Zna se ko je nosio "vješala"

Policija je identifikovala mladiće koji su nosila improvizovana vješala na protestu u subotu u Beogradu, potvrđeno je za Prvu televiziju.

Srbija 04.02.2019 | 15:22
Zna se ko je nosio "vješala"
Prva saznaje da je riječ o o pristalicama pokreta Dveri.

Saslušan je Slobodan G. koji je, kako “Novosti” nezvanično saznaju, priznao da je na skup donio vješala.

U saopštenju MUP-a se navodi da će oni uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo rasna i druga diskriminacija biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Beogradu. 

Policija u saopštenju nije precizirala da li su oni uhapšeni ili su pušteni da se brane sa slobode. 

Za krivično djelo rasna i druga diskirimnacija, Krivični zakonik Srbije propisao je šest stavova, za koje je zaprijećena kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, a za teže oblike od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Zbog velikog uznemirenja javnosti, policija je juče najavila intenzivnu potragu za licima koja su nosila vješala ulicama Beograda. 

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa protesta u Beogradu održanog u subotu na kojima se vide vješala na stubu koji nosi jedan od učesnika protesta.

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković potvrdila je da su identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vješala na protestima u subotu u Beogradu i da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

Ona je za TV Pink rekla i da će od te dvojice mladića biti uzete izjave.

Popović Ivkovićeva je rekla i da je uhapšena i osoba naoružana automatskim oružjem koja je prijetila vješanjem sinu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Osim njega, uhapšena je i osoba koja je prijetila ćerki i sinu predsjednika države.

(B92/Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoran

04.02.2019 14:54

Maksimalne kazne po 3 godine pa nek se nauče pameti.

ODGOVORITE