Гдје је Бијељинка, Ерићева? Депортована из Русије!

"Можда заигра 9. а можда и не!" Руски клуб Протон Саратов изгубио је највеће појачање Слађану Ерић, због административне грешке. О повратку депортоване одбојкашице нема јасних индиција.

Остали спортови 07.02.2019 | 14:30
Гдје је Бијељинка, Ерићева? Депортована из Русије!
Средњи блокер Србије, провела је три дана у изолацији на аеродрому Шерментијево, након чега је судском одлуком депортована из Русије, што је клуб на крају потврдио.

Протон Саратов се у почетку није оглашавао о одсуству одбојкашице која је у децембру потписала уговор до краја ове сезоне.

Очекивало се од Слађане Ерић да помогне екипи у померању са дна табеле и знатно конкурентнијим наступима у домаћем такмичењу, међутим, томе су се испречили аматеризам клуба и руска бирократија.

Иако је Ерићева већ заиграла за Саратов 20. јануара, пред наредну утакмицу је није било. У почетку – тишина. Челници клуба се нису изјашњавали о њеном одсуству 27. јануара, да би под притиском јавности саопштили да је реч о болести Ерићеве, шест дана касније на руској друштвеној мрежи В Контакте.

Информација о депортацији Ерићеве је ипак изашла на видео, а менаџер екипе Андреј Афиногенов је прокоментарисао за руски лист "Комсомолскаја правда".

Афиногенов је одбио да коментарише "трачеве“ и изјавио да ће Ерићева највероватније имати прилике да наредну утакмицу заигра 9. фебруара у Калињинграду: "Можда и мало касније".

О тачном пребивалишту Ерићеве новинарима није дао даље информације нити име челника клуба који би био у стању да јавности саопшти чињенице.

На друштвеним мрежама Саратова и Ерићеве и даље је мук.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар