Оптужница против 11 лица у Брчком

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против 11 особа због сумње да су се током прошле године на простору Брчко дистрикта и Маглаја бавили незаконитом набавком и продајом опојних дрога.

Босна и Херцеговина 05.02.2019 | 19:16
Оптужница против 11 лица у Брчком
За ово кривично дјело оптужени су: Миленко Михајловић (45), Горан Благојевић (26), Аднан Бешић (42), Елвир Манџукић (33), Русмир Клебић (43), Милорад Караћ (33), Саво Перић (24), Даријо Рашевић (29), Перица Милошевић (38), Предраг Радосављевић (22) и Митар Цвијетиновић (22).

Након што су крајем новембра прошле године откривени у оквиру полицијске акције кодног назива “ПАРТИ”, Тужилаштво Дистрикта је окончало истрагу против 12 осумњичених, која је резултирала подизањем оптужнице против њих 11.

– Оптуженима се ставља на терет да су од јула до новембра 2018. године на простору Брчко дистрикта и Маглаја, у међусобној сарадњи као и појединачно, вршили незакониту набавку и дистрибуцију марихуане, амфетамина (тзв. спид) и кокаина. Они се терете да су набављали наведене опојне дроге и у различитим их количинама, лично или посредством трећих лица, продавали већем броју њима познатих купаца – наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. 

Подизањем и потврђивањем оптужнице пред Основним судом Дистрикта, утврђена је основана сумња да су оптужени починили кривично дјело неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога (из члана 232. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) за које је прописана казна затвора у трајању од једне до десет година.

– Оптужницом је поднесен приједлог за одузимање имовинске користи од оптужених Миленка Михајловића и Аднана Бешића, као и за продужење притвора отпуженима: Горану Благојевићу, Аднану Бешићу, Русмиру Клебићу, Елвиру Манџукићу и Милораду Караћу – саопштено је из Тужилаштва.

Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

(Српскаинфо) 

Коментари / 0

Оставите коментар