Priče iz Napulja: Kako Iguain može, a Kulibali ne...?!

Zvezdan Terzić prepričao je delove razgovora koje je vodio sa De Laurentisom. . . "Da dovedete direktora Bajerna ili Mančester junajteda u Crvenu zvezdu, verujem da bi pobegao treći dan", zaključio je potom.

Fudbal 06.02.2019 | 22:30
Priče iz Napulja: Kako Iguain može, a Kulibali ne...?!
Raspoložen je bio Zvezdan Terzić za razgovor sa novinarima u Antaliji posle pobede nad Ludogorecom (3:1), a pored odgovora na brojna aktuelna pitanja ispričao je i anegdotu.

Reč je o odgovoru predsednika Napolija, Aurelija De Laurentisa, na njegovo pitanje o tome "hoće li prodati Kalidua Kulibalija".

"Zašto bismo ga prodali?", uzvratio je De Laurentis pitanjem.

"Pa vidim da imate ponudu 75 miliona evra", pojasnio je Terzić, a onda dobio detaljno objašnjenje...

"Pa šta? Mi ne prodajemo naše igrače kada dobijemo dobru ponudu, jer mi ne živimo od transfera igrača. Mi imamo budžet od oko 220 miliona i punimo ga od televizijskih prava, prodaje ulaznica i sponzora. Nemamo potrebu da prodajemo igrače", prepričavao je generalni direktor Crvene zvezde.

"PUSTIMO IH KADA NE DOLAZE SREĆNI NA TRENINGE"

"Prodajemo samo kada osetimo da su nezadovoljni, kada ne dolaze više srećni na treninge, kada su njihove porodice nezadovoljne životom u Napulju i kada je jasno da žele iskorak u karijeri. Tada moramo da ih prodamo i zato smo prodali Gonzala Iguaina (u Juventus za 93.000.000, prim.aut), a ne zato što su nam bile potrebne pare. Ceo taj iznos smo potrošili i reinvestirali u neke druge igrače", ispričao je predsednik Napolitanaca tokom jednog od njihovih susreta jesenas u Ligi šampiona.  

Terzić je potom "povukao paralelu" sa situacijom u kojoj se nalazi Crvena zvezda i mogućnostima koje su pred njom.

"Nama je potrebno 25 miliona evra da bismo bili konkurentni i ispunili zahteve 'armije Zvezdinih navijača', a imamo obezbeđeno pet. Klubovi u Evropi oko 60 odsto budžeta 'pune' prihodima od TV prava, a mi nemamo ikakve pare od TV prava" rekao je i dodao:

"Znači, mi tih 60 odsto moramo da stvorimo alternativnim rešenjima. Ali šta je - tu je. Da dovedete direktora Bajerna ili Mančester junajteda u Crvenu zvezdu, verujem da bi pobegao treći dan... Kako može da pravi rezultat kad nema planiran budžet za narednu sezonu?", istakao je Terzić nezavidnu finansijsku situaciju srpskog šampiona, ali i naglasio da je stanje danas drastično bolje nego pre skoro pet godina, kada je došao u klub.

HAMŠIK ISPRAĆEN U KINU DA "UZME ZASLUŽENU LOVU"

Podsetimo, Napoli je tokom leta, kao i aktuelnog prelaznog roka, dobijao razne ponude za štopera iz Senegeala. Među najupornijima bio je Real Madrid, ali zasad - ništa od prodaje.

Za razliku od Kulibalija, po informacijama iz Italije, kapiten Marek Hamšik napušta Napoli i seli se u Kinu... 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar