoravaju da se radi o operaciji ''Litvanija II'', ili možda još gori scenario – preuzimanje Alumine njenim sopstvenim finansijskim sredstvima na štetu zaposlenih radnika, regije i Republike Srpske u cjelini.

"Batagon", firma bez istorije i porijekla novca kupuje potraživanja Vlade Republike Srpske prema Alumini i preuzima tu kompaniju za 43 miliona evra.

https://www.batagon.com

Budući kupac se obavezuje da ubaci u finansijski sistem Republike Srpske oko 300 miliona evra. Pregovori treba da se okončaju do polovine februara. Uslovi Vlade za preuzimanje komapnije na linku:

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=319984

Prema našem izvoru, na čelu tehničkog dijela operacije je bivši viceguverner Narodne banke Srbije Dejan Simić, koji je hapšen u aferi "kofer" u Srbiji. On inače za određene funkcionere SPS-a, kako tvrdi naš izvor, obavlja takve operacije i plasira njihov novac.

Takođe, kako se tvrdi, plasira i novac iz kriminalnih tokova i učestvuje u pranju novca, koristeći državne funkcije njegovih prijatelja da se one realizuju. Radi se operativcu koji ne posjeduje finansijska sredstva kojima,navodno raspolaže.

Kao navodni titular stotina miliona evra, pojavljuje se Dalibor Matić sa suprugom Slađanom iz švajcarskog Cuga, gradića sa oko 40.000 stanovnika, poznatog po tome što se tamo ne kontroliše porijeklo novca, baš kao i u offshore zonama.

Prema našem saznanju, Dalibor Matić je inače osoba koja je poslije pada Šarićeve grupe i bjekstva Radomira Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, glumio momka Radulovićeve djevojke Ane Nikolić.

Tako je ona, prema tom izvoru, mogla legalno da koristi novac i automobile koje joj je preko Matića slao Radulović poslije bjekstva o čemu su ranije pisali brojni mediji.

https://www.blic.rs/zabava/ana-nikolic-priznala-misa-banana-je-ljubav-mog-zivota/zvlp0e3

Naknadno je i Dalibor Matić priznao da je navodno bio istovremeno u braku i u vezi sa Anom Nikolić

https://glossy.espreso.rs/poznati/intervju/10568/ekskluzivno-dalibor-matic-dovodi-suprugu-u-beograd-na-rodendan-a

Matić vlasnik "Batagona" bio je i u zatvoru u Švajcarskoj zbog finansijskih malverzacija o čemu su takođe ranije pisali mediji.

https://www.svet.rs/vesti/estrada/dalibor-matic-u-zatvoru-zbog-ane-nikolic

Sve ovo ide u prilog činjenici da Dalibor Matić nema nikakvu poslovnu istoriju i da iza sebe nema finansijske rezultate, pa se postavlja opravdano pitanje kako je stekao milione koje stalno pominje i na osnovu čega je postao jedan od glavnih kupaca preduzeća u Republici Srpskoj.

Jedan od ideologa preuzimanja Alumine, prema našem izvoru bliskom Briselu,a koji je uključen u sve ovo je Mile Matić, član Upravnog odbora ove kompanije, koji je, kako se tvrdi, poslovao sa Mišom Bananom u periodu prije njegovog bjekstva iz Srbije.

Matić je inače jedan od ključnih aktera koji se bori protiv ekipe Stevanović -Pavlović, zainteresovanih za Aluminu.

Ideja "Batagon ekipe", prema našem saznanju, je da se na čelo Alumine postavi Mile Matić, što bi se na kraju završilo pljačkom po scenariju Litvanske Ukio Banke.

Značajnu ulogu u ovom ima i jedan tajkun s područja Istočnog Sarajeva, koji je u kontaktu sa Simićem i Matićem a ima i dobre veze sa vrhom Republike Srpske, koji su već dali saglasnost da sporna kompanija "Bitagon" postane vlasnik više firmi u Srpskoj.

Takođe, taj tajkun je zadužen i da obezbijedi medijsku podršku u Republici Srpskoj kako bi se lakše izvršio proces preuzimanja Alumine i drugih kompanija.

Postoje i nezvanične iformacije da je Milorad Dodik razgovarao sa Milom Matićem, iza leđa direktora Alumine Milorada Motike, koji mu je potvrdio da predložena koncepcija
preuzimanja Alumine može da se realizuje.

Matić je postao vlasnik Fabrike akomulatora Sombor o čemu su pisali srpski mediji.

https://www.politika.rs/sr/clanak/395751/Vlasnik-iz-Cuga-kupio-FAS 

Poslovna istorija FAS upotrebljena je za kreiranje istorije "Batagona", koje inače nema jer je to samo školjka za pranje para.

Pogledajte neke od linkova u vezi pomenute kompanije:

https://www.icbbg.rs/eng/vesti.php?ID=25678

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:676848-Akter-afere-kofer-je-ukljucen-u-kupovinu-FAS

https://voice.org.rs/bogicevicevi-ljudi-opet-na-vodecim-funkcijama-u-fabrici-akumulatora/

"Batagon" firma kupila je hotel Bistrica na Jahorini, a Agencija za bankarstvo Republike Srpske dala im je rok od godinu dana i za preuzimanje Pavlović banke.

Sve ove finansijske transakcije, koje se odvijaju u Republici Srpskoj uz blagoslov ovdašnjih najviših zvaničnika,biće zanimljive za istražne organe,a kako saznajemo iz naših izvora bliskih Briselu, to se odvija pod budnim okom i međunarodnih organizacija zaduženih za praćenje pranja i tokova novca.

Posla će biti i za  FBI!

(BN)

Komentari / 73

Ostavite komentar
Name

SNSD+DNS+Baja Patak

06.02.2019 14:54

Papcine svih zemalja ujedinimo se. Poslije ujedinjenja imamo kolektivnu neodgovornost, korumpirano tuzilastvo i policiju. Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine!

ODGOVORITE
Name

srp.oba.sluzba

06.02.2019 16:00

Krenemo redom. Dalibor Matic je momak koji je rodjen u Osmacima.Selo nadomak Zvornika.Uvjek nalozen na kriminal i tako se ponasao dok je isao i u skolu tj. TSC Karakaj. Momak koji je bio gilipter i kada su se tek mobilni telefoni pojavili on je nabavio ,,ciglu" ubacio karticu mobilnog operatera 063 i tako hodao po skolskom dvoristu ,,kao" da je u razgovoru.I ako svi znaju da mobilna mreza nije imala pokrice od Karakaja/Kozluk... A o njemu i njegovim poslovima u Cugu mogu da vam u sledecem komentaru napisem...

Name

Sve U3PM

06.02.2019 16:17

U RS ne moze ni da se popisas bez da zna i odobri Laki. Zamislite da se to uradi sa prvim gigantom RS. Ajte, bre. Pitanje : ko je stvarni vlasnik Batagon-a. Ja bih mozda i znao ali necu da kazem. “Da se Vlasi ne dosjete”.

Name

srp.oba.sluzba

06.02.2019 16:35

E sada...Prica ide bas daleko.Od veza Radulovica i Sarica o njihovom sakrivanju od Zeneve,Zirih i Zuga do famoznog Matica.Inace lik je nista i niko.Arapi bi za njega rekli ,,mula" kojoj ce sve na nos da izadje u datom momentu.Naravno za to ce da bude adekvatno nagradjen od para nase dijece.Ali on ne mari za tim.Sprega je jaka od drzave do kriminala.Mislim da ce glave da padaju akterima procesa a sigurni nisu ni novinari koji se bave istrazivackim novinarstvom.Posto je nedavno bas Mile Matic (clan upravnog odbora) u sred bijela dana dobio po nosu.Velike su pare u igri tj veliko pranje para se sprema...A ne bi me cudilo ni da rukovodstvo Srbije nije umjesano u sve ovo.Posto oni sve znaju i mnoge procese direktno aminuju !!!

Name

Osmaci

06.02.2019 16:45

I onaj Smiljanic sto je radio u Pavlovic baci je iz Osmaka,koja slucajnost!

Name

Rade

06.02.2019 16:47

A gdje su moji Srpčani Dalibor i Goran Račić koji su uništili firmu Stirokart, ostali 2 miliona maraka dužni Poredkoj upravi RS, opljačkali nekoliko miliona maraka kredita, rastjerala radnike bez isplaćenih plata?

Name

Prljava igra

06.02.2019 19:05

Matic je pijun u igri. Neko pere pare . Mislim da je sa nasih prostora.Posto Niko nepita odakle su pare ovako je prilika da se sve to opere a Matic zaradi neku kintu ali ako zabrlja moze da ostane i bez svega sto ima

Name

075

06.02.2019 19:22

Milorade, hvala ti što odrađuješ i više od zacrtanog u "boljem" entitetu, "šefovi" su zadovoljni sa tobom!

Name

GrGa

06.02.2019 21:47

Lijepo pokrenete sudski postupak i od svajcaraca trazite skidanje bankarske tajne i utvrdite porijeklo novca. U svajcarskom Cugu firme i racune imaju svi bivski udbasi exYu, koja se kasnije preobratila u mafiju. Laki Drekavac je tu sitna riba. Izvrsilac.. Potrcko. U pitanju je bivsa DeBe. Razni Perovici, Spiljci, dolanci, Miskovici, Geneksici, Krajgercici, itd. Ovaj Supak je nekome samo pozajmio ime

Name

Kemish

06.02.2019 21:50

Gdje se pominje Mile Matic, cita se Rajko Dukic. Nesto poznato zvuci. A naivni i dalje Misle da bi Bajic nekome prepustio jedino preostalo parce torte

Name

Caparde

06.02.2019 21:57

Kad bi usvojili zakon o ispitivanju imovine, a sigurno nece, taj Papcic iz Osmaka bi morao dokazati kako dodje do tolikih para. Ovih dana smo vidjeli koje je crnogorskom vladiti pozajmljivao ime za racune u Svajcarskoj. Vjerovatno se i ovaj seljacic iz Osmaka za nekoga poturio.

Name

Sve se vidi

06.02.2019 21:59

Ako odete na svajcarski sajt www.zefix.ch i ukucate firmu vidite vidite ko su potpisnici.

Name

Rodjaci po babine linije

06.02.2019 22:02

Ako se ne varam iz Osmaka je i jedan bivsi udbas i ministar u vladi rs veoma blizak sa Maticima. Jeli mu ovaj matic neki rod ili pomoz bog

Name

Skolski

07.02.2019 11:08

Da kazem i ja nesto ovim sto raspolazu ovim informacijama-dezinformacijama.Moj skolski drug, i nije istina da je isao u Karakaj u skolu,u ekonomsku skolu je isao,lako provjeriti.Kao drugo,nije istina da je iz Osmaka,otac i majka su mu iz Osmaka,on je rodjen i zivio u Zvorniku.Sve ostalo,kako je dosao do novca,dal je njegovo,sta i kako mislim da mi ne trebamo o tome da razmisljamo.Da je radio tako mutne radnje u Svajcarskoj,Srbiji itd ne verujem da bi bio gdje je sada,bio bi tamo gdje su ovi sto ga spajate sa njima.TREBA DA BUDEMO PONOSNI STO JE NAS SUGRADJANIN USPIO U ZIVOTU I STO CE DA ULAZE U TU ISTU ALUMINU.A svi cete kod njeg trkom da trazite da vas zaposli.ETO TOLIKO,MORAO SAM DA KAZEM ONO STO ZNAM! BRAVO MATICU,SVAKA TI CAST!

Name

kikiriki

07.02.2019 19:40

re.skolski Mislim sta da ti kazem na sve ovo.On da je castan i posten ja mislim da bi on iz temelja napravio sebi fabriku ili firmu a ne bi kupovao uspjesno preduzece.Mada ga on i ne kupuje.Slazem se sa komentarima da je on samo dao svoje ime i prezime.Zaradice na pranju para.Sto nije kupio npr. neku drugu propalu firmu u Zvorniku.Ili kada je vec iz Osmaka,sto nije svojim rodjacima otvorio gore firmu da se ljudi ne cimaju...A sto se tice ovoga ,,trkom da se zaposlite" pa nije mu to ocevina!

Name

Milojko

06.02.2019 14:57

Sve se ovdje zna, samo nema ko da stvari dovede u red..

ODGOVORITE
Name

Osmacanin

06.02.2019 16:29

Re srp oba sve je tacno sto posto sto si naveo samo sto mu ne pomenu i oca a vjerujem da znas cim se i on bavi sto bi reko nas narod iver ne pada daleko od klade

Name

Pero

06.02.2019 14:59

Exstra

ODGOVORITE
Name

MIMI53

06.02.2019 15:04

Kriminalci svih zemalja ujedinite se .Ma neka se jednom zavrsi davno zapoceta pljacka ex YUGE,a sam Bog je kaznio narode sto se nisu znali postovati i cijeniti ,pa im je poslao kriminalce svih narodnosti da vidimo sta znaci sloga u pljacki i cerecenju ove skoro oglodane lesine. Tako nam i treba ,davno prije izbora sam pisao Podrinjcima ostacete bez Biraca i svih drugih "Biraca" ali Vi ste birali.

ODGOVORITE
Name

?

06.02.2019 15:04

A ko je tajkun iz Istocnog Sarajeva???

ODGOVORITE
Name

Ist.Sarajevo

06.02.2019 15:19

Nedeljko Elek.....predsjednik upr odbora Olimp centra Jahorina,vlasnik Nedomexa Aleksandrije i ko zna cega jos....

Name

Baba Stana

06.02.2019 22:34

ELEK bitanga SNSDovska okrenuo leda Milanu Radovicu koji ga je izmislio

Name

Kum

06.02.2019 15:28

Mile Matic i ostali iz Alumine su pokrali ili omogucili drugima da pokradu taman toliko da mogu preuzeti Birac. Sve je to od kako su litvanci otisli. Treba dobro provjeriti tokove novca i ugovore u zadnjih 3-4 godine iako su to Mile Matic i Motika uz pomoc bajnog advokata Milosevica, dobro zamaskirali!

ODGOVORITE
Name

РЕ

06.02.2019 15:48

Само да рата небуде.

Name

Re

06.02.2019 15:55

Necemo u Nato!! Samostalna Republika Srpska! Referendum! U stvari je u pitanju pljačka Republike Srpske, tako dezerteri i sverceri vode Drzavu.

Name

tito

06.02.2019 15:51

Ma samo kradite i pljačkajte, narod je ionako digao ruke od ove države, odlaze kompletne porodice.... sve će "pusto ostati" u svakom slučaju.

ODGOVORITE
Name

Ja

06.02.2019 16:36

Iskreno se nadam, da će se ova stoka pobiti između sebe, kad otjera sve normalne ljude iz ove bolesne zemlje

Name

SNSD zauvijek

06.02.2019 15:52

To su sve iz politickog sarajeva spakovali nasem vođi Miletu i Zeljki, samo naprijed Predsjednice do nezavisne Republike Srpske, narodu prašina u oći a vama naravno €uri , što je sigurno sigurno je samo ako je u rukama Prdsjednika Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

srp.oba.sluzba

06.02.2019 16:02

I samo da pohvalim tekst !!! Jasno i decidno + linkovi ... Kriminalna operacija je u toku ...

ODGOVORITE
Name

istina

06.02.2019 21:57

Narod to moze sprijeciti.Kao i svaku narednu pljacku,bilo koju.

Name

srp.oba.sluzba

07.02.2019 19:42

Nece spreciti radnici.Posto 50% zaposlenih cine podobni a ne sposobni.A cuo sam i da im firmu napustaju ljudi.Odlaze u inostranstvo i to ovi sposobni!!!

Name

Djoko

06.02.2019 16:07

Mozda je to bila najbolja ponuda za vladu ali sigurno ne i za fabriku. A ko ce jos i o fabrici mislit? A sta ako se u istragu ukljuci i amricki fbi zbog ignorisanja ponude amerikanca? Neko ce ovdje debelo nastradat!

ODGOVORITE
Name

Au

06.02.2019 16:35

Litvanci br 2 !!! Pa sve bec bidjeno to je taktika uhodana !!sve po starom nastavljaju i jos zesce !!Dok visoki i svi redom su samo zabrinuti !! Iz medjunarodne zajednice !! Im li iko normalan u ovoj nazovi drzavi da stane ovom bahacenju na kraj dno dna aaa narodeee

Name

Mladen Doboj

06.02.2019 16:16

AL NIKAKO NEMOGU SHATITI ZAŠTO UOPŠTE SVE TE RESURSE PRODAJEMO? ŠTA NAKON TOGA? KAKO DRUGI MOZE RADITI A MI NEMOŽEMO KAKVA SMO MI DRZAVA BEZ RESURSA, PRAZNA LJUŠTURA, A OVI ŠTO SE U NJU KUNU SVE UPROPASTIŠE.

ODGOVORITE
Name

MILAN

06.02.2019 18:24

Dalibor Matic je obicna fukara od covjeka.Nema on prebijene kinte on samo pere Burletove pare koje je pokrao od Rs!

Name

Milan

06.02.2019 16:20

Sve pohvale za Dalibora Matica !

ODGOVORITE
Name

srp.oba.sluzba

06.02.2019 16:44

Da ti nzn mozda odkuda njemu pare? Da nije mozda dok je radio u podrumu pica,nosajuci gajbe ili dok je skupljao mesingane caure po Osmacima...

Name

Tihi

07.02.2019 11:21

BRAVO DALIBORE,SVAKA CAST! OVI STO PLJUJU VIDJECE ZA KRATKO VRIJEME KO SI ,STA SI I STA SI SVE STVORIO!

Name

JA

06.02.2019 16:29

Ovo je nevidjeni kriminal vlasti i njihovih tajkuna. U ovoj drzavi ne funkcionise ni jedna institucija. Gdje su ovde istrazitelji i sudstvo da sve ovo otkriju i javno narodu kazu i prezentuju, ko ih krade i unistava im zivote i njima i njihovoj djeci. Dokle ce ovaj glupi narod da cuti i trpi vise teror ove mafijaske vlasti!!!. U opstinama su isti ljudi nacelnici po pet mandata, opljackali su i privatizovali kompletne opstine i postali gospodari zivota i smrti jadnom i bjednom narodu. Sve ste pokrali i prisvojili i to "legalno" po vasim zakonima. Pitam vas, ciji su ovi trgovinski lanci, u koje niko od vasih inspektora ne smije da udje, dok gusite kaznjavate i zatvarate ove male sitne i bjedne zanatlije i radnjice da bi nakupili jos u vasu kasu. I jos, jos mnogo mnogo toga....!!!!!

ODGOVORITE
Name

hm

06.02.2019 18:09

Tek kad shvatite da je RS entitet, a ne država, stvari će krenuti na bolje. Do tada uživajte u bogaćenju zaštitnika srpstva.

Name

Re

06.02.2019 20:47

Sta je cudno?? Frajer ima lovu, drzava nesto prodaje a on legitimno kupuje. Pitanje treba postaviti drzavi kako jedna najprofitabilnija fabrika u drzavi je 5 godina u stecaju?! Covjek shvatio da je perspektivno i odlucio da otkupi od banana drzave nesto sto politicari koji prodaju ne znaju ni gdje je a kamoli sta je i koliko vrijedi. Svaka cast na dobrom poslovnom "njuhu" i nadati se da covjek ima namjeru da fabrika radi i pozitivno posluje. A o porjeklu njegove finansijske potentnosti neko drugi treba da se bavi.

Name

Nenad

06.02.2019 16:34

Bn televizija hvala bogu sto postojite da javno pisete o Mafiji koja danas vlada. Mile Ronhil lazni Srbin i lazni patriota je veci mafijas od zemunskoga klana.Hvala medjunarodnoj zajednici sto nas je izdala i ostavila u ruke ratnim zlocincima i ratnim Kriminalcima koji 20 godina posle rata ostvaruju svoje pljackaske ciljeve.

ODGOVORITE
Name

Borac

06.02.2019 17:23

Dok RS nemoze da prikupi vise od 70 milijona km da poveca boracki dodatak talkuni se razbacuju sa 300 milijona i niko ih i ne pita otkud im toliki novac

Name

Kao da je bitno

06.02.2019 16:53

Jezivo. Gamad lopovska, pre svega drzava pa nazovi ovi kupci. Nema se sta dalje pricati kad vlast koja je upletena u sve ovo dozvoljava. Lesinari.

ODGOVORITE
Name

Direkt

06.02.2019 16:54

Kod nas samo kriminalci dolaze da investiraju.. Nije ni cudo zasto nas mnogi strani investitori zaobilaze.

ODGOVORITE
Name

leo

06.02.2019 17:36

investirali bi i pravi privrednici nego se ne uklapaju u seme ovih nasih postanjacina!!!!

Name

Radovan

06.02.2019 16:54

Mafija.Užas jedan, sprega vlasti i mafije, i to na jednom većem nivou.Postaje opasno,Bojim se da će stradalih kao David Dragičević biti više zbog protivljenja ovom pljačkanju.Drzava mora da zastiti narod od mafije i od lose vlasti.Ako je država potonula zovite medjunarodne.

ODGOVORITE
Name

hare

07.02.2019 00:39

Ne moze drzava zastititi to kad tu drzavu vode kriminalci i nacijonalisti.Samo narod to moze ali vecina naroda to ne vidi jer je ne dovoljno obrazovana.Onaj koji vidi sta se desava on odlazi i najvjerovatnije nikad se nece vratiti sem na odmor par sedmica. Opozicija je rezervni tim kriminalaca, ako dodju isto se pise samo ce to odraditi sa drugom ekipom. Znaci nema spasa sem revolucije i to ne bilo kakve treba cistka sto bi rekli od glave do pete. Postaviti nove ljude i dati im do znanja sta i moze cekati ako podju stpama predhodnika. Kratko i jasno….

Name

Milan

06.02.2019 17:07

Bosnjaci kako tako odrzavaju svoju privredu i stvaraju nove brendove dok Srbi sve svoje su prodali i unoistili ,,rece jedan Djedo nedavno ovo se radi da se mi sami raselimo u Srbiju u svijet ,jer u RS nema vise zivota budimo realni

ODGOVORITE
Name

Komentar

06.02.2019 17:29

Taj Dalibor je neki prevarant, kao i onaj koji hoce da mu proda Aluminu pa da i to "gurne" u Rusiju.

ODGOVORITE
Name

sindikalac

06.02.2019 17:31

Svi znaju da je kreator ovog scenarija Mile Matic uz asistenciju Valimira Milosevica dok ih Motika placa! Obecano je 10% fabrike za provodjenje radnji pa se valja malo i zrtvovati. Nije mi jasno sta radnici cekaju ili ih je Matic preko svojih satelita i poslusnika ucutkao kao spasilac fabrike!?

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

06.02.2019 19:58

Zaposlene u Alumini ceka sudbina radnika bijeljinske secerane, ako se ova otimacina realizuje.Mirise mi na to!!!

Name

pravnik

06.02.2019 17:32

Ako ovo upali, onda Republika Srpska zaslužuje da nestane. Sve je ovo Dodikovo maslo. Od Pavgorda, do Stankovića, Eleka i drugih, nemam riječi. Pogledajte koja namještaljka, pa Pavgord je prvi pokušao preuzeti Glinicu za Mila, pa nije uspio, ali ima potraživanja, sad će kao ovaj Matić iz Osmaka preuzeti državni dio, pa će ukupno biti većinski vlasnik Glinice, ma nemoj, daMile da nekome sa osam razreda škole najjaču firmu u BiH. Pa svi znaju da je Igor Dodik vlasnik Bistrice na Jahorini, da se Pavlović banka prodaje Igoru da bi ojačala zbog prebacivanja državih računa u nju, tako da može dati garanciju za preuzimanje Glinice. Nije ovo nikakav majstorluk, ovdje se samo radi o nasilju Mila i njefggove bande i kukavičluku tužilaštva, poštenih ljudi u vladi i policiji. Ima tu čistog materijala za suda za dva miliona godina robije.

ODGOVORITE
Name

re pravnik

06.02.2019 18:57

Nema nikakvog "nestajanja"! Sada, kad treba vracati tolike kredite - vracajte ih vi koji ovim mrcinama dadoste glasove!

Name

Otcjepljenje hahaha

06.02.2019 23:30

Ajmo sada, Srbi, vraćajte kredite koje vam je natovarila vaša vlastita vlast na leđa. Nema mrdanja, do zadnjeg centa vratiti sve...

Name

Zvornik

06.02.2019 17:34

Svim klanovima koji su se nameracili na drzavnu imovinu zelim da se poubijaju izmedju sebe, olosi jedni

ODGOVORITE
Name

Ključ

09.02.2019 10:59

To je jad.Što se ološ politički i kriminalni nameračio na nešto što treba da hrani podrinje.Umesto da zaposle još 1000 radnika (pre rata radilo oko 3500 ljudi)..oni će praviti dobiti od 100 miliona i pare u zimati sebi.Tu je ključni problem.

Name

Drug

06.02.2019 17:53

Priča je ustvari prilično jednostavna... Vladajuća mafija je pokrala što je mogla, ovo navedeno su zadnje stvari koje kradu. Veći problem je zadržati sve pokradeno. Eh, tu se u priču ubacuje najjednostavnije rješenje - mogući rat. Ovdje rat isprovocirati = jedna od lakših stvari. Ali, nema rata ako BiH uđe u NATO. Eh, sad pokušajte sabrati 1 i 1, ne bi trebalo biti teško. Zakuhati, isprovocirati rat, gurnuti opet najsiromašnije u prve redove, filujući im ionako isprane mozgove srpstvom, hrvatstvom i bošnjaštvom.. a sirotinja se za čas upali, k’o kutnjak. Dok će dodici, covici, izetbwgovici i ostali jarani to gledati izdaleka i napucavati i “navijati”.... Je li vam sad jasno zašto se potencira priča neulaska u NATO? Zašto je policija privatizirana? Zašto se kupuju duge cijevi? Pa da buraniju otjeraju u rovove!!! Njihova djeca će da uživaju u evropskim metropolama, dok će vaša da ginu za nekakve “ideale” koji su ustvari pokriće za njihove krađe i garant za uživanje njihove djece. Probudite se, dok još imate vremena! Dok su vam djeca još živa i zdrava!

ODGOVORITE
Name

Milan Popovic

06.02.2019 18:06

Dalibor Matic čojvek koji je još u srednjoj skoli o kojoj pišete vozio najnovijeg Audija u to vrijeme a profesori te škole srednje vozili Stojadina i Fiću ,toliko o tom čovjeku!

ODGOVORITE
Name

JA

06.02.2019 19:11

Svaka cast "DRUG". Sve potvrdjujem od a do s. Ali sta da radimo, narod u bjedi, sakrio se u misiju rupu i cuti. Mafija politicari, mup, sudstvo sve institucije su samo jedan covjek. Citali ko ove komentare?nece proci oni kako su zamislili. LJudska pohlepa je najveca kazna.

Name

007

06.02.2019 19:26

Sigurno mu tata zaradio na fangli i mistriji ,a to sto je vozio audija u srednjoj skoli neznaci da je inteligentan mozda je travu prodavao posto je to kod vas u osmacima aktuelno!Osmaci imaju jedan zaseok zvano "Vrelo"o kome pricaju kao Sedam kuca a Osam lopova pa ovi Osmacani "mnogo neki fini ljudi" u svakom zatvoru imaju po jednog stanovnika!Politicari su takodje na jakim pozicijama u Dodikovom kabinetu u fondu zdravstva direktori bolnica jos samo da se u crkvu ubace i prava Sicilija-Koza Nostra!!Koje veliki DON vrijeme ce pokazati dali zet ili punac vidjecemo!!

Name

Re

06.02.2019 20:55

Nije tu kriv Dalibor nego drustvo i sistem koji su ti isti profesori gradili...neko je drugi mislio za njih a oni samo dolazili na posao po platu i kobajagi ucili dijecu...sto ga nisu naucili i zainteresovali za skolu...

Name

Me

07.02.2019 11:24

Pa nije nam Dalibor kriv sto smo sve prodali i sto vlada besparica,sto pljujete covjeka

Name

Bogoje

06.02.2019 18:18

Veliki pozdrav za Dalibora iz Osmaka čija je sva rodbina bila u rovu za odbranu RS i neka je proda ako treba na otpad mačku u Kalesiju bit će opravdano

ODGOVORITE
Name

Andrija

06.02.2019 18:30

BOŽE SAČUVAJ ŠTA OVA VLAST KAKO SE IGRA SA NARODOM SAMO DA DOĐU DO PLIJENA SVAKI MJESEC NEKA PLJAČKA

ODGOVORITE
Name

Milojko

06.02.2019 18:42

BISERKA DOKLE MISLITE IĆI TI I RUDONJA DOKLE NAROD PLJAČKATI I ZADUŽIVATI DOKLE IDE VAŠ KRIMINAL I KORUPCIJA U SPREZI SA VAŠIM TAJKUNIMA I JATACIMA ZAR MISLITE DA NEĆETE SE NAĆI NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI SUDIĆE VAM NAROD

ODGOVORITE
Name

kamioni magle

06.02.2019 19:13

cim sam cuo sve ovo od kako je krenulo oko matica,kupio ono,kupio ovo ,kupio glinicu ,znam da ce na kraju da se sve zavrsi na stetu ne opstine zvornik ko je sa tih krajeva dobro zna sta je tvornica glinice bila i sta je sad,koliko je pljackaju i koliko novca pravi dnevno.Nego za cjeli podrinje da ne kazem za bih,Matic je tu samo figura to mi je takodje poznato jer ga poznajem i nije u stanju da sastavi prostoprosirenu recenicu,al nisam niti hocu da ga ponizavam,on j uspjeo da napravi neko ime al ZNam da ce u narednom periodu dal mjesec ili godina klupko krenuti da se odmotava a onda ce svima biti jasno sve.

ODGOVORITE
Name

spajder men

06.02.2019 21:46

ljudi propascemo skroz a i treba .Kad ovo dozvolimo da covek 1978 g dalibor matic kupi najveci gigant u RS , a da niko i ne pita odakle mu pare, ej ljudi znate li vi koliko kosta fabrika glinica. Nek propadnemo kao narod i zasluzili smo sta reci vise. PRODALI SMO VERU ZA VECERU SVI REDOM

ODGOVORITE
Name

izraelac

06.02.2019 22:59

i šta kaže Incko.. nea razloga za korištenje Bonskih ovlaštenja hahhahaha

ODGOVORITE
Name

Radnik

07.02.2019 11:29

Po kojoj logici prodaju za 43 mil.a Alumina mjesecno ima promet od 50 mil.? Ovo ima samo kod nas u kriminalnoj drzavi

ODGOVORITE
Name

kosmos

07.02.2019 18:40

Tog Matica sam cvokama bio na odmoru u TSC oo jbt kruh ko ce d aspasi Birac .Pa da li ste vi ljudi normalni dole ???? oov sto je napisao gore momak o njemu je ziva istina

ODGOVORITE
Name

Geto

09.02.2019 10:56

Ispade Mile Matić pravi profi krimos, povezan sa kremom finansijske malverzacije...i to sve legalno na žalost, u kakvom mi getu živimo.

ODGOVORITE
Name

BACKO

09.02.2019 14:26

A JESU LI OVO ALBANCI ? Posto nama glavna opasnost prjeti od HRVATA , BOSNJAKA, ENGLEZA, AMERA, RUSA ? Ako su opet ALBANCI ONDA SMO GOTOVI ?????

ODGOVORITE