Gdje je Bijeljinka, Erićeva? Deportovana iz Rusije!

"Možda zaigra 9. a možda i ne!" Ruski klub Proton Saratov izgubio je najveće pojačanje Slađanu Erić, zbog administrativne greške. O povratku deportovane odbojkašice nema jasnih indicija.

Ostali sportovi 07.02.2019 | 14:30
Gdje je Bijeljinka, Erićeva? Deportovana iz Rusije!
Srednji bloker Srbije, provela je tri dana u izolaciji na aerodromu Šermentijevo, nakon čega je sudskom odlukom deportovana iz Rusije, što je klub na kraju potvrdio.

Proton Saratov se u početku nije oglašavao o odsustvu odbojkašice koja je u decembru potpisala ugovor do kraja ove sezone.

Očekivalo se od Slađane Erić da pomogne ekipi u pomeranju sa dna tabele i znatno konkurentnijim nastupima u domaćem takmičenju, međutim, tome su se isprečili amaterizam kluba i ruska birokratija.

Iako je Erićeva već zaigrala za Saratov 20. januara, pred narednu utakmicu je nije bilo. U početku – tišina. Čelnici kluba se nisu izjašnjavali o njenom odsustvu 27. januara, da bi pod pritiskom javnosti saopštili da je reč o bolesti Erićeve, šest dana kasnije na ruskoj društvenoj mreži V Kontakte.

Informacija o deportaciji Erićeve je ipak izašla na video, a menadžer ekipe Andrej Afinogenov je prokomentarisao za ruski list "Komsomolskaja pravda".

Afinogenov je odbio da komentariše "tračeve“ i izjavio da će Erićeva najverovatnije imati prilike da narednu utakmicu zaigra 9. februara u Kalinjingradu: "Možda i malo kasnije".

O tačnom prebivalištu Erićeve novinarima nije dao dalje informacije niti ime čelnika kluba koji bi bio u stanju da javnosti saopšti činjenice.

Na društvenim mrežama Saratova i Erićeve i dalje je muk.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar