Бертомеу: Идеја за Лондон је чист бизнис!

Желимо још један тим из Француске у Евролиги! “У будућности имамо намеру да Евролига постане много флексибилнија и да даље еволуира. Да проналази нова тржишта и шири се. Тако да је идеја о другом француском клубу реална”.

Кошарка 09.02.2019 | 20:30
Бертомеу: Идеја за Лондон је чист бизнис!
Проширивање Евролиге од наредне сезоне и увођење Асвела у лигашки систем такмичења само је делић великог пазла који ће Ђорди Бертомеу покушати да склопи у блиској будућности. 

Једна од идеја првог човека Евролиге је и стварање финансијски моћног тима из Лондона који ће бити редован учесник елитног такмичења, а како је открио у разговору за реномирани радио Монте Карло, жеља је и да се у будућности још један француски клуб прикључи друштву. И то нико други до - Париз.

"У наредне три до четири године се сигурно неће десити, али у будућности имамо намеру да Евролига постане много флексибилнија и да даље еволуира. Да проналази нова тржишта и шири се. Тако да је идеја о другом француском клубу реална, само ако је у питању Париз. Ради се о клубу солидног пројекта и добре арене. Сигуран сам да ће се о томе дискутовати када за то дође време", признао јеБертомеу, али нагласио да још није било званичних контакта:

"Нисмо разговарали с председником Дејвидом Каном. Тражимо добру арену и солидан пројекат, баш као што је то идеја за Лондон. Ту је наша одлука базирана искључиво на бизнис идеји. Што се тиче Француске, ако видимо да Париз има озбиљан пројекат попут Асвеловог, са власницима којима верујемо и ареном која може да испуни спортска и економска очекивања, биће сигурно могућност. У овом тренутку Париз није фундаментални пројекат, а преговараћемо о свему ако се ствари буду развијале правим путем".

Како је истакао Бертомеу, циљ је да се задрже три позиције за француске клубове у Еврокупу. Ове сезоне ту су Монако, Асвел и Лимож.

“Еврокуп је такмичење базирано на рангирању у националним лигама. Тако функционишемо од почетка осим у земљама попут Француске, где неки клубови желе да играју Лигу шампиона, па смо некима дали позивницу за Еврокуп. Као, на пример, Лиможу. Верујем да ће и у будућности остати три француска клуба у Еврокупу. Наравно, волео бих да и овде приступимо по систему рангирања, али то све зависи искључиво од ЛНБ (челника француског првенства)“.

Водећи оперативац Евролиге истакао је и да ће се у наредним годинама Фајнал фор Евролиге поново играти у Француској. Последњи пут се то догодило 2010. године, када је учесник био и Партизан, а титулу европског шампиона узела је тада Барселона. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар