Промашај је постао незамјењив!

Тјемуе Бакајоко жели да остане у Милану! Француз је одушевљен величином клуба, легендама попут Малдинија и Леонарда, тренером Гатузом!

Фудбал 10.02.2019 | 00:00
Промашај је постао незамјењив!
Када је Милан летос тражио задњег везног, Тјемуе Бакајоко није био међу првим опцијама. Али како се прелазни рок није баш одвијао по плановима Росонера, на крају су позајмили француског везисту из Челсија. И изазвали много скепсе на Апенинима. Поготово што је Бакајоко био очајан у тој једној сезони у Челсију и није био ни сенка играча који је одушевљавао играма у Монаку.

Критичари су одмах добили материјал да још јаче ударе по Милану због ангажмана Бакајока. Француз је на почетку каријере на Сан Сиру наставио са лошим играма из Челсија. Био је једна од најслабијих карика Росонера. Али с временом је добијао на самопоуздању и у последње време је један од најбољих и најконстантнијих фудбалера Милана. Све се окренуло пре неких месец или два…

“Тренутно нам не иде лоше. Ни мени, ни клубу. Не знам да ли је било неког преломног момента до сада, јер сам увек желео да заслужим место у великом клубу. Милан је клуб из друге димензије. Од првог дана сам сјајно примљен од легенди као што су Малдини и Леонардо. Одмах ми је било јасно са ким има посла. А онда сам доживео и ту фантастичлну атмосферу на Сан Сиру. Милан је митски клуб!”, каже Бакајоко.

Росонери су још у јануару почели преговоре са Челсијем о откупу Бакајока. Плавци траже 30.000.000 евра, Милан покушава да снизи цену…

“Па ко не би волео да остане у клубу као што је Милан? Али, ја сам и даље везан уговором са Челсијем на још три године. Не одлучлујем само ја”.

Гатузо му је нашао иделану позицији између Пакете и Кесија у срцу везног реда. Бразилац има пуну слободу са Бакајоком иза леђа.

“У систему 4-3-3 сам ја тај који почиње и води пресинг. То је јако битно место у филозифији нашег тренера. Он је човек који даје све за своје играче. Преноси на нас много позитивних ствари. Такав је био и на терену: директан, искрен и исправан. Не лаже нас и нема длаке на језику. Зна да буде и прек, али све што нам каже је за наше добро”.

Серија А му је трећа лига за три сезоне…

“Серија А је шампионат на другачијем нивоу. Тактички је савршен. Чак и мали тимови задају нерешиве тактичке ребусе. Технички је на нивоу Премијер лиге и Лиге 1, само мало спорија”.  

Свиђа му се и живот у Милану…

“У Милану уживам. Обновио сам гардеробу, клима је слична као у Француској и добро се једе. Идеално место за живот”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар