Promašaj je postao nezamjenjiv!

Tjemue Bakajoko želi da ostane u Milanu! Francuz je oduševljen veličinom kluba, legendama poput Maldinija i Leonarda, trenerom Gatuzom!

Fudbal 10.02.2019 | 00:00
Promašaj je postao nezamjenjiv!
Kada je Milan letos tražio zadnjeg veznog, Tjemue Bakajoko nije bio među prvim opcijama. Ali kako se prelazni rok nije baš odvijao po planovima Rosonera, na kraju su pozajmili francuskog vezistu iz Čelsija. I izazvali mnogo skepse na Apeninima. Pogotovo što je Bakajoko bio očajan u toj jednoj sezoni u Čelsiju i nije bio ni senka igrača koji je oduševljavao igrama u Monaku.

Kritičari su odmah dobili materijal da još jače udare po Milanu zbog angažmana Bakajoka. Francuz je na početku karijere na San Siru nastavio sa lošim igrama iz Čelsija. Bio je jedna od najslabijih karika Rosonera. Ali s vremenom je dobijao na samopouzdanju i u poslednje vreme je jedan od najboljih i najkonstantnijih fudbalera Milana. Sve se okrenulo pre nekih mesec ili dva…

“Trenutno nam ne ide loše. Ni meni, ni klubu. Ne znam da li je bilo nekog prelomnog momenta do sada, jer sam uvek želeo da zaslužim mesto u velikom klubu. Milan je klub iz druge dimenzije. Od prvog dana sam sjajno primljen od legendi kao što su Maldini i Leonardo. Odmah mi je bilo jasno sa kim ima posla. A onda sam doživeo i tu fantastičlnu atmosferu na San Siru. Milan je mitski klub!”, kaže Bakajoko.

Rosoneri su još u januaru počeli pregovore sa Čelsijem o otkupu Bakajoka. Plavci traže 30.000.000 evra, Milan pokušava da snizi cenu…

“Pa ko ne bi voleo da ostane u klubu kao što je Milan? Ali, ja sam i dalje vezan ugovorom sa Čelsijem na još tri godine. Ne odlučlujem samo ja”.

Gatuzo mu je našao idelanu poziciji između Pakete i Kesija u srcu veznog reda. Brazilac ima punu slobodu sa Bakajokom iza leđa.

“U sistemu 4-3-3 sam ja taj koji počinje i vodi presing. To je jako bitno mesto u filozifiji našeg trenera. On je čovek koji daje sve za svoje igrače. Prenosi na nas mnogo pozitivnih stvari. Takav je bio i na terenu: direktan, iskren i ispravan. Ne laže nas i nema dlake na jeziku. Zna da bude i prek, ali sve što nam kaže je za naše dobro”.

Serija A mu je treća liga za tri sezone…

“Serija A je šampionat na drugačijem nivou. Taktički je savršen. Čak i mali timovi zadaju nerešive taktičke rebuse. Tehnički je na nivou Premijer lige i Lige 1, samo malo sporija”.  

Sviđa mu se i život u Milanu…

“U Milanu uživam. Obnovio sam garderobu, klima je slična kao u Francuskoj i dobro se jede. Idealno mesto za život”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar