Како да се угојите

Стручњаци кажу да је то много теже постићи него решити се вишка килограма.

Здравље 04.02.2019 | 13:31
Како да се угојите
ВЕЋИНА људи тражи савет како да смрша, али многи мршави људи су у потрази за решењем свог проблема - како да се угоје. Стручњаци кажу да је то много теже постићи него решити се вишка килограма, али да није немогуће.

За почетак, најважније је да се схвати суштина, а то је - током дана уносите више калорија него што потрошите, и то постепеним повећавањем количине хране. Дневно се препоручује 500 калорија више од уобичајене дозе, чиме ћете, поручују стручњаци, за недељу дана телесну масу повећавати за 0,5 килограма.

Заблуда је, међутим, да ће у томе помоћи неумерено конзумирање брзе хране. Она садржи велики проценат нездравих масти, засићених масноћа и рафинисани шећер, што је опасност за организам. Препорука је да се из исхране не избаце бели хлеб, теста од белог брашна, пиринач, месо и јаја. Кромпир, пасуљ, сочиво и грашак би требало да буду примарне намирнице, а предност мршавих особа је што могу да једу чоколаду, џем, мед, пију чоколадно млеко и воћне сокове.

Штавише, то је пожељно. Препорука је да се током дана уведе шест уравнотежених оброка и да размак између њих буде већи од три, а мањи од пет сати. Чашица алкохола пре ручка подстиче апетит, а исти ефекат има и редовно вежбање.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар