Bertomeu: Ideja za London je čist biznis!

Želimo još jedan tim iz Francuske u Evroligi! “U budućnosti imamo nameru da Evroliga postane mnogo fleksibilnija i da dalje evoluira. Da pronalazi nova tržišta i širi se. Tako da je ideja o drugom francuskom klubu realna”.

Košarka 09.02.2019 | 20:30
Bertomeu: Ideja za London je čist biznis!
Proširivanje Evrolige od naredne sezone i uvođenje Asvela u ligaški sistem takmičenja samo je delić velikog pazla koji će Đordi Bertomeu pokušati da sklopi u bliskoj budućnosti. 

Jedna od ideja prvog čoveka Evrolige je i stvaranje finansijski moćnog tima iz Londona koji će biti redovan učesnik elitnog takmičenja, a kako je otkrio u razgovoru za renomirani radio Monte Karlo, želja je i da se u budućnosti još jedan francuski klub priključi društvu. I to niko drugi do - Pariz.

"U naredne tri do četiri godine se sigurno neće desiti, ali u budućnosti imamo nameru da Evroliga postane mnogo fleksibilnija i da dalje evoluira. Da pronalazi nova tržišta i širi se. Tako da je ideja o drugom francuskom klubu realna, samo ako je u pitanju Pariz. Radi se o klubu solidnog projekta i dobre arene. Siguran sam da će se o tome diskutovati kada za to dođe vreme", priznao jeBertomeu, ali naglasio da još nije bilo zvaničnih kontakta:

"Nismo razgovarali s predsednikom Dejvidom Kanom. Tražimo dobru arenu i solidan projekat, baš kao što je to ideja za London. Tu je naša odluka bazirana isključivo na biznis ideji. Što se tiče Francuske, ako vidimo da Pariz ima ozbiljan projekat poput Asvelovog, sa vlasnicima kojima verujemo i arenom koja može da ispuni sportska i ekonomska očekivanja, biće sigurno mogućnost. U ovom trenutku Pariz nije fundamentalni projekat, a pregovaraćemo o svemu ako se stvari budu razvijale pravim putem".

Kako je istakao Bertomeu, cilj je da se zadrže tri pozicije za francuske klubove u Evrokupu. Ove sezone tu su Monako, Asvel i Limož.

“Evrokup je takmičenje bazirano na rangiranju u nacionalnim ligama. Tako funkcionišemo od početka osim u zemljama poput Francuske, gde neki klubovi žele da igraju Ligu šampiona, pa smo nekima dali pozivnicu za Evrokup. Kao, na primer, Limožu. Verujem da će i u budućnosti ostati tri francuska kluba u Evrokupu. Naravno, voleo bih da i ovde pristupimo po sistemu rangiranja, ali to sve zavisi isključivo od LNB (čelnika francuskog prvenstva)“.

Vodeći operativac Evrolige istakao je i da će se u narednim godinama Fajnal for Evrolige ponovo igrati u Francuskoj. Poslednji put se to dogodilo 2010. godine, kada je učesnik bio i Partizan, a titulu evropskog šampiona uzela je tada Barselona. 

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar