Приче из Напуља: Како Игуаин може, а Кулибали не...?!

Звездан Терзић препричао је делове разговора које је водио са Де Лаурентисом. . . "Да доведете директора Бајерна или Манчестер јунајтеда у Црвену звезду, верујем да би побегао трећи дан", закључио је потом.

Фудбал 06.02.2019 | 22:30
Приче из Напуља: Како Игуаин може, а Кулибали не...?!
Расположен је био Звездан Терзић за разговор са новинарима у Анталији после победе над Лудогорецом (3:1), а поред одговора на бројна актуелна питања испричао је и анегдоту.

Реч је о одговору председника Наполија, Аурелија Де Лаурентиса, на његово питање о томе "хоће ли продати Калидуа Кулибалија".

"Зашто бисмо га продали?", узвратио је Де Лаурентис питањем.

"Па видим да имате понуду 75 милиона евра", појаснио је Терзић, а онда добио детаљно објашњење...

"Па шта? Ми не продајемо наше играче када добијемо добру понуду, јер ми не живимо од трансфера играча. Ми имамо буџет од око 220 милиона и пунимо га од телевизијских права, продаје улазница и спонзора. Немамо потребу да продајемо играче", препричавао је генерални директор Црвене звезде.

"ПУСТИМО ИХ КАДА НЕ ДОЛАЗЕ СРЕЋНИ НА ТРЕНИНГЕ"

"Продајемо само када осетимо да су незадовољни, када не долазе више срећни на тренинге, када су њихове породице незадовољне животом у Напуљу и када је јасно да желе искорак у каријери. Тада морамо да их продамо и зато смо продали Гонзала Игуаина (у Јувентус за 93.000.000, прим.аут), а не зато што су нам биле потребне паре. Цео тај износ смо потрошили и реинвестирали у неке друге играче", испричао је председник Наполитанаца током једног од њихових сусрета јесенас у Лиги шампиона.  

Терзић је потом "повукао паралелу" са ситуацијом у којој се налази Црвена звезда и могућностима које су пред њом.

"Нама је потребно 25 милиона евра да бисмо били конкурентни и испунили захтеве 'армије Звездиних навијача', а имамо обезбеђено пет. Клубови у Европи око 60 одсто буџета 'пуне' приходима од ТВ права, а ми немамо икакве паре од ТВ права" рекао је и додао:

"Значи, ми тих 60 одсто морамо да створимо алтернативним решењима. Али шта је - ту је. Да доведете директора Бајерна или Манчестер јунајтеда у Црвену звезду, верујем да би побегао трећи дан... Како може да прави резултат кад нема планиран буџет за наредну сезону?", истакао је Терзић незавидну финансијску ситуацију српског шампиона, али и нагласио да је стање данас драстично боље него пре скоро пет година, када је дошао у клуб.

ХАМШИК ИСПРАЋЕН У КИНУ ДА "УЗМЕ ЗАСЛУЖЕНУ ЛОВУ"

Подсетимо, Наполи је током лета, као и актуелног прелазног рока, добијао разне понуде за штопера из Сенегеала. Међу најупорнијима био је Реал Мадрид, али засад - ништа од продаје.

За разлику од Кулибалија, по информацијама из Италије, капитен Марек Хамшик напушта Наполи и сели се у Кину... 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар