Зна се ко је носио "вјешала"

Полиција је идентификовала младиће који су носила импровизована вјешала на протесту у суботу у Београду, потврђено је за Прву телевизију.

Србија 04.02.2019 | 15:22
Зна се ко је носио "вјешала"
Прва сазнаје да је ријеч о о присталицама покрета Двери.

Саслушан је Слободан Г. који је, како “Новости” незванично сазнају, признао да је на скуп донио вјешала.

У саопштењу МУП-а се наводи да ће они уз кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело расна и друга дискриминација бити спроведени надлежним тужилаштвима у Београду. 

Полиција у саопштењу није прецизирала да ли су они ухапшени или су пуштени да се бране са слободе. 

За кривично дјело расна и друга дискиримнација, Кривични законик Србије прописао је шест ставова, за које је запријећена казна од три мјесеца до три године затвора, а за теже облике од шест мјесеци до пет година затвора. 

Због великог узнемирења јавности, полиција је јуче најавила интензивну потрагу за лицима која су носила вјешала улицама Београда. 

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије са протеста у Београду одржаног у суботу на којима се виде вјешала на стубу који носи један од учесника протеста.

Државна секретарка у МУП-у Србије Биљана Поповић Ивковић потврдила је да су идентификовани младићи који су носили импровизована вјешала на протестима у суботу у Београду и да се ради о присталицама покрета Двери и Савеза за Србију.

Она је за ТВ Пинк рекла и да ће од те двојице младића бити узете изјаве.

Поповић Ивковићева је рекла и да је ухапшена и особа наоружана аутоматским оружјем која је пријетила вјешањем сину предсједника Србије Александра Вучића.

Осим њега, ухапшена је и особа која је пријетила ћерки и сину предсједника државе.

(Б92/Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

04.02.2019 14:54

Максималне казне по 3 године па нек се науче памети.

ОДГОВОРИТЕ